INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integrationscykeln.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det första du bör göra är att rita horisonten
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
ETT SÄTT ATT BESKRIVA VERKLIGHETENS SITUATIONER MED MATEMATIK
Arbetsmiljö Vad är det?.
Coachande ledarskap som mentor
Att välja - Hur gör man?.
- en positiv och realistisk självbild
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Religionens återkomst och potential i ett mångkulturellt Sverige.
Barnanpassad utredning
Coachingmodell över gestaltiskt lärande DÅ NU SEN ÖKAD MEDVETENHET RISKING BEING ALIVE.
Vad gör livet så värdefullt?
Välkommen till en check av dina alkoholvanor! BALANS Effektiv hjälp för bättre alkoholvanor DEMO.
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Samtalet På Arbetsplatsen.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Muntligt Jag kan….
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Migrationsverket - Asyl, besök, bosättning, medborgarskap medarbetare
Tips o råd till din egen golf. Du har kunskapen…..
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
Ett ödesdigert misstag…
Framtidsbilder från livet i Norrbotten Områden som Kraftsamlingarnas deltagare har pekat ut Unga Jämställdhet Mångfald Integration Självbilden som.
Komplex teknik eller komplexa människor? Linda Askenäs och Klas Gäre Ekonomiska informationssystem Linköpings universitet.
Med pengar kan du köpa dig ett hus, ....men inte ett hem.
Hjärta eller hjärna? Susanne Håkansson Karriärvägledare
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Vad är du för typ av person?
Välkomna!. Uppföljning av studiestart & mottagningen Diskutera gärna två och två men fyll i enkäten individuellt 1)Program? 2)Kvinna/Man/Hen? 3) Deltagit.
Elizabeth Odalen Bjord
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Hyväksymis- ja omistautumisterapia Acceptance and Commitment Therapy
Vad vår hjärna kan lura oss!
Stolthet, glädje och engagemang
Från idé till projektplan
Modul 7 Kulturell medvetenhet
Jag heter Sussi.
UF Nycklarna till framgång - kontroll över den egna ekonomin!
Argumenterande text.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Vad är identitet?.
VÄLKOMNA ALLA PÅ VÅRA MÖTEN Det enda villkoret för medlemsskap är en önskan att sluta använda Det enda villkoret för medlemsskap är en önskan att sluta.
ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner.
Mångfald börjar med oss Kursen INVANDRARENS VÄN OCH STÖD
Självvärdering.
Projektår 2 - Forskningsuppdraget inom VUXBIB – Folkbibliotekens stöd för vuxnas lärande Eva-Maria Flöög Anette Eliasson Cecilia Gärdén Christina Persson.
Tulijan Tukena Integrationslagen. Tulijan Tukena Integrationslagen  Integration = myndigheternas åtgärder och tjänster (OBS! organisationer stöder den.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF:s Företagarcoacher.
Management Support Partners 1 Styrkor SvagheterHot Möjligheter SWOT.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Sammanställning av enkätsvar ang
Sammanställning av enkätsvar med familje- och fritidsknytning från drogvaneundersökningen åk 9, mars 2009.
Formare 2015 Motivation.
Självutveckling Modul 6 PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624.
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Att jobba språkutvecklande
Delprov 3 Delmoment a Av: Rebecca Hansén VT15. Innehåll  Utmaning 1 – Prototyper i designprocessen - Prototyper i designprocessen - Prototyper i designdialog.
Börja och avsluta med tid
Kommunikationspass Jag heter
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Smakprov på mångkulturalism 2015 Smakprov på mångkulturalism Finlands Röda Kors.
Studenten i centrum, flexibelt lärande vägen framåt
Presentationens avskrift:

INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integrationscykeln

INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integration är en dubbelriktad process Under den tiden sker det förändringar hos både invandrare och finländare och de kommer till insikter. FRÅGOR TILL EN INVANDRARE Hur har din och din familjs integrationsprocess varit hittills? Kan du komma ihåg vad som skett under den tid du bott i Finland, hur har det känts? Vilka saker, händelser, människor och situationer har hjälpt dig integrera dig? Vad har varit svårt eller nedslående? Hurdana styrkor och krafter har du funnit inom dig? Tänk efter och gör en lista över saker som du önskar och vill ha av din framtid.

INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integration är en dubbelriktad process Under den tiden sker det förändringar hos både invandrare och finländare och de kommer till insikter. FRÅGOR TILL EN SOM JOBBAR MED INVANDRARE Hur kan jag som arbetstagare främja min klients eller arbetskamrats integration? Hur kan jag ta i beaktande upp- och nedgångarna i min klients integrationsprocess? Hur inverkar integrationens upp- och nedgångar på de situationer eller åtgärder som jag erbjuder min klient? Hur kan jag erbjuda rätt sorts stöd och möjligheter vid rätt tillfälle? Var på integrationsnyckeln ser jag mig själv och min roll: hur kan jag se till att jag är den punkt som lyfter upp klientens personliga linje uppåt och framåt.

INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integration är en dubbelriktad process Under den tiden sker det förändringar hos både invandrare och finländare och de kommer till insikter. FRÅGOR TILL FÖRENINGAR OCH VOLONTÄRER Hur kan vi sänka tröskeln för invandrare att gå med i organisationens verksamhet? Hur får invandrare information om organisationen? Hur säkerställer vi att vår verksamhet är öppen för alla? Vad gör vår verksamhet intressant även för invandrare? Hur kan vi främja bildandet av ett multikulturellt samhälle?

INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Tänk efter och svara Vilka saker verkar främja integration? Vilka saker verkar hindra integration? Undersök ”kritiska punkter”. Hur kan man i frivilligverksamhet se till att verksamheten stöder integration? Kan frivilligverksamhet hindra integration? Vilka saker avseende integration hör inte alls till frivilligverksamheten? Hur kan oliktidig integration av en familj synas i frivilligverksamheten?