Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är Energiriket? Energiriket är ett begrepp som samlar ett antal företag, föreningar, organisationer kring ett gemensamt synsätt på en region. En stark.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är Energiriket? Energiriket är ett begrepp som samlar ett antal företag, föreningar, organisationer kring ett gemensamt synsätt på en region. En stark."— Presentationens avskrift:

1

2 Vad är Energiriket? Energiriket är ett begrepp som samlar ett antal företag, föreningar, organisationer kring ett gemensamt synsätt på en region. En stark region som på ett unikt sätt samlar ihop internationell verksamhet med hög kompetens inom energi, förnyelsebar och högteknologiskt.

3 Vision Energiriket skall 2015 vara etablerat i Sverige och känt för kompetens, produktion och nätverkande inom energi- och miljöteknik

4 Målet Öka nyetablering av företag i Finspång
Stärka befintliga företag genom samverkan och tillgänglig kompetens Etablera varumärket Energiriket

5 Så här skapar vi Energiriket
• Energi- och miljöteknik är en viktig del genom hela utbildningssystemet därför arbetar vi från grundskolan till universitetet med informationsspridning. Vår hemsida informerar om nyheter inom området, beskriver vem du ska kontakta om du har frågor/information. Vi ska få flera företag inom cleantech att etablera sig i området. • Energi- och miljöteknik har en central roll i allt planerings- och utvecklingsarbete inom näringslivet och den offentliga sektorn. • Näringslivets nätverk och den kommunala sektorn är redo för att ta emot nyetableringar. • Samarbetet med regionala energi- och miljötekniska centra är utvecklat. • Begreppet Energiriket bidrar till stärkt attityd och positiv inställning till orten Finspång med omnejd.

6 Vi står bakom Energiriket
Arubis AB Coor AB Finspångs brunnsborrning AB Finspångs kommun Finspångs solvärme AB Finspångs Tekniska verk KL Industri AB Klimatteknik i Östergötland AB Sapa Heat Transfer AB Sapa profiler AB Siemens Industrial Turbomachinery AB Sunthetics AB

7 Ambassadörer Anders Härnbro, Kommunstyrelsens ordförande i Finspång
Stefan Gustavsson, VD KL Industri och KL Bro Håkan Sidenvall, Divisionschef Siemens Industrial Turbomachinery AB

8 Logotypen Energirikets logotyp skall spegla varumärkets inbyggda värdegrund och ambitioner. Den skall spegla följande värdeord: Innovativt, kraft, kunskap, dynamik, internationellt.

9 Utifrån detta har logotypen utformats
Utifrån detta har logotypen utformats. Både färg och form speglar kraft och dynamik, med anspelningar på glödande metall, sol, vatten, ett vindkraftverks rörelser och andra kraftkällor associerade till Finspångsregionen och därmed energiriket.

10 En integrerad del i logotypen är url:en energiriket
En integrerad del i logotypen är url:en energiriket.com, som i grundversionen ligger placerad i logotypens mitt, men som vid behov kan placeras på andra sätt.

11

12 Kontakta Energiriket Våra ambassadörer svarar gärna på dina frågor.
Anders Härnbro , Stefan Gustavsson , Håkan Sidenvall ,


Ladda ner ppt "Vad är Energiriket? Energiriket är ett begrepp som samlar ett antal företag, föreningar, organisationer kring ett gemensamt synsätt på en region. En stark."

Liknande presentationer


Google-annonser