Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bona tar fram det bästa i varje trägolv.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bona tar fram det bästa i varje trägolv."— Presentationens avskrift:

1 Bona tar fram det bästa i varje trägolv

2 Vår passion för trägolv

3 Vår passion för trägolv
Bonas engagemang sträcker sig över trägolvets hela livslängd Bona erbjuder innovation, pålitliga resultat och den högsta kvaliteten inom branschen Familjeägt sedan 1919 Representerade i hela världen Omsättning 1,3 miljarder SEK Bona är ett familjeägt företag som grundades Idag finns vi representerade genom dotterbolag och återförsäljare i fler än 70 länder världen över. Vårt långvariga engagemang och vår passion för trägolv innebär att vi kan erbjuda långsiktiga hållbara resultat. Genom att kontinuerligt vidareutveckla våra produkter har vi blivit ledande inom behandling av trägolv.

4 Vår vision Kerstin Lindell, VD & koncernchef Bona
Bona ska genom att erbjuda optimala och innovativa lösningar för trägolv bli förstahandsvalet över hela världen. Kerstin Lindell, VD & koncernchef Bona

5 Våra värderingar Professional Innovation Concern Respect Professional
Vi förser våra kunder med tillförlitliga produkter och optimala lösningar under trägolvets hela livslängd. Innovation Vi uppmuntrar nya idéer och erbjuder våra kunder avancerade produkter och lösningar. Att vara innovativa är grunden i vår verksamhet. Respect Vi strävar hela tiden efter att föra en öppen dialog med våra kunder, partners och medarbetare. Concern Vi leder arbetet kring hälsa och miljö och tar vårt ansvar för framtiden

6 Bona i världen Bonas kontor Återförsäljare Produktionsställen
Bona har återförsäljare i 70 länder, 18 dotterbolag och 5 produktionsställen Bona i världen

7 Följande bilder visar Bonas produktkategorier samt exampel på några produkter.
Allt för trägolvet

8 Allt för trägolvet Ett fullt sortiment av miljö-anpassade produkter för att slipa, ytbehandla, limma och underhålla ett trägolv Fullt kompatibla – fungerar perfekt tillsammans Lösningar för hantverkare, golvägare och parkett-producenter Idag kan vi med stolthet erbjuda ett komplett sortiment miljöanpassade produkter för att slipa, ytbehandla, limma och underhålla ett trägolv – genom hela dess livslängd. Alla produkter är kompatibla och har tagits fram för att ge bästa tänkbara resultat och för att möta högt ställda krav på funktion och estetik. Idag erbjuder vi lösningar för hantverkare, golvägare och parkettproducenter.

9 Ytbehandling Design – utseende och känsla
Först med att utveckla vattenbaserade golvlacker Bona Traffic Anti Slip – utvecklad för trägolv med höga krav på slitstyrka och för att möta högsta standard för halkbekämpning Trägolv förstärker på ett unikt sätt ett rums personlighet, men det är många faktorer som påverkar helhetsintrycket. För Bona innebär ett trägolv en värld av möjligheter – vare sig det handlar om att skapa en blank yta med halkskyddsegenskaper för en butik, en djup och varm färgton med hög slittålighet för ett kök eller helt enkelt att hålla ett trägolv rent och vackert. När man planerar ett nytt golv eller renovering av ett befintligt är det många olika funktioner som måste beaktas: slitstyrka, glans, färgton, friktion och halkskydd är alla viktiga faktorer i valet av ytbehandling. Det handlar om hur produkter och golv interagerar och skapar den yta som önskas. Bona har varit ledande i övergången från lösningsmedelsbaserade till vattenburna lacker. Bona var en pionjär inom vattenburna lacker 1979 och erbjuder idag ett komplett sortiment miljöanpassade produkter som omfattar alla behandlingar av trägolv. Bonas vattenburna lacker är det bästa valet för en säker produkt.

