Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Advertisements

Samtala om böcker.
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
Betyg och bedömning.
Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Introduktion till filmen Klicka för att se filmen.
DAGENS LEKTION Dagens ”Varför är ni här?” Filmvisning av Älskade kött
Det svenska kulturarvet
PROJEKTARBETE Nationell kursplan 100 gymnasiepoäng
Centrala innehåll och kunskapskrav
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Kafka hos familjeterapeuten Diskussionsövning. Förberedelser Ni ska bli fyra grupper. – Gregor – Mamma – Pappa – Syster.
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
Eller formativt lärande…
Problembaserat inlärande eller Problembaserat lärande
Målet med dagens lektion: Lektion 1
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Olika test Andrea Watson Athley Sverige ska ha löst miljöproblemen till 2020 Miljömål 40% mindre energibehov ?
Utvärdering i HK?.
Praktisk arbetslivsorientering
Hälsopedagogik Kapitel 4
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Reseproduktion och försäljning
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
Kapitel 4 Hälsofrämjande arbete
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Föräldramöte årskurs 6 2 mars.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Video Games The movie. E -Ni ska välja ett spel som är er favorit. -Ni ska förklara varför den är just er favorit -Hur kan spelet utvecklas i framtiden.
Distansuppgift Klass 7 v ”Bilden av mig själv”
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför? Tvätta varför då?
Varför?.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Vo12 Projekt på APL: Lagar och bestämmelser
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Elev loggbok.
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Ekonomi och konsumentkunskap Syfte och kunskapskrav Åk.9.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Pannkaka?  Sammanfattande test lektion 47  Det som vi främst kommer att.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Kompetensutveckling MILJÖ Miljöenheten vid GU erbjuder kompetensutveckling för anställda vid universitetet. ”Sommarbuffén” är en sådan utbildning.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Problemlösning Matematik II åk / Pia Eriksson.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Tallriksmodellen & matcirkeln, blodsockerkurva? Resonera/utvärdera måltider?  Lunch: Paj  Sammanfattande test.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Kostproblematik. 2.Planering en tid framöver 3.Z:\allergibra mat klar.pptZ:\allergibra mat klar.ppt.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pedagogiska planeringar Hanna Sepp Marcus Granberg Albina Brunosson.
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Svensk matkultur Historiskt perspektiv Historieätarna.
Lektion 1 Mål med lektionen:
Lektionsplanering Hanna Sepp.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Hem- och konsumentkunskap (HK)
Hem- och konsumentkunskap
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Eget arbete? Lektion 3 ht- 17.
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Hållbar utveckling.
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Presentationens avskrift:

Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag? Vi gör en utvärdering av föregående termin. Vi startar planeringen av lunch för åk 4 Lektion 1 Vt-15

hur dessa används på ett säkert sätt. Syfte: Utveckla medvetenhet om vilka konsekvenser valen i hushållet får för hälsa, välbefinnande och gemensamma resurser. Planera och tillaga mat måltider för olika situationer och samanhang. Att eleverna utvecklar sin initiativförmåga och kreativitet vid matlagning, skapande av måltider och andra uppgifter i hemmet. Värdera val och handlingar i hemmet och som konsument Värdera val och handlingar utifrån perspektivet hållbar utveckling. Centralt innehåll Mat, måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Matlagning /bakning olika metoder för detta. Hur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet Planering och organisering av arbetet vid tillagning av måltider och andra uppgifter i hemmet. Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid bakning och matlagning hur dessa används på ett säkert sätt. Konsumtion och ekonomi. Jämförelser av några vanliga varor, till exempel utifrån jämförpris   Miljö och livsstil Hur livsmedel och andra varor produceras och transporteras och hur de påverkar miljö och hälsa. Hur man kan hushålla med och ta vara på livsmedel och andra förbrukningsvaror i hemmet. Arbetsfördelning i hemmet ur ett jämställdhets perspektiv.

Vi ser en powerpoint om hur tidigare klasser löst problemet. Arbetsuppgift delas ut Läsning av andra 9:ors utvärderingar

Vi har hittat ett bra recept, nu måste vi ta reda på vad livsmedlen kostar. Vi gör en inköpslista. Nu måste vi vara schysta att skriva en reflektion som andra åk 9 kan läsa vi hade nytta av att läsa det andra skrivit. Vilken tur att vi skrivit egna reflektioner under dessa fyra veckor man glömmer fort. Vad ska man tänka på? Hur få maten miljösmart? Tänka säsong, vad är det? Tipps till nästa nia. Här är några frågor som ska vara besvarade i era reflektionsböcker. Vilka olika recept pratade ni om. Varför valde ni att tillaga just den valda rätten? Motivera. Vem gjorde vad? Motivera varför arbetsfördelningen blev så…… Vad innebar denna fördelning för dig? Skulle receptet kunna göras om? Hur? Var maträtten prisvärd och näringsriktig? Hur då, på vilket sätt? Påverkade erat val av mat, miljön? Kunde något bytas ut i receptet? Vad är Fairtrade? Ge en beskrivning…..   Gemensam redovisning veckan efter lunch arbetet.

Utvärdering med Maria Berg https://www.youtube.com/watch?v=fuJ28ru1Dzw Utvärdering med Maria Berg