Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMNA! 6 februari är internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning Könsstympning av flickor sker på många håll i världen, från Indonesien.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMNA! 6 februari är internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning Könsstympning av flickor sker på många håll i världen, från Indonesien."— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMNA! 6 februari är internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning Könsstympning av flickor sker på många håll i världen, från Indonesien i öst till Peru i väst. Mer än hälften av ingreppen sker i Indonesien, Egypten och Etiopien. UNICEF uppskattar att mer än 200 miljoner flickor och kvinnor har utsatts för någon form av könsstympning i de 30 länder där sedvänjan är främst förekommande i Afrika och Mellanöstern. Till riskgrupper räknas flickor (0-18 år) som kommer till Sverige från ett land där könsstympning av flickor är vanligt förekommande, samt flickor som är födda i Sverige av en moder som är född i ett land där könsstympning av flickor är vanligt förekommande.

2 Dagens program 09.00 – 09.10 Hej och välkomna
09.10 – TEMA Ekonomi och försörjning Budget- och skuldrådgivning 09.50 – MINGEL OCH FIKA 10.20 – Hälsofrämjande etablering (ESF-projekt, Växjö kommun) En lättare väg in i det svenska samhället (TIA-insats, Internationella Vänner) Perfect match (Erfarenheter från ABF Södra Småland) 11.20 – Aktuell information Länsstyrelsen Migrationsverket 11.30 – Rapport från det lokala perspektivet Något särskilt som är på gång? Nästa mötes upplägg? Dagens program

3 Migrationsverket informerar

4 Länsstyrelsen informerar
Vikten av att sprida information om krisberedskap och vad det innebär Snart dags för utlysning av statsbidrag/utvecklingsmedel Integration och mångfaldsstudier (LNU)– utvärderingar av pågående insatser/projekt Rapportera in alla aktiviteter som faller under TIA

5 kronobergtillsammans.se/integration

6 Over and Out Tack för dagens möte!
Ewa Jonsson; Lina Hazbar;


Ladda ner ppt "VÄLKOMNA! 6 februari är internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning Könsstympning av flickor sker på många håll i världen, från Indonesien."

Liknande presentationer


Google-annonser