Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Samverkan kring tre regeringsuppdrag

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Samverkan kring tre regeringsuppdrag"— Presentationens avskrift:

1 Samverkan kring tre regeringsuppdrag

2 Mål för forskningspolitiken
Övergripande målformulering i senaste forskningspropositionen: ”Sverige ska vara ett av världens främsta forsknings- och innovationsländer och en ledande kunskapsnation, där högkvalitativ forskning, högre utbildning och innovation leder till samhällets utveckling och välfärd, näringslivets konkurrenskraft och svarar mot de samhällsutmaningar vi står inför, både i Sverige och globalt.”

3 Uppföljningsbara delmål för forskningspolitiken
Sverige ska vara ett internationellt attraktivt land för investeringar i forskning och utveckling. De offentliga och privata investeringarna i forskning och utveckling bör även fortsatt överskrida EU:s mål. En övergripande kvalitetsförstärkning av forskningen ska ske och jämställdheten ska öka. Samverkan och samhällspåverkan ska öka.

4 Regeringsuppdragen till Vetenskapsrådet och UKÄ
Kvalitetssäkring av forskning Utveckla uppföljningen av svensk forskning Samordning av uppföljning och utvärdering De tre uppdragen ska genomföras gemensamt, med en av myndigheterna som huvudansvarig för avrapporteringen den 6 april 2018.

5 Regeringsuppdragen till Vetenskapsrådet och UKÄ
II. Utveckla uppföljningen av svensk forskning Vetenskapsrådet ska tillsammans med UKÄ utveckla indikatorer för uppföljning utifrån de mål för forskningspolitiken som redovisas i propositionen*. Uppdraget ska genomföras i dialog med universitet och högskolor samt andra berörda myndigheter. Vetenskapsrådet ska redovisa uppdraget . *Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft (prop. 2016/17:50)

6 Regeringsuppdragen till Vetenskapsrådet och UKÄ
I. Kvalitetssäkring av forskning UKÄ ska vidareutveckla det nationella systemet för kvalitetssäkring så att det omfattar även kvalitetssäkring av forskning.* Uppdraget ska genomföras i dialog med universitet och högskolor, Vetenskapsrådet och med företrädare för studenter och arbetsliv. *Se propositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft (prop. 2016/17:50, bet. 2016/17:UbU12, rskr. 2016/17:208)

7 Regeringsuppdragen till Vetenskapsrådet och UKÄ
III. Samordning av uppföljning och utvärdering Vetenskapsrådet ska tillsammans med UKÄ lämna förslag på hur olika myndigheters uppföljningar och utvärderingar av verksamheter vid universitet och högskolor kan samordnas. Uppdraget ska genomföras i dialog med universitet och högskolor, Formas, Forte och Vinnova. UKÄ ska redovisa uppdraget.

8 Utgångspunkter ett sammanhållet system
ökad koppling mellan forskning och utbildning minskad risk för att samma verksamhet, t.ex. utbildning på forskarnivå, granskas i flera olika system granskning av lärosätenas system och processer för att kvalitetssäkra forskning både kontroll av resultat och kvalitetsutveckling Ett mer sammanhållet system för kvalitetssäkring, som inkluderar högskolans hela verksamhet, bedöms kunna bidra till ökad koppling mellan forskning och utbildning. Risken för att samma verksamhet, t.ex. utbildning på forskarnivå, granskas i flera olika system bedöms minska om det nationella systemet för kvalitetssäkring av utbildning och forskning är sammanhållet. Fokus i uppdraget att utvärdera forskning ligger på att granska lärosätenas system och processer för att kvalitetssäkra forskning. UKÄ:s uppdrag att kvalitetssäkra forskning ska vara inriktad på både kontroll av resultat och kvalitetsutveckling.

9 Ny instruktion UKÄ ska ansvara för kvalitetssäkring av universitetens och högskolornas verksamhet genom: granskning av kvalitetssäkringsarbete, utvärdering av utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå, tematiska utvärderingar, och prövning av frågor om examenstillstånd.

10 Dialog med universitet och högskolor samt med forskningsråden, Vinnova, andra berörda myndigheter,
studenter och arbetsliv.

11 Utredningsområden Förutsättningar i lag och förordning
Internationella principer (ESG) för och exempel på kvalitetssäkring av forskning På vilka sätt lärosätena och de stora forskningsfinansiärerna kvalitetssäkrar forskning På vilket sätt kvalitetssäkring av forskning kan inkorporeras i kvalitetssäkringssystemets fyra komponenter Utöver regleringsbrev och proposition - utreda

