IGELKOTT IGELKOTT.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Råd till barn och föräldrar
Advertisements

Människorna i världen Var bor det flest människor?
REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
Jättepandan.
Ekosystemet: Skogen Ekosystem.
KOALAN VS ISBJÖRN Av:Emil Johansson & Axel Hagman
Ryggradslösa djur.
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Evolution 1859 Charles Darwin skrev boken ”om arternas uppkomst.
Det var en gång en igelkott.
Fullvuxen igelkott Igelkotten.
Revolution Vad är en revolution?.
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
DJUR del 3.
Järv Timmy Svensson 2012.
Valhajen Valhajen är 20 meter lång och världens största haj och fisk. Det är därför den kallas valhaj. Men valhajen andas med gälar.
Trana en stor fågel.
Ekorren – skogens akrobat
Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.
Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare
Ekorre Clara Wallberg 2012.
ATT ÖVERLEVA VINTERN Små däggdjur som exempelvis möss, sorkar och lämlar lever under vinter i små gångar under snön. Detta för att skydda sig mor kylan.
Matsmältningssystemet
Växtätande rovdjur.
Denna lilla uggla tar små bytesdjur, särskilt sorkar och andra små däggdjur, men också små fåglar.
Mål: Människans organsystem, organens namn, placering och funktion.
Linné delade in djuren och växterna
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
känna igen, artbestämma, sortera
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Uppstart projekt oktober 2014
Utrotningshotade djur
Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2.
Text av Emran Safi Myskoxe.
Lär dig mer om svampar Nu kan man börja skörda effekterna av regnen som kom under första hälften av augusti. Många rapporter om karljohan kommer från mellansverige.
Savannen Av: Felicia och Oliver.
ILLER ! Illern tillhör släktet mårddjur.
Av: Elina Räv.
Vargen.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Älg Isak Magnusson 2012.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
DJURRIKETS INDELNING Djur finns i många olika former och storlekar.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
Rådjur Ett hanrådjur väger ungefär kilo och ett honrådjur väger ungefär kilo. Det är det mest vanligaste djuret som finns i våra tregårdar.
Av: Julia Almén Rådjur.
Koalorna utrotades nästan i början av 1900 talet, den jagades mest för päls. En koala väger till ungefär 5-12kg.En koala blir oftast cm när den är.
-lever i havet -utan hår -mjuk och len
Vad är det egentligen som kännetecknar liv?
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
eller vad den också kallas: cykeln för undervisning och lärande
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Klubbteknik ATT NÅ UT LÅNGT och KÄNNA pucken är hemligheten till en bra klubbteknik. Effektiva finter får du genom att du lyckas hittar ytor genom klara.
Lodjur Av: Linus och Tora. Längd på lodjur Lodjuret kan bli cm Det äldsta lodjuret blev 17 år gammal den vanligaste anledningen att lodjurs ungar.
Jag och mina höns. Hönsen kom Fakta om höns -hönsen kom till Sverige för över 2000 år sedan -hönor är ganska snabba, de kan springa upp till 15km/h -det.
NO - biologi Vi har gjort ett arbete och här är det Läs den gärna PS. Nästan alla bilder har vi hittat på Google med licensen: Som får användas och ändras.
Pandan. En fullvuxen pandan blir mellan 1,5 och 1,7 m lång och väger mellan kg. Mankhöjden hos honan är ungefär 75 cm och hanens upp till 90 cm.
Ekosystem och näringskedjor
ÖVNINGAR P03 - målvakt bas
Hur levde man under medeltiden
Flyttfåglar Stannfåglar
Ekologi.
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
Veckans fördjupning handlar om ett djur som snart går i ide
Ekorren.
Daggmaskar Det finns många olika slags daggmaskar, i Sverige finns det 16 olika arter. Den sortens daggmask som blir störst kan bli 30 cm lång. Daggmasken.
Presentationens avskrift:

IGELKOTT IGELKOTT

Utseende Igelkottar är ofta bruna. Dom vita är sällsynta och dom kallas för (albino). Igelkottar kan bli 16 – 30 cm långa. Svansen är 1,5 cm lång. Igelkotten har 5000 – 7000 sylvassa taggar. Taggarna brukar vara 2-3 cm långa och 1 mm tjocka. Dom är krämfärgade och lite brunaktig nära spetsen. Varje tagg har muskler vid roten. Huvudet, magen och benen är täckta av grov päls. Dom rullas till bollar när dom är hotade. yurtugiy

Utbredning Den är vanlig i väst Europa Igelkotten lever i skog och snår, inhägnader och trädgårdar. Den lever i södra och mellersta Sverige. Igelkotten finns i hela Väst Europa ända ner till Medelhavet och en bra bit in i Ryssland. Den lever helst i utkanter av skogar och snår. Dom har lärt sig leva bland människor.

Föda Igelkottar är insekts ätare . Igelkotten äter också mask, larver, spindlar och sniglar. Den äter också paddor , kräldjur , fågelägg , fågelungar och nedfallen frukt.

Levnadssätt Igelkottar är nattdjur och det betyder att dom lever på natten. Dom måste hitta mycket föda på hösten för att fylla sina fettlager. Dom stoppar ner nosen i jorden och luktar sig fram till bytet. Igelkottar bor på ett ställe i några dagar sen flyttar dom till ett annat ställe. Dom bor ensamma för dom gillar inte att ha sällskap. Då hotar dom varandra. Hannarna försvarar sitt revir mot andra hannar. Dom lämnar doftmärken efter sig så att en annan hanne vet att han inte får gå in. Igelkottar kan springa snabbt , simma och klättra.

Fortplantning Igelkottar parar sig i juni och juli tiden. Hannarna visar upp sina taggar och går runt honan länge. Då väljer honan en hanne och så parar dom sig. Dom får 4 – 6 ungar efter 35 dagar. När dom är nyfödda så gömmer sig taggarna i skinnet på ungarna. När dom är 2 veckor gamla så måste dom lära sig att leta föda och följa mamman. När dom blir 4 – 6 veckor gamla upplöses familjen.