Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att kombinera Vin och Mat © Munskänkarna

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att kombinera Vin och Mat © Munskänkarna"— Presentationens avskrift:

1 Att kombinera Vin och Mat © Munskänkarna

2 Att kombinera Vin och Mat
Kursmaterial Deltagarkompendium Kursplan Powerpointpresentationer Blanketter Bredvidläsningsboken ”Vin & Gastronomi” av Michel Jamais 4 glas per deltagare – gärna typ tumblerglas – dvs med raka kanter! 4 vinglas per deltagare för lektion 4 Att kombinera Vin och Mat

3 Att kombinera Vin och Mat
Kursens syfte Att förstå och kunna identifiera vilka beståndsdelar i vinet som är viktiga i kombinationen med mat Att förstå vilka beståndsdelar i maten som är viktiga i mötet med vin Att förstå hur de enskilda smakparametrarna fungerar tillsammans i ett vin Att förstå hur vinets olika smakparametrarna fungerar tillsammans med mer eller mindre komplexa matråvaror/maträtter Att kombinera Vin och Mat

4 Att kombinera Vin och Mat
Kursupplägg Lektion 1 Introduktion till kursen Definition av begreppet smak Smaksinnet Vinets smaker Intro till matråvarors smaker Att kombinera Vin och Mat

5 Att kombinera Vin och Mat
Lektion 2 De ”snälla” smakerna Hur de påverkar varandra Syra Sötma Sälta (Fyllighet) Att kombinera Vin och Mat

6 Att kombinera Vin och Mat
Lektion 3 De svåra smakerna Hur de påverkar varandra samt hur de påverkar de ”snälla” smakerna Beska Kryddighet Strävhet Umami Vinovännerna… Smakbryggor Att kombinera Vin och Mat

7 Att kombinera Vin och Mat
Lektion 4 Att designa en måltid utifrån vinets egenskaper Att anpassa en måltid mot ett givet vin Att välja vin till en given maträtt Att kombinera Vin och Mat


Ladda ner ppt "Att kombinera Vin och Mat © Munskänkarna"

Liknande presentationer


Google-annonser