Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ansvarig Utbildning & Livsstil

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ansvarig Utbildning & Livsstil"— Presentationens avskrift:

1 Ansvarig Utbildning & Livsstil
Marie Ekelund Ansvarig Utbildning & Livsstil Gruppindelningen på dörren vid ingången. Borden märkta med färgerna som finns på lappar. Stresshanteringens material på bordet från början.

2 Nytt från Riksförbundet
Tematräff Stresshantering

3 Nytt från Riksförbundet
Om hjärtsvikt Flimmerlinjen Flimmerlinjens telefonnummer: Broschyr Om hjärtsvikt = komplement till Aktiv m Hjärtsvikt

4 Nytt från Riksförbundet
Medicinsk yoga Rehabmodellen med Hjärtguiden I hjärtguiden kan du läsa om faktorer som påverkar din sjukdom. Ta med denna guide varje gång du träffar vårdpersonal på sjukhuset och i primärvården. Läs mer i senaste Status.

5 Nytt från Riksförbundet
Aktiv med KOL Aktiv med Hjärtsvikt Aktiv med KOL har varit ute sedan november. Över 200 lösen har lämnats ut och fler använder utbildningen.

6 Aktiv med Hjärtsvikt Aktiv med Hjärtsvikt - september samarbetar med Rikssvikt Utskick genom Rikssvikt.

7 Aktiv med Hjärtsvikt och KOL
Lösen: HLRKOL Lösen: HLRSVIKT

8 Kommer från Riksförbundet
Aktiv med Förmaksflimmer Bidrag från Socialstyrelsen Klar vid årsskiftet Lanseras eventuellt under Hjärtemånaden

9 Hälsocoacher Ge möjlighet till god egenvård genom coachande träffar
Utbildning i november Uppföljning i april Train-the-trainer ska ge 150 Hälsocoacher Egenvårdscoachen ska ge personer med en kronisk sjukdom möjlighet till god egenvård genom coachande träffar.  För att ge personer med en kronisk sjukdom möjlighet att leva sitt liv med så god hälsa som möjligt behövs både kunskap och motivation hos både patient och vårdgivare. Överlevnaden har ökat genom medicinska framsteg vilket gör att vi lever längre med våra kroniska sjukdomar och detta påverkar livet på olika sätt.  För att ge patienten möjlighet till att ta kontrollen över sitt liv och på så sätt även ha en bra dialog med vården vill vi starta Egenvårdscoacher. Dessa ska coacha träffar och stötta deltagarna att gå från att vara enbart vårdmottagare till att vara aktiva egenvårdare. Deltagarna får kunskap om hur de kan nå bästa möjliga hälsa. Vår förhoppning är att ha över 150 Egenvårdscoacher som kan var och en, ha träffar där ett flertal deltagare kan ges möjlighet till ett bättre liv. Detta får ske succesivt och starta under 2018.

10 Rollbeskrivning EVO och SO
Uppdrag att uppdatera EVO-pärmen Enkät till alla EVO, SO och ordföranden Intervju av kanslipersonal Summering Vägledning för EVO och SO

11 Vägledning

12 hjart-lung.se Vi räddar liv!


Ladda ner ppt "Ansvarig Utbildning & Livsstil"

Liknande presentationer


Google-annonser