Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sammanfattning av kursutvärderingar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sammanfattning av kursutvärderingar"— Presentationens avskrift:

1 Sammanfattning av kursutvärderingar

2 Sammanfattning av utvärderingar
Sammanfattning av utvärderingar Psykisk ohälsa och funktionsnedsättning   Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 4,2 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kurserna : Intressant, engagerande och bra upplägg Jättebra att höra personer med egenerfarenhet Är otroligt nöjd med kursen som helhet. Har lärt mig mycket nytt och lärt mig se situationer med andra ögon. Vill gärna gå på fler liknade kurser Bra tempo och föreläsare. Stor kompetens inom denna målgrupp. Så värdefullt att få lyssna på en person med egenerfarenhet Hade önskat mer fördjupning Ibland är nivån för låg Det blir tydligt hur viktig brukarmedverkan är. Att få hör personer med egenerfarenhet av psykisk sjukdom/ psykisk funktionsnedsättning berör och fastnar på ett annat sätt. Att det är hög kompetens på föreläsarna är tydligt och att de även är duktiga på att lära ut och engagera deltagarna. Att få gå en kurs med andra professioner ger en ökad insikt i brukarna/ klienterna/ patienternas vardag.

3 Sammanfattning av utvärderingar i
Sammanfattning av utvärderingar i Orienteringskurs i Kognitiv och Beteendeinriktad Psykoterapi (KBT) Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 4,3 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kurserna Kanonbra och jätteintressant Intressant att se bakgrunden till de olika metoderna, velat veta mer. Engagerade föreläsare. Lite långsamt tempo. Lite basal nivå. Skulle önskat ev. mer koppling till praktiskt arbete Trevlig kurs men för mig som läst utvecklingspsykologi på universitetet var det inget nytt. God koppling till klientarbete Tankeväckande, kanske lite för komprimerat men ändå givande. Bra introduktion till området. Fantastiska föreläsare som väcker intresse för ämnet, gav många bra tankeställare. Det som blir tydligt i utvärderingarna är att man upplever att man får med sig konkreta verktyg. Att kursen väcker ett intresse till att lära sig mer. En del har uttryckt att kursen har för låg nivå. Vikten av engagerade och kunniga föreläsare är avgörande för hur man tar till sig en kurs och dess innehåll.

4 Sammanfattning av utvärderingar MI- Motiverande samtal 2009-2012
Sammanfattning av utvärderingar MI- Motiverande samtal Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 4,6 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kurserna Bra men svåra övningar Bra blandning med föreläsning och övningar Bit för bit faller på plats. Bra beskrivningar Önskvärt med uppföljning!!! Alltså att vi ses igen om ett par månader för påfyllning och sedan igen efter ett par månader. Fantastisk utbildning Jag är mycket nöjd med kursen och känner att jag fått ett bra redskap i mitt arbete Metoderna ger mig möjlighet att ”lyssna bättre” och förhoppningsvis ge mina klienter en känsla av delaktighet i våra samtal Jag har fått mer redskap att hjälpa mina patienter till ett steg mot förändringar de vill uppnå Jag jobbar med människor som har ett missbruksproblem och samsjuklighet. Jag tycker det är viktigt med MI samtal för att uppnå målen Kommentarerna i utvärderingarna genomsyras av glädje och lust att lära mer. Man beskriver att man vill fortsätta träffas under längre tid för att hjälpa varandra att arbeta och utvecklas vidare i metoden. Upplägget på kursen och kursledarnas förmåga att möta alla kursdeltagare gör att även de mindre roliga eller svårare momenten blir roliga och man vill bidra till kursen utveckling. Det blir även tydligt att detta är en metod som är lätt att använda i all olika sorters verksamheter men även i mötet med kollegor eller privat.

5 Sammanfattning av utvärderingar
Sammanfattning av utvärderingar Integrerad psykiatri, Vård- och stödsamordning Utvärdering av kurserna som helhet ger ett snittbetyg på 3,8 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kurserna: Bra med diskussion kring samverkan sjukvård- kommunverksamhet Något låg nivå Roligt med patientfall. Lärorikt och konkret, mer sånt. Bra mix mellan exempel och teori Kunskapsnivån är ojämn i gruppen. Allt för låg kunskapsnivå. Deltagarnas oro, som upptog stor del av tiden, bör ledas till annat forum, t ex handledning eller efter föreläsning. Stort psykiatrifokus. Mer kommunvinkel önskas. Kul att träffa behandlare/personal från andra enheter. Bra diskussioner som underlättar samverkan med varandra.   Det som blir tydligt i utvärderingarna är att man upplever en ojämnhet i kompetensnivå. Flera har en högskoleutbildning och några har gymnasial eller eftergymnasial utbildning. Det har även varit ett tydligt motstånd till utbildningens upplägg och innehåll från en del håll vilket har påverkat klimatet en del kurser. En stor behållning är att man går kursen tillsammans med andra professioner och organisationer.

