Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Skolmatslyftet !
Advertisements

Torka dina grönsaker, bär, frukt, svamp, örter, m.m.
godare, snabbare och enklare!
Mitt arbete om förändringar av Elias och Elliott.
Välkommen till Skolmatslyftet !
Syra dina grönsaker
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Under första levnadsåret
Mitt arbete om förändringar av Markus och Vilgot
EAN-scanning. Alternativ Program Alternativ Program.
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
MAT – OCH MATKULTUR I SYDAMERIKA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Mitt arbete om förändringar Av Frida E och Isabella.
Från frukost till kvällsmål.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Mitt arbete om förändringar av Pontus och Matilda
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
Mitt arbete om förändringar av Klara och Natalie.
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Ladda för Lidingöloppet 10 bästa tipsen på bra löparmat!
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Cornflakes historia.
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Det här programmet gör en ritning av ditt ansikte, grundat på den information som du fyller i. Klicka här.
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Kryssning med Hilja på onsdagen. Karaoke Vi sjöng utländska låtar. Hilja hade en mängd olika slags musik, så det blev jättemäktigt. Vi sjöng utländska.
Krossa, smälta, riva, garnera
Mitt arbete om förändringar av Ida och Alicia
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Tillred mat av din fisk.
Obbola skola – med närhet till skog och hav…
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Att skriva en beskrivande- och instruerande text
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
 SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.  Energigivarna?  HUR? Powerpoint  Instuderingsfrågor, test på internet  talen.se/naumlrin.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Kostföreläsning med inslag av förebyggande träning för knäskador Rebecca Pedersen Företagssköterska, kostrådgivare och styrketräningsinstruktör.
.. Vi valde ett äpple som ikon därför att det passar till namnet (M L K) och temat. Det ser fräscht ut och representerar klokhet. Äpplet har en fin grön.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Mexikansk matkultur Soma Hartikainen.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Hem- och konsumentkunskap Smarta Val
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Nina Barresjö Carpe Diem
Lektion 4 Fisk Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Sprintdemo 8 18 jan Sprintdemo 8 18 jan 2018.
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Hur når vi våra gemensamma mål?
Kanderade mandlar 200 gram mandel 2 msk vatten 4 msk socker
Tillred mat av din fisk.
Ugnsbakad panerad kyckling
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
Presentationens avskrift:

Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad röd paprika 3 strimlade sticklökar 1 tsk finhackad röd chili 1 msk rostade sesamfrön 5 smk soja 2 msk sesamolja Marinerad ostronskivling 200 g ostronskivling olja att steka i 1 vitlöksklyfta 1 bok choy 3 msk soja 3 msk risvinäger 3 msk rapsolja fortsettelse nede side >

Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och blanda med grönsaker och rostade sesamfrön. Tillsätt soja och sesamolja. Skär ostronskivlingen och stek i olja. Hacka vitlök och skär bok choy i bitar, tillsätt och låt steka med ett par minuter. Lägg upp på papper och låt rinna av. Blanda soja, vinäger och olja till en vinägrett. Lägg svampblandningen i en skål och slå på en del av vinägretten. Stek Sesam nuggets försiktigt i olja och servera med ostronskivling och kall nudelsallad. Ringla resterande vinägrett runt om.

Sesam nuggets med tempuragrönsaker - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets teriyakisås Tempuragrönsaker tempuramix 4 morötter skurna i stavar 8 sticklökar 8 gröna sparrisar 1 bok choy olja att fritera i Wasabicrème 2 dl majonnäs ca 1 tsk wasabi 1 lime Blanda tempuramixen enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd grönsakerna i tempurasmeten och fritera i 180ºC. Smaksätt majonnäsen med wasabi och pressad limesaft. Smaka av med salt och peppar. Stek Sesam nuggets försiktigt i olja. Garnera tallriken med lite teriyakisås vid serveringen.

Koreansk vegebiff med savoykål och sesamfrön 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegefärs ca 1 tsk koreansk peppar 4 msk soja sesamfrön olivolja 1 litet huvud savoykål Sås 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 1/2 l grönsaksbuljong 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 msk rostade sesamfrön ca 1 msk maizenamjöl fortsettelse neste side >

Koreansk vegebiff med savoykål och sesamfrön Marinad 4 msk sesamolja 2 msk ättika 1 msk socker 1 msk sambal oelek 1 tsk hackad vitlök 1 dl vatten 1 tsk salt Blanda Vegefärsen med koreansk peppar och soja. Forma runda platta biffar och rulla kanterna i sesamfrön. Stek försiktigt i olja. Skär den oskalade löken i stora klyftor. Rosta den i en stekpanna med lite olja tills den fått ordentligt med färg. Tillsätt grovhackad vitlök, buljong och soja. Häll över i en kastrull och låt sjuda ca 30 min. Sila buljongen och låt den koka upp. Tillsätt ingefära och sesamfrön. Red med maizena utrört i lite vatten till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Strimla savoykålen och fräs i en panna med olja. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Slå den i pannan och låt den få ett uppkok. Sila av kålen och fördela den på tallrikarna tillsammans med sås och vegebiff.

Dim-sum, kinesiska knyten 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegefärs 1 msk riven ingefära 5 msk soja 1 dl hackad sticklök 1 msk hackad chili 1 pkt Wontonplattor Doppsås 1 dl kinesisk soja 3 msk kinesisk svart risvinäger 1 msk rostade sesamfrön Blanda Vegefärsen med övriga ingredienser och fyll Wontonplattorna med 1-2 msk färs per ark. Fukta kanterna med vatten och vik ihop plattorna till knyten. Ångkoka knytena ca 7 min. Blanda ingredienserna till doppsåsen och servera tillsammans med de kinesiska knytena.

Vietnamesiska vårrullar - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Mince (färs) 50 g munggroddar 2 morötter 8 msk strimlad mynta 2 vitlöksklyftor 1/2 dl kinesisk vitsoja 1/2 dl ketjap manis torkad chili 1 pkt vårrulleark 1 ägg Doppsås 1 tsk brun farin 1/2 dl vatten 1 msk hackad mynta 1 tsk hackad röd chili Förväll munggroddarna. Riv morötter, hacka vitlök och strimla myntan. Blanda med färsen och smaka av med vitsoja, ketjap manis och torkad chili. Lägg ut vårrullearken och pensla kanterna med ägg. Lägg 1-2 msk färs per ark och vik ihop. Fritera vårrullarna i olja tills de är gyllenbruna. Blanda ingredienserna till doppsåsen. Ät vårrullarna inlindade i isbergssallad och myntablad tillsammans med doppsåsen.