Bottenhavet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Falkenbergs kommun!.
Advertisements

Hur mår våra kustvatten och hur ser framtiden ut?
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Båtar, hav & djur i vattnet.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Hållbara lösningar genom kunskap Vad styr fiskhandel - Österbottens möjligheter Vilt- och fiskeriforskningsinstitutet Jari Setälä Temadagen Vasa
Sverige Sverige Sverige.
Geografi År 7.
PostGirots Idrottsklubb PGIK
Vatten.
Vatten Tja klicka här för att skriva Hav Åar Sjöar.
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
NATIONAL FOOD ADMINISTRATION Riskkommunikation - hur nås konsumenterna? Karin Gustafsson Avdelningen för information och nutrition Livsmedelsverket.
Luftföroreningar känner inga gränser.
Vulkaner Jordens ventiler.
Ryska Federationen.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Roger Rosbeck, S:t Örjans skolor, Stockholm –
Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk.
Vi åkte från Helsingfors. Vi delade upp gruppen i två delar dom ena åkte till Åbo och Mariehamn och dom andra till Jyväsylä.
Fritidsfiske och fritidsfiskebaserad verksamhet
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Topografisk karta En topografisk karta är en ”vanlig” karta där det till exempel finns vägar, sjöar och städer. Kartan visar det man kan se med ögat.
Blekinge Om du fick välja fritt, vilken svensk stad reser du helst till i sommar? Vilket speciellt resmål eller plats skulle ni helst åka till i Sverige.
MARK LUFT VATTEN MILJÖKUNSKAP.
Tjejen som blåste mest av alla
Över flyg- avgångar varje år. Enkelt och nära. Som livet ska va’. 40 mil havskust. 175 mil vinterleder. Runt midsommar är solen uppe 22 timmar per.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Människan och naturens samverkan med varandra.
3 % sötvatten 1/5 finns i Bajkalsjön Amazonasfloden 600 mil lång
Min Stockholmresa ..
♥ ♥ ISLAND ☼ ☼.
Novus Opinion för Röda Korset Norra Mellansverige om frivilligt arbete Dalarna, Värmland, Gävleborg 27 november 2009 David Ahlin.
S V E R I G E.
SKELLEFTEÄLVEN SKELLEFTEÄLVEN Skellefte älv eller Skellefteälven är en av de stora norrlandsälvarna, ca 410 km lång totalt.norrlandsälvarna Copyright 2011.
Fakta om Copyright © 2011 Patrik Enberg, SPID1, Anderstorpsskolan i Skellefteå, Sverige.
BOHUSLÄN I Bohuslän bor ca invånare..
Över flyg- avgångar varje år. Enkelt och nära. Som livet ska va’. 40 mil havskust. 175 mil vinterleder. Runt midsommar är solen uppe 22 timmar per.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
En liten stor världsdel...
Detta bildspel är hjord av Rebecca, Najah och Julia.
Delfiner En vanlig storlek på delfiner är mellan 1,40 och 4,00 lång. Den största arten är späckhuggare. Späckhuggaren kan bli till tio meter lång. Den.
En mytomspunnen geometrisk figur
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
Skapelseberättelsen.
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
Marknadsundersökning Besökande Tyskar sommaren 2015 Swedish Gotland.
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Danmark I Danmark har dom en korv som heter röpölse. Den är väldigt god att äta. I Danmark finns Legoland. Där finns världens största legoaffär och världens.
Vatten En förutsättning för liv Vad ska vi behandla? Vattenfördelning Vattnets kretslopp Vattenverk Hoten mot Östersjön.
Sant eller falskt om vatten i Europa. Sant eller falskt Nästan hela Europa omges av hav.
Vid sjön. Sötvatten Inte salt vatten Sjövatten kallas sötvatten.
Antal olyckor januari-juni *2014 jämfört med medelvärde år **2015 jämfört med medelvärde år ***2016 jämfört med medelvärde år LänMedelv.
Att förstå, och kunna orientera sig i en kartbok
Stockholm.
Sveriges natur Geografi åk 4.
EMMABODA.
Naturresurser; vatten
Detta är havsplanering
Detta är havsplanering
Ditt land Ett land i Europa.
Bureälven Fakta Fiske Bureälvens läge Burträsket Klosterholmen
Vatten i och runt Sverige
Apartheid och Nelson Mandela
Östra Europa Puls Geografi Europa.
Ekologi: Östersjön.
samarbete över fjäll och hav Meret, vuoret ja rajat ylittävä yhteistyö
Här kommer en mall på hur du kan skapa en Grej of the Day
Östersjön Världens smutsigaste hav.. Östersjön bildades efter istiden. I många år var det en jättestor insjö.
Presentationens avskrift:

Bottenhavet

Fakta om botten havet Bottenhavet kallas den del av Bottniska viken som ligger söder om Norra Kvarken och norr om Åland. Bottenhavet är 350 kilometer långt och 230 kilometer brett på bredaste stället, största djupet (Ulvödjupet) är 293 meter. Ytan är 66 000 kvadratkilometer, volymen 4 340 kubikkilometer och medeldjupet 68 meter.

Fisket i bottenhavet Det är inte så lätt för fiskarna att leva i bottenhavet beroende på salthalten. De vanligaste fiskarna är abborre, gädda, lax, torsk, strömming och skarpsill.

Städer längs och runt bottenhavet Det finns såklart många städer runt omkring hela bottenhavet, när är ett litet urval: Luleå Piteå Skellefteå Sundsvall Gävle Stockholm Gotland Öland Kalmar

Olyckor på bottenhavet 1994 skedde den största katastrofen någonsin på de norddiska haven de var de färjan Estonia sjönk och 852 personer omkom.

Sevärdheter i bottenhavet Katanpää: är en plats för semester firare. Fyrön säbbskär: där finns de beundrans värda fyrar att kolla på. Enkär: där finns de många fina klipp och sandstränder.