Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Distriktens uppdrag i Idrottslyftet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Distriktens uppdrag i Idrottslyftet"— Presentationens avskrift:

1 Distriktens uppdrag i Idrottslyftet

2 Distriktens uppdrag i Idrottslyftet
Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer 2. Idrottsövergripande insatser 3. SF-specifika insatser

3 Idrottsövergripande insatser
Utgår från distriktens kartläggnings- och analysarbete > utvecklingsplan! Idrottsövergripande insatser infördes för att säkerställa att viktiga utvecklingsfrågor inte skulle ”falla mellan stolarna”. Insatserna kan variera från distrikt till distrikt, men det finns många gemensamma nämnare. Kan innebära att ”era” föreningar involveras i satsningar som inte går i linje med er utvecklingsplan. Påtala att även distriktens utvecklingsplan godkänts av RF. Ge exempel på idrottsövergripande insatser (utbildningar, Samsyn, lokala/regionala utmaningar och möjligheter. Hänvisa era föreningar till sitt distrikt. Har ni särskilda önskemål som ska omfatta alla föreningar i hela landet > utforma ett SF-specifikt uppdrag.

4 Distriktens nationella insatser
Nationella insatser är idrottsövergripande insatser som alla distrikt arbetar med. Ingår ofta i distriktens utvecklingsplan för Idrottslyftet, men skillnader mellan distrikten finns. Exempel på nationella insatser finns beskrivna i ”Idrottslyftets ABC”.

5 SF-specifika insatser i Idrottslyftet
Ska utgå från behov som finns i SF:s utvecklingsplan. Det är SF som tar initiativ till SF-specifika insatser. * Om insatsen berör föreningar i flera distrikt > ta kontakt med er Idrottskontakt! * Om insatsen berör föreningar i ett distrikt kan SF ta kontakt direkt med distriktet. Om distrikten identifierar behov av SF-specifika insatser ska avstämning göras med SF. De insatser som ingår i distriktens uppdrag med SF- specifika insatser är processledning, kompetenshöjande insatser (ej idrottsspecifika utbildningar) och informationsspridning.

6 SF-specifika insatser i Idrottslyftet
Distrikten har beredskap för fler uppdrag! Samma tillvägagångssätt vid behov av övriga SF- specifika insatser, men finansieringen sker på annat sätt.

7 Panelsamtal Samuel Lund (brottning) Lars Greilert (orientering)
Leif Gerhardsson (korpen)

8 Grupparbete Tiden är till för er, se frågorna som samtalsstöd
Fördela samtalstiden jämt i gruppen Var nyfiken och ställ frågor Kom med tankar om hur arbetet kan utvecklas och var öppen för att ta emot dessa

9 Samverkan med fokus på DF/SISU och SF
Frågor att diskutera: Frågor/medskick till RF: Tips på goda exempel: Vilka uppdrag/insatser ser ni att ni skulle vilja samverka kring 2019? Dela med er av era erfarenheter kring samverkan med DF/SISU Har ni haft samverkan med andra t.ex. andra SF eller organisationer? (Ange fråga/medskick samt vem RF kan kontakta vid behov av förtydligande) (Ange gott exempel samt vem RF kan kontakta om vi vill veta mer.)


Ladda ner ppt "Distriktens uppdrag i Idrottslyftet"

Liknande presentationer


Google-annonser