Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Aktieinvest En nätmäklare som har funnits i över 50 år.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Aktieinvest En nätmäklare som har funnits i över 50 år."— Presentationens avskrift:

1

2 Aktieinvest En nätmäklare som har funnits i över 50 år.
Har ca kunder och ägs av Aktiespararna. Bara hos oss kan du direkt månadsspara i aktier. Dessutom återinvesterar vi våra kunders utdelningar utan köpavgift om de vill. Som medlem hos Aktiespararna och Unga Aktiesparare handlar du till lägre avgifter hos oss. Kort bakgrundsinformation om Aktieinvest.

3 Du kan bli kund direkt online & öppna ny depå/ISK
Det är enkelt att bli kund hos Aktieinvest! Du blir kund genom att öppna ett ISK eller en depå vilket du enkelt gör genom BankID eller mobilt BankID. Du kan även starta en aktiesparklubb hos oss (d.v.s. dela en samägd depå på max 25 personer). Det kostar inget att bli kund, alltså det kostar inget att öppna ett ISK eller en depå. Notera – Om man väljer en traditionell aktie-och fonddepå kan man komma att behöva betala en avgift på 100kr/kvartal om man gör färre än 3 affärer/kalenderkvartal eller är utan månadssparande. Då blir avgiften 100 kr/kvartal.

4 Aktieinvest Beta – inloggning med BankID
Aktieinvest Beta är vår internettjänst där du kan köpa och sälja aktier, köpa fonder, skapa en bevakningslista, starta ett månadssparande m.m. Då Aktieinvest är i en fas att lämna Gamla internettjänsten för att istället gå över helt till Aktieinvest Beta, kan man ännu inte göra allt i Aktieinvest Beta. Utan för att använda vissa funktioner måste man fortfarande logga in i Gamla internettjänsten. Vi jobbar i raskt tempo för att kunna avveckla gamla internettjänsten under För de som har använt gamla internettjänsten och tycker om den, tveka inte att ringa in till Aktieinvests kundservice för att få hjälp med att komma igång med Aktieinvest Beta. Notera – för att logga in i Aktieinvest Beta kan man använda BankID. För att logga in i Gamla internettjänsten funkar enbart det lösenord man får hemskickat per post efter att ha blivit kund.

5 Aktieinvests sparboxar – bara hos oss!
Vi har satt samman nio olika sparboxar. Bra sätt att komma igång eller hitta nya intressanta områden och aktier. Månadsspara i sparboxen så sköter den sig själv Tre olika varianter: Kom igång Specialområden ”Aktienörderi” Lägsta belopp: 500 kr Månadsspara för 20 kr/månad (medlemmar 10 kr/månad) Mer info: Aktieinvest har satt samman nio olika sparboxar som alla innehåller aktier förutom en box, Allroundboxen som innehåller tre fonder. Genom sparboxarna kan en enkelt investera i aktier och lägga upp ett månadssparande som sköter sig självt. Sparboxarna är ett färdigpaketerat alternativ som vi har tagit fram för att det ska bli enklare att komma igång med ett sparande. Sparboxarna är indelade i tre kategorier: 1. Kom igång 2. Specialområden 3. Aktienörderi. Vi tror att det finns en box för alla. Så välj en eller flera och starta ett månadssparande där lägsta belopp är 500 kr och en dragning kostar 20 kr eller 10 kr om man är medlem i Aktiespararna eller Unga Aktiesparare. Om man lägger upp ett månadssparande dras denna summa varje månad en dragning görs. Ett tips är att lägga månadsdragningen i samband med löneutbetalning – så märker man knappt när ens köp görs varje månad. Nu kan man även göra engångsköp i sparboxarna, där minsta summa att investera även är 500 kr. Se mer information om våra sparboxar på

6 De olika sparboxarna Kom igång Allround innehåller 3 indexfonder
Lägsta belopp: Special Aktienörderi Allround innehåller 3 indexfonder Svenska och utländska investmentbolag Riskspridaren; nio bolag från nio sektorer Största bolagen i världens 5 största länder Här är alla sparboxar och en närmare beskrivning om vad varje box innehåller. De är också indelade utefter de tre kategorier som finns. Läs mer om varje på box: (Där kan man även se hur utvecklingen för hur varje box har gått under en tidsbestämd period. Framtidsfeministen investerar bara i jämställda bolag på Stockholmsbörsen - Några av världens sex mest hållbara bolag De amerikanska bolag som flest år i rad ökat sin utdelning Innehåller lågt värderade bolag med hög vinsttillväxt. Dvs. bolag med lågt PEG-tal Lågt värderade bolag med hög avkastning, inspirerad av boken ”The little book that beats the market” av Joel Greenblatt.

