Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Infrastruktursatsningar i Skåne behövs för att möta en växande efterfrågan från resenärer och säkerställa såväl företagens kompetensförsörjning som hållbara.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Infrastruktursatsningar i Skåne behövs för att möta en växande efterfrågan från resenärer och säkerställa såväl företagens kompetensförsörjning som hållbara."— Presentationens avskrift:

1 Infrastruktursatsningar i Skåne behövs för att möta en växande efterfrågan från resenärer och säkerställa såväl företagens kompetensförsörjning som hållbara och effektiva godstransporter till och från Europa. För att klara omställningen till ett klimatneutralt transportsystem måste kapaciteten öka, både på länkar och i knytpunkter. Förhandlingar om en svensk höghastighetsjärnväg pågår och för att säkerställa en smidig planeringsprocess, maximal investeringsnytta och hänsyn till Skånes unika flerkärnighet och landskap fastställdes hösten 2016 överenskommelsen Byggstart Skåne, Byggstart av höghastighetsjärnväg i Skåne.

2 Byggstart Skåne

3 Byggstart Skåne Höghastighetsbanans utbyggnad i Skåne ska prioriteras i utbyggnads-ordningen för höghastighetsbanan. Regional och kommunal planering ska anpassas och förberedas för höghastighetsbanan. Trafikeringen för skånska stationer längs Södra stambanan ska utvecklas och förbättras. Negativa miljö- och barriäreffekter av utbyggnad av höghastighetsbanan i Skåne ska minimeras. Kommunikation med markägare ska ske så tidigt som möjligt i processen. Höghastighetsjärnväg är en statlig angelägenhet som ska finansieras av staten. I överenskommelsen står Region Skåne, Malmö stad, Lunds kommun, Hässleholms kommun, Burlövs kommun, Eslövs kommun, Staffanstorp kommun, Höörs kommun samt Osby kommun enade kring ett antal utgångspunkter: Höghastighetsbanans utbyggnad i Skåne ska prioriteras i utbyggnadsordningen för höghastighetsbanan. Regional och kommunal planering ska anpassas och förberedas för höghastighetsbanan. Trafikeringen för skånska stationer längs Södra stambanan ska utvecklas och förbättras. Negativa miljö- och barriäreffekter av utbyggnad av höghastighetsbanan i Skåne ska minimeras. Kommunikation med markägare ska ske så tidigt som möjligt i processen. Höghastighetsjärnväg är en statlig angelägenhet som ska finansieras av staten.

4 Byggstart Skåne Överenskommelsen undertecknas av Region Skåne, kommuner med stationsorter på höghastighetsbanan och kommuner som höghastighetsbanan går igenom.


Ladda ner ppt "Infrastruktursatsningar i Skåne behövs för att möta en växande efterfrågan från resenärer och säkerställa såväl företagens kompetensförsörjning som hållbara."

Liknande presentationer


Google-annonser