Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Forskarnivån i nya Ladok

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Forskarnivån i nya Ladok"— Presentationens avskrift:

1 Forskarnivån i nya Ladok 2018-04-26
Anna Sandberg Telléus, Katja Taavo, Karin Schelen Klara Nordström, Anders Vestin

2 Utbildningstillfälle 26/4
Forskarnivån: resultatrapportering, examen, utdata och uppföljning Material på ladok.se Lathund: Resultatrapportering, Examen, Utdata och Uppföljning på Forskarnivå Filmer: Examen fall 1: Utfärda doktors- eller licentiatexamen Examen fall 2: Utfärda licentiatexamen under pågående utbildning mot doktorsexamen Examen fall 3: Utfärda doktorsexamen efter utfärdad licentiatexamen

3 Agenda för mötet Information om funktionalitet för att utfärda licentiatexamen under pågående utbildning mot doktorsexamen Inkomna frågor Öppet för frågor och diskussion

4 Ta ut licentiatexamen under pågående utbildning mot doktorsexamen
Befintlig funktionalitet (se fall 2 i lathund och film): Lägg till forskningsarbete (med el utan angiven omfattning) för licentiatuppsats i studieplanen för doktoranden. Resultatrapportera Utfärda licentiatexamen med kurser/motsvarande samt licentiatuppsatsen. Licentiatuppsatsen kan inkluderas i doktorsavhandlingen. Kommande funktionalitet: Lägg upp modul för licentiatuppsats inom doktorsavhandlingen. Utfärda licentiatexamen med kurser/motsvarande samt modulen som avser licentiatuppsats.

5 Fråga Om man inte vet omfattningen av nästa halvårs studieperiod på "Forskningarbete (utan angiven omfattning)" - kan man då lägga in 0 hp så länge och sedan uppdatera när man vet? (efter att studenten registrerat sig) När jag testar kan jag ändra antal hp utbildningsinformationen men det verkar inte slå igenom varken i fliken för Studiedeltagande (dock visas "Anp") eller på studentens Registreringsintyg eller i rapporten "Helårsstudenter". Svar När du registervårdar en studieperiod (perioden eller omfattningsvärdet) i utbildningsinformation så slår det inte igenom för de studenter som redan är registrerade på studieperioden. Studenten får ett anpassat deltagande som avser den studieperiod som gällde då hen registrerades och markeras som "Anp" (anpassad). För att ’uppdatera’ studentens deltagande: Ta bort registreringen Lägg till ny registrering på studieperioden. Generellt beteende: gäller ex. för kurstillfällen, individuella tillfällen på forskningsarbeten m.m.

6 Frågor som kom upp under mötet

7 Fråga 07:36 Varför måste hp anges på en studieperioden på det individuella tillfället, när det gäller för ett forskningsarbete utan angiven omfattning? Svar Utbildningen som sådan har ingen omfattning, däremot har studentens deltagande en omfattning (som anges på studieperioden). Omfattningen på studentens deltagande säger alltså hur stor del studenten deltar på inom kurs/forskningsarbetet/motsvarande

8 Fråga 17:57 Finns möjlighet att se både svensk och engelsk benämning på kurserna när man skapar examensbevisen? Svar Nej, det är inte möjligt. Har du språkinställningen ’Svenska’ i Ladok så ser du endast den svenska kursbenämningen då du hanterar bevisärendet. Du kan de se kursbenämningen på svenska och engelska om du väljer förhandsgranska beviset.

9 Fråga 20:20 Hur gör man om avhandlingstiteln bara ska vara på engelska? Som jag förstår det så blir det dubbelt utskrivet nu, dvs. svensk och alternativ titel? Svar Idag finns endast alternativet att visa båda titlarna: svensk och alternativ titel.

10 Fråga 21:06 Behöver man inte dokumentera "Alla kurser klara" innan man utfärdar examen? Svar Nej, det är inget tvång för detta i Ladok. Du har möjlighet att dokumentera ”alla kurser klara”, men det finns ingen spärr från att kunna utfärda examensbevis. Funktionen ’Alla kurser klara’ kan vid behov användas av lärosätet som stöd för sin process.

11 Fråga 31:02 Varför ligger inte rubrikerna i dispositionslistan fasta i de olika examensnivåerna? Risk att missa och bli fel rubrik eller? Svar Tanken är att det ska gå att styra så titeln är fast för en viss bevistyp, ex. att rubriken för forskarnivån alltid är ”Avhandlingstitel” och rubriken för grund-och avanceradnivå är ”Examensarbete”. Funktionalitet för detta är inte klart ännu.

12 Fråga Svar Hur kan vi få in inriktningar i examensbeviset?
33:26 Hur kan vi få in inriktningar i examensbeviset? Svar I Ladok kan du: Dels koppla examensärendet till en kurspaketering, i fallet för forskarnivån så kopplar du ärendet till ämne på forskarnivå. Dels så kan du använda en precisering för att dokumentera ytterligare information om examensbeviset. På så sätt kan du precisera examensbeviset på examensämne på forskarnivå.

13 Formulär: https://sv.surveymonkey.com/r/H5R2JQM
Tack för idag! Formulär:


Ladda ner ppt "Forskarnivån i nya Ladok"

Liknande presentationer


Google-annonser