Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fasta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fasta."— Presentationens avskrift:

1 Fasta

2 Vad är fasta? Att fasta är att avstå från något under en viss tid.
Under en fasta ska man oftast inte äta eller dricka något. Fastan är ofta en del av en religion. Den är ett sätt att ändra fokus och komma närmare Gud. Inom islam kallas fastan för Ramadan, och inom judendomen för Jom Kippur.

3 Den kristna fastan Inom kristendomen fastnar man inför påsk. Fastan varar i 40 dagar och då ska kristna tänka på Jesus. En kristen fasta kan också vara att avstå från godis, alkohol, kött eller något annat. Många som bor i Sverige ser inte sig själva som troende. Därför är det inte så många som följer den kristna fastan i Sverige.

4 När är den kristna fastan?
Innan den kristna fastan är det tre festdagar som kallas för fastlag. Förr i tiden var det vanligt att äta god mat och att ha fest tillsammans under fastlagen. Då var det vanligt att äta fastlagsbullar, eller semlor. Efter de fastlagen kommer askonsdagen. Då inleds fastan. Sen tar fastan slut under påskveckan.

5 Bra att tänka på under fasta
En människa klarar sig inte helt utan mat och vatten en längre tid. Därför brukar människor bara avstår från viss sorts mat eller avstår från mat under vissa tider på dagen. Det är viktigt att dricka ordentligt med vatten under fastan och att äta bra saker mellan fastetimmarna.

6 Källor https://www.svenskakyrkan.se/fastan


Ladda ner ppt "Fasta."

Liknande presentationer


Google-annonser