6 Sammanfattning av utvärdering kursen
Vård- och stödsamordning (egen regi) 2012 Utvärdering av kurserna som helhet ger ett snittbetyg på 8,39 av 10 Ett utdrag av kommentarer från kurserna: Inspirerande. Bra med faktisk funktionsbeskrivning Bra! Gör ämnet levande och intressant!!! Toppen!!! Bra med diskussion kring socialtjänst/ sjukvårds respektive kunskap, arbete och organisation för ökad förståelse för varandra. Hade varit trevlig att höra någon från kommunen. En skötare som berättar hur det var för 5 år sedan ger inte så mycket Saknar socialtjänstens perspektiv Mycket engagerade och kunniga föreläsare. Bra litteratur överlag   Det som blir tydligt i utvärderingen är att man saknar kommunperspektivet och upplever att det är mycket fokus på sjukvården. Man är överlag väldigt nöjd med kursens innehåll, upplägg och litteratur. Det blir också tydligt hur verkningsfullt det är att gå en kurs tillsammans med olika professioner från olika organisationer och verksamheter. Samverkan börjar här. Det blir också tydligt hur viktigt det är med en kursledare som är duktig på att ”hålla” ihop gruppen och att hålla den röda tråden genom hela utbildningen.

7 Sammanfattning av utvärderingar kursen
Kognitiva funktioner och kognitivt stöd 7,5 hp HT 2012 Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 4,3 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kursen: Repetition av och fördjupad kunskap om kognitiva funktioner och stöd har varit det bästa, samt boken och föreläsningen av/med Bo Hejlskov Elven. Kunskap om kognitiva hjälpmedel. ICF klassificering. Bo Hejlskov föreläsning var det bästa momentet i kursen. Nyttig och viktig kunskap, bra med bredd. Hur olika och ändå lika det yttrar sig. Kursen gav mig ett nytt sätt att skåda problematik på. Intressant lärande om hur hjärnan fungerar. Mycket tips om hjälpmedel och stöd som jag kan använda i mitt arbete. Att ha fått insikt om att kognition har otroligt stor betydelse för olika komplexa beteenden. Att få inblick i andra verksamhetsområden, bl. a för att få inblick för att mycket av detta kan bli till nytta inom den egna verksamheten. Genomgående kommentarer från kursen är, att vikten av kunskap kring kognitiva funktioner och hur det påverkar beteendet hos människor när man har en kognitiv funktionsnedsättning är avgörande. Om man inte förstår hur detta påverkar brukarnas/klienternas/ patienternas vardag kan man inte ge rätt bemötande. Att få gå tillsamman med personal från olika sorters verksamheter och få tips av varandra visar sig verkningsfullt för lärandet under kursen. Speciellt ett moment på kursen lyfts av de flesta och det är Bo Hejlskov bok och hans föreläsning kring problemskapande beteende.

8 Sammanfattning av utvärderingen kursen
 Kombination av funktionsnedsättningar, komplexa behov HT 2012 Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 4,2 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kursen: Det är framförallt att jag fått nya perspektiv på mitt arbete som helhet. Kan inte/vill inte-tänket, att inte se mina brukare som lata har varit en viktig insikt. Kunskaper om de kognitiva funktionsnedsättningarna kan se likadana ut, samma arbetsmetoder kan användas oavsett diagnos var ett mycket bra element och underlättar arbetet i vår verksamhet. Min huvudsakliga behållning var att delta i föreläsningar som ökat medvetandet kring olika komplexa diagnoser. Är intresserad av ständig utveckling och det var mycket intressanta ämnen. Tycker det var bra föreläsningar, fick lära mig mycket av andra. Mötet med andra ger ökad kunskap och förståelse. Hjälper mig att reflektera över mitt arbetssätt. Har fått ett mer självkritiskt tänkande, Utveckling i mitt eget bemötande mot brukare. Tycker det varit bra föreläsningar och diskussioner i gruppen, fick lära mig mycket av andra. Vikten av att låta kursdeltagarna ha grupparbeten och diskutera hur man jobbar i respektive verksamhet blir tydlig i utvärderingen. Det är en väsentlig källa till kunskap att byta erfarenheter med mötet med brukare/ klienter/ patienter. varandra. Man har fått med sig vikten av reflektion kring den egna rollen i

9 Sammanfattning av utvärderingar kursen Självskadebeteende HT 2012
Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 4,2 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kursen: Mycket välplanerad kurs med intressanta och duktiga föreläsare. Ej perfekt med den målgrupp som jag arbetar med. Ser fram emot en utbildning, anordnad av er, som behandlar intellektuellt funktionshindrade (lägre nivå). Validering och mentalisering som är viktigaste som jag kan använda i mitt arbete. Alla områden var intressanta, men just för mitt arbete med 1 speciell brukare tar jag med mig mentalisering och validering. Tänker om, är mer medveten och närvarande i mitt arbete. Jag gör stor skillnad för mina klienter och jag ser det nu. Vikten av validering och förståelsen för att det inte är manipulation jag blir utsatt för när någon skadar sig. Mer föreläsningstid kring mentalisering. Tycker att kursen varit lite för komprimerad. Eftersom man jobbar finns begränsad tid att läsa in litteratur. Skulle vilja ha del av studiedag där man jobbar i grupper med ”fall” och tankar hur man löser vissa ”problem” för förhållningsätt. Mer om mentalisering och praktisk metod Det som blir tydligt i utvärderingen är man har fått nya kunskaper kring mentalisering och validering och att det gett nya verktyg att direkt kunna börja arbeta med. Man har fått en annan syn värdet i den egna yrkesrollen. Man önskar även mera tid och fler utbildningstillfällen.