12 Vad säger högskolelag och högskoleförordning om forskning?
Forskningsresultat ska komma till nytta. Det ska finnas ett nära samband mellan utbildning och forskning. Vetenskapens trovärdighet och god forskningssed ska värnas. Forskningen ska hålla hög kvalitet. Frihet ska finnas att välja forskningsproblem, utveckla forsknings- metoder, fritt publicera forskningsresultat. Misstanke om oredlighet ska utredas. Högskolelagen kap. 1 2§ I högskolornas uppgift ska det ingå att verka för att forskningsresultat tillkomna vid högskolan kommer till nytta. 3 § Verksamheten skall bedrivas så att det finns ett nära samband mellan forskning och utbildning. 3 a § I högskolornas verksamhet skall vetenskapens trovärdighet och god forskningssed värnas. 4 § Verksamheten ska avpassas så att en hög kvalitet nås i utbildningen och forskningen. 6 § För forskningen skall som allmänna principer gälla att 1. forskningsproblem får fritt väljas, 2. forskningsmetoder får fritt utvecklas och 3. forskningsresultat får fritt publiceras Högskoleförordningen, kap 1 Utredning av misstanke om oredlighet 16 § En högskola som genom en anmälan eller på något annat sätt får kännedom om en misstanke om oredlighet i forskning, konstnärlig forskning eller utvecklingsarbete vid högskolan ska utreda misstankarna. Obs! HL och HF säger inget om sanktionsmöjligheter om lärosätena inte uppfyller detta.

13 Det nationella kvalitetssäkringssystemet - fyra komponenter
Nuvarande system för kvalitetsgranskning innehåller fyra komponenter Under 2017 sker pilotutvärderingar av lärarutbildningar och pilotutvärderingar av fyra lärosätens kvalitetssäkringsarbete. Under året genomförs också en tematisk utvärdering: Hållbar utveckling och granskningar av 96 forskarutbildningar inom 12 olika ämnesomrdåen I och med ändring i instruktionen ansvara UKÄ som tidigare sagts för granskning av hela verksamheten på lärosätenas

14 Vidareutveckla det nationella kvalitetssäkringssystemet
Vidareutveckla det nationella kvalitetssäkringssystemet. Sammanhållet system för kvalitetssäkring - fyra komponenterna. Utbildningsutvärderingar och examenstillståndsprövningar på forskarnivå Utvecklingsarbetet – lärosätesgranskningar. Hållbart system, balansen mellan komponenterna.

15 Samverkan och dialog Nära samarbete UKÄ och VR Referensgrupper Möten
Nya kontakter med forskningsfinansiärer

16 Indikatoruppdraget: Utgångspunkter
Indikatorer för: Uppföljning av forskningspolitiken på nationell nivå Internationella jämförelser Jämförelser över tid Tre utpekade delmål – delas upp i sex mål: a. Attraktivt land för internationella investeringar i FoU b. Investeringar i FoU ska överskrida EU:s mål a. Forskningskvaliteten ska öka b. Jämställdheten ska öka a. Samverkan ska öka b. Samhällspåverkan ska öka Uppdrag i ändrat RB 6 juli

17 Mer om det svenska forskningssystemet…
vr.se/forskningsbarometern2017

18 Indikatorer i Forskningsbarometern
Totala utgifter för FoU som andel av BNP Företagens finansiering av FoU som andel av BNP Offentlig finansiering av FoU som andel av BNP Antal publikationer per invånare Citeringsgenomslag Antal forskare per invånare Finansiering av FoU Forskare inom FoU Vetenskaplig publicering Internationella samarbeten

19 Indikator jämställdhet
Vetenskapsrådets Forskningsbarometer 2016: Figur 25. Könsfördelningen bland nydisputerade samt i den forskande och undervisande personalen med doktorsexamen i den svenska högskolan. Data för år 2005 och För 2005 saknas uppgifter om antalet postdoktorer. Källa: SCB och UKÄ.

20 Indikatoruppdraget: Genomförande
Gemensam uppdragsgrupp Vetenskapsrådet och UKÄ genomför arbetet. Samråd med universitet och högskolor (dec – jan. 2018) UKÄs etablerade samarbetsfora Rektorsmöten Referensgrupp universitet/högskolor Särskilda dialogmöten gemensamt för alla tre uppdragen Samråd med berörda myndigheter (hösten 2017) Vinnova, Formas, Forte, Energimyndigheten, Rymdstyrelsen Via Vetenskapsrådets etablerade samarbetsfora Bilaterala möten med dessa och andra myndigheter

21 Annan användning av indikatorer
Indikatorer som underlag för resursfördelning till universitet/högskolor: Bibliometri Externa medel Fr.o.m. BP 2018 även samverkan baserat på Vinnovas pilotstudier Vetenskapsrådet anser att kvalitetsutvärdering bör bygga på sakkunnigbedömning, där indikatorer utgör en viktig faktagrund. Snurran, reviderad snurr – tekniska justeringar. Bibliometri – både publiceringar och citeringar. Styr- och resursutredning Pam Fredman 3 dec 2018.

22 Mer om det svenska forskningssystemet…
vr.se/forskningsbarometern2017

23 Samverkan kring tre regeringsuppdrag


Ladda ner ppt "Samverkan kring tre regeringsuppdrag"

Liknande presentationer


Google-annonser