Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ Projektet Väsby Entré

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ Projektet Väsby Entré"— Presentationens avskrift:

1 PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ Projektet Väsby Entré
DIALOG MED ELEVER PÅ VÄSBY NYA GYMNASIUM När? Onsdagen den 18 november 2011 Var? Messingenhuset

2 Dialog med ungdomar Den 18/ träffade Stadsbyggnadskontoret och Skanska elever på Väsby nya gymnasium för att diskutera förstudien Väsby Entré och stationsområdet.

3 Upplägg 08:30 Introduktion av förstudien
10:00 Grupparbete, beskriv hur en dag i stationsområdet och Väsby Entré kan se ut i framtiden. Metoden kallas dagboksmetoden 12:00 Lunch 13:00 Återrapportering 13:30 Bygg ett av de föreslagna tillskotten till området i LEGOS konstruktionsprogram. 14:30 Inlämning och avslutning

4 Inspiration I Gällivare har man använt dagboksmetoden för att kartlägga behov och önskemål om den nya stadskärnan. Vi gjorde likadant med Gymnasieeleverna för att kartlägga behov och önskemål om Väsby Entré och stationsområdet. Låt dig inspireras av Gällivares resultat här:

5 Grupparbete om Väsby Entré och stationsområdet
Ett förslag…. Tryggt Belysning Snyggt Bio Café Park

6 Ett annat förslag.. Man tar cykeln från Runby på väg till Väsby nya gymnasium i Messinghuset. Mitt på bron över till stationsområdet stannar man och äter frukost med kompisarna och tittar på tågen. På rasterna går man och shoppar i butikerna som ligger i tunneln under järnvägen. Efter skolan stannar man och hänger i järnvägsparken där det finns ett café längs med ån. Det blir en mötesplats både på dagtid och på kvällstid. Efter man varit i parken kanske man vill åka till Stockholm eller Kista. Då sitter man på sköna bänkar inomhus och väntar på tåget. Om det är sommar kanske man t.o.m vill sitta utomhus på bekväma sittplatser…

7 Ett tredje förslag… När man kommer till Väsby på morgonen kliver man av tåget och kommer rakt in i en trevlig ankomsthall. Ankomsthallen har entré vid ån och när man kommer till Väsby nya gymnasium möts man av en trevlig parkmiljö. Längs med ån finns ett café där man kan fika och efter man har fikat kan man gå genom ankomsthallen som binder ihop Runby och centrala Väsby till nöjeshuset som ligger på Runbysidan. Där kan man bowla, gå på bio, spela bingo och mycket mer.. På Runbysidan kan man ta bussen överallt eftersom busshållsstationen har flyttat dit.. Och om pengarna har tagit slut när man ska ta pendeln in till Stockholm kan man gå till stjärnhusen för där har man kompletterat med kontor. Händelsevis jobbar morsan där och då kan man hälsa på och be om en liten slant..

8 Ett fjärde och femte förslag…
Väsby- det nya stället för ungdomar Väsby Entré ska vara en stor mötesplats för ungdomar i norrort. På Runbysidan kan man gå på Mcdonalds, hänga i ungdomenshus som har en spelhall med biljard, Xbox, pingis med mera. Det finns även en bio i området och en bowlinghall. Om man bara vill hänga så kan man göra det i järnvägsparken, exempelvis en fredagskväll med polarna. Denna mötesplatsen behöver inte ha några idrotter. Vilundaparken finns redan och håller måttet. Ett bra exempel är Sollentunas ungdomshus. En mötesplats med ordnade fester och bra häng. Man kan också inspireras av Heron city.

9 Ett exempel..

10 LEGO Efter lunchen var det dags att bygga något valfritt ur ett förslag som presenterats. Många byggde caféer och Väsby ån. Båda anses vara två viktiga inslag i Väsby Entré…

11 Café vid järnvägen

12 Café vid ån

13 Shopping

14 Café i park

15 Café i park med skridskobana

16 Sammanfattningsvis Eleverna på Väsby gymnasium gillar idén av att ha en trevligt café i området. Gärna i park eller vid ån. Ett annat behov som identifieras är en bio, shopping men också en varm ankomsthall eller väntplats.

17 Till alla elever som deltog..


Ladda ner ppt "PROJEKTET VÄSBY ENTRÉ Projektet Väsby Entré"

Liknande presentationer


Google-annonser