Teori Träningscamp 7 maj

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mat från mark och vatten
Advertisements

Näringslära Energiintag för olika energibehov
Energigivande näringsämnen
Resultat från en nationell undersökning, Riksmaten vuxna
Det svenska kulturarvet
Ät rätt För att träna lätt.
Kost Internationella Hälsokommunikatörer.
Kost för idrottare.
Hockey och Kost! Hallsberg Hockey Team 96/97
DET HÄR BEHÖVER VI FÖR ATT MÅ BRA:
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
Maten.
Näringslära – vad vill du lära dig?
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
Grönt spår Välkommen till utbildningen. Kapitel 1 Skolidrottsförbundet och idrottens organisation Vad är en skolidrottsförening? Hur fungerar en förening?
Näring och individuella behov åk 8
Kolhydrater.
Sammanfattning mat och hälsa
Kost & Hälsa.
Mat Hur och vad ska vi äta?.
Sammanfattning mat och hälsa
Hem- och konsumentkunskap
Mat och hälsa åk 6.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Fysiskt aktiva individer löper lägre risk att drabbas av bland annat benskörhet, blodpropp, fetma och psykisk ohälsa. Källa:
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
Kroppen Träning Hälsa och kost Allemansrätten
Vad behöver vi mat till? Energi Byggmaterial Cellandning:
Kost för idrottare.
Ladda för Lidingöloppet 10 bästa tipsen på bra löparmat!
Näringsämnen Proteiner: Fett: Kolhydrater: Vitaminer och mineraler
Hur ska man planera upp sina måltider?
ENERGI.
Kost för idrottare.
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
Fetter Energi Kroppens reservenergi Värmeisolering Stötdämpare
Näringsämnen.
Sveriges matkultur.
Energigivande näringsämnen
Vad finns i maten?.
Kost och vätska för längdskidåkare referens; SISU idrottsböcker
Energigivande näringsämnen
Träningslära ÅK8.
ATT BLI EN IDROTTARE.
Vegetariskt.
Näringslära Är man vad man äter?. Näringslära = Maten vi äter ska vara god samtidigt som den ska ge oss näringsämnen och den energi vi behöver för att.
Fotboll kräver mycket energi Vad ska man äta och dricka för att orka prestera på topp? Hur mycket ska man äta? När ska man äta?
Kost för prestation VästergötlandsFF Örjan Jonsson Västergötlands FF.
Repetition av näringslära
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
Äta – Träna – Vila Kostens roll i ungdomsidrotten.
1 Energiprocesser. 2 Prestationsförmåga = kroppens förmåga att utvinna och använda energi, dvs. förmågan att omvandla maten till rörelseenergi. Energirika.
KOST Varför måste vi äta och dricka? En bil behöver bränsle för att fungera. Med kroppen är det likadant, den behöver bränsle för att orka leka, springa,
Matens kemi Vilka ämnen behöver du få i dig? Kolhydrater Fett
Mat, måltider & hälsa Årskurs 7.
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Kost, vila och uppladdning för ökad prestation samt minskad skaderisk
Kost 2 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Lektion 2 Orka från morgon till kväll
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Energi och Näringsämnen
Leg Dietist ”Om man gör som man alltid har gjort, får man samma resultat som man alltid har fått” Pernilla Larsson Leg Dietist
Kost för prestation.
Presentationens avskrift:

Teori Träningscamp 7 maj IK Sirius FK P00 Svart

Träningslära Lära sig hur människokroppen påverkas av fysisk aktivitet Nedbrytande process, men genom vila och rätt kost bygger man upp igen Rätt mat och rätt mängd mat skyddar mot sjukdomar och skador Frukost, lunch, middag – och mellanmål! ”Man kan äta allt, men inte alltid”

Träningslära Kolhydrater: Ger energi, gör att du orkar! Ex: Pasta, ris, potatis, bröd, frukt, gröt, flingor, socker Proteiner: Bygger upp kroppen! Ex: kött, fisk, skaldjur, mjölk, mejeri, bönor, ärtor, linser Fetter: Har livsnödvändiga funktioner! Mättat: grädde, glass, choklad, ost, smör Omättat: fet fisk, avokado, nötter, oliver, oljor, mandlar, frön Vitaminer/mineraler: Viktigt för prestationsförmågan! Ex: frukt och grönt. Färgade frukter = antioxidanter

Träningslära Vad ska ni äta? Idrottares tallriksmodell: 50% kolhydrater 25% Proteiner 25% Vitaminer/mineraler (vanliga modellen är 3 x 33,3%)

Spelidé Speluppbyggnad Metoder i anfallsspel Anfallsvapen Metoder i försvarsspelet Fasta situationer Filmvisning: P00 vs. Gimo IF