7 Månadsspara direkt i aktier
I samband med denna slide kan du berätta om vår aktietjänst Andelsorder. Andelsorder innebär att du kan köpa aktier utefter belopp och inte antal. Detta för att man med andelsorder kan köpa andelar av aktier. Med andelsorder kan man sätta ihop sin egen aktieportfölj. Minsta belopp att köpa för är 100 kr per aktie (bolag), där du kan blanda svenska och utländska aktier i samma order. Att bevaka att köpet går igenom behövs inte. Är börsen öppen och aktien inte stoppad för handel och du har pengar tillgängliga för att köpa så kommer din köporder att gå igenom. Med ett enda köp med Andelsorder går det att sprida risken, då du kan lägga flera olika aktier i samma order. T.ex. skulle din order kunna se ut så här: 100 kr H&M, 200 kr Apple, 100 kr SCA, 250 kr Tesla och 100 kr Tele2. Totala summan för köpet blir: 750 kr. Man kan även sätta upp ett månadssparande som varje månad investerar t.ex. 750 kr i dessa fem aktier. Aktieutdelningar återinvesteras utan köpavgift hos Aktieinvest, vilket leder till att ens aktieportfölj växer av sig självt - en fiffig ränta-på-ränta effekt på ditt långsiktiga sparande. Mer information om andelsorder finns på vår hemsida

8 Först i världen med hållbart aktiesparande
För den som är intresserad av att spara mer hållbart, framförallt i aktier kan man nu göra det hos Aktieinvest – i Aktieinvest Beta. Där har vi tagit in hållbarhetsdata och ett verktyg som hjälper en att filtrera fram hållbara bolag. Verktyget heter S-Ray. Varför vi gjorde denna satsning beror på att trenden visar tydligare att allt fler vill kunna göra aktiva, hållbara val – vilket även inkluderar investeringar. Som bolag vill vi själva också bidra till en mer hållbar värld. Nu finns det också hållbarhetsdata som visar på att de bolag som är bäst i klassen även ger högre avkastning till sina aktieägare. Därför låter vi nu våra kunder investera både med hjärna och hjärta. I praktiken fungerar hållbarhetsfiltreringen så här: Man kan filtrera bolag utefter två olika betyg, en kallad Global Compact (GC) och är baserad på FN:s globala principer om hållbara bolag. Där ingår faktorer som mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljö och anti-korruption, oavsett bransch. Det andra betyget är en sammansättning av miljö, socialt ansvar och styrningsfrågor, förkortat (ESG = environment, social, governance). Med ESG kan du jämföra hur bolag presterar inom samma bransch så att du jämför äpplen med äpplen och inte äpplen med päron. Desto högre betyg ett bolag har inom GC och ESG = desto mer hållbart är bolaget. Sist men inte minst kan du lägga på dina egna preferensfilter och enkelt ta bort aktier inom t.ex. alkohol-, spelbranschen eller fossila bränslen. Detta är om man helt enkelt inte är intresserad av att investera i bolag som t.ex. tjäna pengar på försäljning av alkohol eller tobak o.s.v.

9 Hållbart aktiesparande
Har kan man tydligare se hur verktyget ser ut i Aktieinvest Beta. För att ändra omfattningen av betyg inom GC och ESG, kan man dra de gröna runda knapparna och ändra omfattningen från 25 – 70 till t.ex. 65 – 70 för att få fram riktigt hållbara bolag. Längre ner kan man välja att filtrera bort olika områden ett bolags verksamhet kan omfattas av. Man kan välja att filtrera bort alla . Om man kollar på hållbarhetsdata i Aktieinvest Beta kommer man se att efter varje bolag finns en kategori som heter ”Preferenser”. Där står det om bolagets verksamhet är involverat i någon av ovanstående områden. Om det istället står ”Ok” efter ett bolag innebär det att bolagets verksamhet inte omfattas av någon av områdena.

10 Aktieinvestbloggen för vanligt folk
Om ni vill bli inspirerande inom aktier, fonder och privatekonomi så gå gärna in och läs på Aktieinvestbloggen – för vanligt folk. Den hittar ni på

11 Vi älskar våra kunder. Hela teamet på Aktieinvest!

12


Ladda ner ppt "Aktieinvest En nätmäklare som har funnits i över 50 år."

Liknande presentationer


Google-annonser