Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bevishantering nya ladok

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bevishantering nya ladok"— Presentationens avskrift:

1 Bevishantering nya ladok
Anna Sandberg Telléus NUAK

2 Innehåll Gemensamt grundflöde för alla bevis
Utvecklingsprocessen i Ladok3 Nyutvecklad funktionalitet Bevismallar och bevistexter Demonstration av systemet Bevisinformation Bevismallar Bevistexter Bevishandläggning Digital beslutshantering i första hand

3 Gemensamt grundflöde för alla bevis
Bevis används i nya Ladok som ett generellt begrepp som innefattar både examensbevis, kursbevis och andra bevis inom olika utbildningsformer. Ärenden kan skapas för alla bevis. En student kan t.ex. ansöka om både examensbevis och kursbevis i studentgränssnittet. Handläggningen följer samma grundflöde även om fler steg förekommer för examensbevis i förhållande till kursbevis.

4 Utvecklingsprocessen i Ladok3
Vi börjar med att säkerställa ett grundflöde – att uppgiften ska kunna genomföras För varje version av systemet byggs detta flöde ut, i prioriteringsordning Exemplet bevis: I en tidig version säkerställdes utfärdande av kursbevis Nu är den mesta grundfunktionaliteten för examen på plats I kommande versioner kan mer automatik tillkomma (tex. vad gäller fotnotshantering, rubrikhantering)

5 Mallar för utformning av bevisdokument
Bevismallar finns inne i Ladok och möjliggör förhandsgranskning under handläggningsarbetet. Viss anpassning av mallarna kan göras på lärosätet (justering av logga, justering av kolumner i kurslista etc). Fördefinierade texter möjliggör för lärosätena att själva styra vilka texter som ska stå var i beviset.

6 Bevistexter Bevismallarna har platshållare där bevistexter kan placeras. Texterna kan fördefinieras per bevisbenämning. När ett bevisärende handläggs för en student, hamnar de fördefinierade texterna i beviset. I detta steg går det att redigera texterna för det aktuella beviset. Platshållare där inga texter har fördefinierats kan användas som fritextfält.

7 Nyutvecklad funktionalitet
Nya bevismallar Bevismall anpassad till examensbevis Bilagor (tex. diploma supplement) Hantering av preciseringar (tex. huvudområde) Rubrikhantering Examensarbetes titel Tillgodoräknanden

8 Digital beslutshantering
Stöds av Ladok Stöds inte av Ladok Det digitala dokumentet signeras Vidimerar dokumentet Det digitala dokumentet kan lämna lärosätet Expedieras Arkiveras (bevaras) Ärendet avslutas Utfärda innebär att beslutsfattaren attesterar i systemet, beslutsinformation sparas och ett PDF-dokument produceras Beslutet fattas och innehållet bekräftas Det digitala dokumentet lämnar inte lärosätet En vidimerad utskrift kan lämna lärosätet och Expedieras Arkiveras (bevaras) Ärendet avslutas

9 Demo

10 https://ladok3-demo-00.its.umu.se/gui/loggain#/valkommen
Samir Berg, ht allt utom Geometri - Intro till geo

11 Vad demas? Bevisinformation/grunddata: Information om examen
Bevismallar Bevistexter Bevishandläggning: Student ansöker om examen via studentgränssnittet. Anger i ansökan att hen vill inkludera ett tillgodoräknande. Handläggare tar emot ansökan om examen i Ladok. Handläggare behandlar ansökan och utfärdar examen.


Ladda ner ppt "Bevishantering nya ladok"

Liknande presentationer


Google-annonser