10 UV-baserade lacker Enastående ytbehandling för färdigparkett
Erbjuder golvtillverkare ett miljöanpassat och energibesparande alternativ Ett brett system av UV-lacker med högsta möjliga slitstyrka och reptålighet Bona IC lägger stort fokus på att utveckla UV-baserade lacker av hög kvalitet. Bona började introducera UV-lacker för mer än tjugo år sedan som ett utsläppsfritt och energibesparandealternativ till lösningsmedels-baserade lacker. Sedan dess har vi utvecklat ett komplett sortiment UV-lacker för färdigparkett som ger utmärkt vidhäftning till träet och uppfyller våra kunders krav på ett hållbart ytskikt. Stabiliteten hos Bonas lacker garanterar att de alltid håller samma kvalitet och ger ett varaktigt resultat.

11 Limmer Marknadsledare inom limmer för trägolv
Bona är ledande inom övergången från lösningsmedels- baserade till silanbaserade lim Bona R580 är en unik, silanbaserad fuktspärr för fuktiga undergolv Bona har ett brett sortiment av högkvalitativa limmer för trägolv. Bona har varit ledande inom övergången från lösningsmedelsbaserade till silanbaserade lim. Vårt silanbaserade sortiment är en del i Bona Speed System, och är det bästa valet för snabb, lätt och trygg limning. Silanbaserade limmer är vatten- och lösningsmedelsfria, och m a o säkra och ofarliga för hälsan. Dessutom är de mycket lättarbetade och ger ett mycket starkt och elastiskt slutresultat.

12 Golvslipning Effektiva, ergonomiska och dammfria slipmaskiner
Revolutionerat golvslipning med Dust Containment System och antistatiska slippapper Bona FlexiSand är en sann multifunktionsmaskin som kan slipa, rengöra, olja och polera trägolv Vi fortsätter sätta ny standard med effektiva, ergonomiska och dammfria slipmaskiner. Alla våra slipmaskiner är ergonomiska. Bonas introduktion av dammfri golvslipning gör det numera möjligt att helt undvika slipdamm under slipprocessen. Tillsammans med vårt antistatiska slippapper, som vi var först med att introducera för trägolv, bidrar Dust Containment System (DCS) till en mer hälsosam arbetsmiljö för hantverkare, och deras kunder slipper allt slipdamm.

13 Underhållsprodukter Ett komplett sortiment ­golvvårdsprodukter, utvecklat för lackat, oljat och färdigbehandlat trägolv Med Bona utförs den dagliga golvvården enkelt, effektivt och säkert Bona Spray Mop är alltid klar att använda Vi har allt som behövs för högkvalitativ golvvård, från rengöringsmedel till polish och moppar. Både för professionellt bruk och för konsument. Alla produkter är utvecklade för att fungera perfekt för golv som behandlats med Bonas produkter.

14 Bona för hantverkare

15 Bona för hantverkare Ett komplett system speciellt utvecklat för trägolv – Bona System Det mest hälsosamma sättet att renovera ett trägolv Prestanda på högsta nivå Att skapa ett perfekt golv handlar om mer än ytbehandling. För att få ett varaktigt resultat handlar det också om att förstå det hantverksmässiga arbetet bakom. Med hjälp av våra referensgrupper världen över, bestående av forskare, återförsäljare och hantverkare, testar vi kontinuerligt våra produkter och fokuserar på att hitta nya lösningar som förbättrar arbetsmiljön för hantverkarna. Med vattenburna lacker, ergonomiska slipmaskiner och silanbaserade limmer erbjuder Bona det mest hälsosamma sättet att renovera trägolv. Vårt unika produktsortiment, Bona System, innehåller allt som behövs för att ta fram det bästa i varje trägolv: UV-lacker, slipmaskiner, system för dammfri slipning, slippapper, limmer, lacker, oljor, infärgning och underhållsprodukter. Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter som är smidiga, snabba och säkra att arbeta med.