10 Sammanfattning av utvärderingar kursen
Missbruk och beroende och psykiatrisk samsjuklighet 7,5 hp Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 3,7 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kursen: Bra föreläsare och litteratur Önskar det kunde varit mera handledning i kursen Skulle vilja haft mer jämförelse kvinna man Väldigt bra, intressant, fördjupat mina kunskaper om missbruk, beroende, psykiatri. Nyttigt att träffa kamrater från olika yrkesområden. Att skriva ett eget arbete ger ett djup till kunskapen, både det egna och att läsa de andras arbeten Det blir tydligt att man vill ha mer lärartid och mer stöd i den uppgift man skall skriva. Att gå tillsammans med andra professioner ger mycket. Ett återkommande krav är att öka genusperspektivet på kursen, prata mer om män och kvinnors olika sorters missbruk t ex.

11 Sammanfattning av utvärderingar kursen
Sammanfattning av utvärderingar kursen Psykosocial rehabilitering Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 4,1 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kursen: Peppad att utveckla jobbet Skulle kunna gjorts mer intressant med exempel från deltagarna på kursen för att koppla till verkligheten Fick många bra verktyg med mig i min arbetsvardag Bra genomfört, föreläsare med mycket kunskap inom området. Bra relevans för min arbetssituation Användbar kunskap som kan göra skillnad Mycket relevant för min arbetssituation. Bra, konkreta metoder som jag kan använda på mitt jobb även med ”tunga brukare” med schizofreni En återkommande kommentar i utvärderingarna är att man har fått nya verktyg att ta med tillbaka till sin verksamhet. Man upplever en nytändning i sitt yrke. Mer tid efterfrågas då kursen upplevs lite komprimerad. Kursen har en bra verksamhetsförankring, deltagarna känner igen sig och kan tydligt se hur de kan omsätta sin nya kunskap i sitt dagliga arbete.

12 David Andersson Psykologkonsult AB
Nedanstående tabell är utvärderingsresultat från kurserna ESL – Eget självständigt liv 2012 baserat på en skala från Hela kurs Målformul Problösn Rollspel Innehåll Övning kurs tot 84 83 86 78 85 79 kurs 1 82 77 68 kurs 2 80 kurs 3 81 kurs 4 76 72 kurs 5 87 88 75 89 kurs 6 kurs 7 74 73 kurs 8 kurs 9 91 92 90 kurs 10

13 Suicidprevention ur kognitivt systemteoretiskt perspektiv
Sammanfattning av utvärdering kursen Suicidprevention ur kognitivt systemteoretiskt perspektiv Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 5,2 av 6 Ett utdrag av kommentarer från kursen: Bra föreläsare. Pedagogiskt. Lätt att förstå. Lätt språk. Stor kunskap hos föreläsarna. Blandning av teori och praktik. Kursledare med stor teoretiskt och praktisk kunskap. Utrymme för diskussioner med personer i angränsande verksamheter. Bred kunskap och livserfarenhet/praktisk erfarenhet hos utbildarna. Lätt att ta till sig när mycket upprepades många gånger. Klar och tydlig. Pedagogisk och användbar. Stort fokus på vården vilket inte är tillämpligt för alla. En väl genomförd kurs med hög kompetens och god pedagogisk förmåga hos kursledarna. Ett svårt ämne som man lyckats göra talbart och deltagarna upplever att de fått med sig nya verktyg i sitt fortsatta arbete.

14 Psykisk hälsa och ohälsa under åldrandet 7,5 hp
Sammanfattning av en utvärdering kursen Psykisk hälsa och ohälsa under åldrandet 7,5 hp Utvärdering av kursen som helhet ger ett snittbetyg på 3,63 av 5 Ett utdrag av kommentarer från kursen: Bra kurslitteratur och intressanta frågeställningar En del statistik som är svår att förstå Saknade mer kring bemötande och omvårdnad Mycket bra kurs, kul att träffa andra med liknade arbetsuppgifter. En generell synpunkt var att gruppdiskussionerna efter föreläsningarna varit för långa och för löst strukturerade. Av enstaka kommentarer kan nämnas: kurslitteraturen var bra, att kursen varit givande, att föreläsningarna var mycket intressanta men att många föreläsare presenterar för mycket svår statistisk, att litteratursökningen försvårades av datorovana. Enstaka kommentarer om vad som kunde fått mer fokus: psykisk hälsa, omvårdnad, bemötande av dementa.


Ladda ner ppt "Sammanfattning av kursutvärderingar"

Liknande presentationer


Google-annonser