16 Bona för dig som gör det själv

17 Bona för dig som gör det själv
Speciellt produktsortiment för inomhus, utomhus och golvvård Steg för steg mot ett vackert resultat Enkelt och säkert Utifrån vår långa erfarenhet inom branschen har Bona utvecklat ett unikt produktsortiment för konsumenter. Produkterna uppfyller de hårda krav som ställs på enkelhet, hälsa och säkerhet. Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter för alla typer av trägolv, såväl inomhus som utomhus. Det kan verka komplicerat att renovera och vårda ett trägolv, men Bonas Steg för stegguider för rengöring och underhåll av trägolv, inomhus och utomhus, erbjuder en hjälpande hand under processen. Inomhus: Vårt produktsortiment för privatpersoner innehåller allt som behövs till golvet, från grundlacker till topplacker och oljor. Resultatet blir vackra, hållbara trägolv som är enkla att sköta. Utomhus: Med Bona Olja för möbler och trädäck samt våra andra produkter för utomhusbruk får träet det långvariga skydd som krävs för att stå emot vädrets makter. Golvvård: Eftersom trä skiljer sig från andra golvmaterial krävs det speciella rengörings- och underhållsprodukter för att ett trägolv ska behålla sin skönhet. Därför erbjuder Bona ett komplett sortiment av underhållsprodukter som säkrar att golvet sköts på rätt sätt.

18 Bona för parkettproducenter

19 Bona för parkettproducenter UV-lacker av hög kvalitet
Naturligt leverantörsval för parkettproducenter Lifetime support Som ledande trägolvsexpert blir Bona ett naturligt leverantörsval för parkettproducenter. Bona Industrial Coating (IC) erbjuder allt som behövs för tillverkningsprocessen, men också en rad användarvänliga underhålls- och renoveringsprodukter till slutkunden. Vi har utvecklat ett komplett sortiment UV-lacker som ger utmärkt vidhäftning till träet och uppfyller våra kunders krav på ett hållbart ytskikt. Stabiliteten hos Bonas lacker garanterar att de alltid håller samma kvalitet och ger ett varaktigt resultat. Med Bona Lifetime Support kan golvägaren alltid räkna med att få den hjälp som behövs. Vår support runt om i världen är vårt sätt att dela med oss av vår erfarenhet och expertis för att göra det lättare att bibehålla en perfekt golvyta under trägolvets hela livslängd. Trägolv var tidigare en lyx som bara ett fåtal hade råd med. Med dagens förbehandlade parkettgolv kan alla njuta av ett trägolv.

20 Vår väg mot en hållbar framtid

21 Vår väg mot en hållbar framtid
Ett innovativt och systematiskt tillvägagångssätt Bona tar ett globalt ansvar Stor insats när det gäller att skapa en bättre arbets- och hemmiljö Our innovative and systematic approach enables us to make our contribution to global sustainability. This approach gives results with true impact for a better working and living environment. We strive to continuously launch better products that both enhance the wood and lead to less environmental impact. This has resulted in breakthrough innovations from waterborne finishes to dust-free sanding. Today, we are proud to be able to offer a full range of environmentally sound products for sanding, finishing, fastening and maintaining a wooden floor – throughout its lifetime. Bona acts with global responsibility. We proactively remove potentially hazardous chemicals in line with new technology, and Bona’s standards easily measure up to legislation. Over the years, it has become more and more important to consider the effects of products on indoor air quality and evaluate them from a sustainable design perspective. Bona has made a significant contribution to indoor air quality by bringing the emissions from our finishes and adhesives down to very low levels – below all legislated limit values around the world.

22

23 State Hermitage Museum
St. Petersburg, Ryssland Barbican London, UK Bonas referenser

24 Caixa Forum, Madrid 24

25 Esprit Stores, Singapore

26 Ernst Happel Stadium, Wien
26

27 Hyatt Hotell, Argentina
27

28 Airport Keflavík, Island
28

29 Barbican, London

30 House of Sweden, Washington

31 Tower Bridge, London

32 Bridgewater Hall, Manchester


Ladda ner ppt "Bona tar fram det bästa i varje trägolv."

Liknande presentationer


Google-annonser