VÄLKOMMEN till WASA SK:s Träningsgrupper!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Information om ungdomsverksamheten på Östersund-Frösö golfklubb 2011
Advertisements

Lundsbrunn Gk’s Verksamhetsplan för Juniorer
Bakgrund till projektet Schack i skolan
Välkommen till Forskarhjälpen 2012! Medicinjakten Guldjakten ?
Välkommen till Studenthälsan!
Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Ungdomsverksamheten på Östersund- Frösö golfklubb En handlingsplan.
Föräldramöte F-05.
Föräldramöte P 01 Utvecklingslag
Syo PRAO ver. 3.0 Välkommen till presentationen av Syo PRAO Vi kommer att gå igenom de flesta funktionerna i Syo PRAO.
Att välja till gymnasieskolan ………är en process som pågår……
Kyrkskolans fritidshem
Karlbergs BK – Fotbollsskola Sommaren 2010 ! Under sommaren 2010 kommer Karlbergs årliga fotbollsskolor hållas i juni och augusti. Du.
KULTURSKOLA 2009 Marknadsundersökning 2006 Musik och Dansskolan.
Bedömning för lärande Workshop för nyckelpersoner i Sundsvalls kommun
Informationsmöte Nytt träningsupplägg för aktiva 00-98
Kursplan Kunskapskrav Bedömning Läroplan Skola 2011, K-dag 28 mars.
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
TUMLARENS FRITIDS TEL  MORGONFRITIDS KL –  STÄNGNINGSAVDELNING: BADSTRANDEN – TEL  MÄRK KLÄDER OCH SE.
Stödpaket och sponsring IK Bolton handbollsklubben med glädje och utveckling  IK Bolton är Stockholms största handbollsklubb och vi har.
Hälsopedagogik- Vad är det ?
Fritidsverksamheten på Södermalms skola
Välkomna till vårsäsongen Samarbete träning och match F99 truppen spelare F00 truppen ca 15 spelare F01 truppen ca 10 spelare.
Boo FF vill tacka er för året som gått och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vinterträningen är igång, planerna var vita i måndags men är nu.
Välkomna till Skogens föräldramöte!
Föräldrar - Idrottsföräldrar.
 Tullinge SK Verksamhetsidé Värdegrund Vision. Tullinge SK, Verksamhetsidé Tullinge SK erbjuder aktiviteter inom orientering, mountainbike och längdskidåkning.
Strömslundsskolans Värdegrund.
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Protokoll Föräldrarmöte 16/3 P Föräldrarna hälsades välkomna till Eskils klubbstuga. 2. Klubbdirektör Tommy Billqvist informerade om Eskilsminne.
FÖRÄLDRAMÖTE Nya Munken. INFO FRÅN STYRELSEN SATSNING PÅ SIMVERKSAMHETEN OCH VÅRA SIMMARE HEMSIDAN, INFO LASS – ALLT OM LASS – DOKUMENT. DÄR.
Novus Opinion Föräldrar om skolan Första diagramrapport Arne Modig Viktor Wemminger.
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
VHF Flickor 01 Kontaktuppgifter
Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka.
Föräldramöte Team Agenda Viggan Vårcup 11/3 (Oskar) Anmälan på andra cuper under våren (Johan) Träningsplan för Team 03 (Fredrik) Aktiviteter.
Föräldramöte 19/10 P05.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Elevaktiva utvecklingssamtal
Hur man beställer produkter och blir lojal kund..
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
NORRTULLS SPORTKLUBB Föräldramöte F
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
Välkomna till föräldramöte
1 ATK’s nya träningsgrupper – hösten 2010 Informationsmöte Agenda: Bakgrund - Varför ändra i våra träningsgrupper? Vilka ändringar är gjorda.
ÅLDERSGRUPPEN 8 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar.
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Elevdemokrati i praktiken
Medveten nävaro Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar din valfrihet och.
Fjordskolans förväntningar på elever och föräldrar
Vad är orientering? Orientering är självvald väg i okänd mark, tankens skärpa vid kroppslig möda, snabba beslut under spännande tävling. Orientering bjuder.
Föräldramöte den 21:e mars 2013 Klubblokalen, Engvallen 18:00-19:30
Viggbyholms IK Konståkning
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
EN DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Varför läsa ett språk till i åk 8 och 9?
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Välkomna till VÅR säsongen 2010! Från den 1/1 -27/ Vi följer ledorden Respekt - Ansvar - Kompis - Roligt - Samarbeta Vi är idag 47st i Team 00.
Världens bästa idrottsförälder
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb VISION Vi är, inom golf, den ledande elit- och ungdomsklubben i Sverige och det naturliga valet när barn.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
ÅK SKRIDSKO FÖR LIVET Till förmån för Barncancerfonden
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb
Talangutveckling Ungdom
Obbola IK.
Föräldrar möte – Lag XX 2017 –xx-xx.
Presentationens avskrift:

VÄLKOMMEN till WASA SK:s Träningsgrupper! Vår ambition i Wasa är att dina barn alltid skall ha roligt när de kommer till klubben för att spela schack! Nu gör vi en satsning för att barnet både skall ha roligt och samtidigt få möjligheten att så småningom kunna utvecklas till en riktigt stark schackspelare. Barnets egen insats och vårt träningsupplägg blir avgörande för den schackliga utvecklingen. Vi kommer fortfarande att ha fokus på glädjen som stimulus för kunskapsbyggandet i spel och övningar. Vår poängjakt är ett steg i satsningen att öka barnens träningsmotivation. Träningsmaterialet vi använder är internationellt erkänt som ett av de bästa verktygen som finns för att utveckla barns schackförståelse och kunskap. Träningshäftena blir basen i våra övningar, men vi kommer även att använda oss av annat material när det behövs, och sammanställer då särskilda träningskompendium, som ofta blir temabaserade. Eftermiddagarna på klubben blir - som förut - varvade med spel, uppgiftslösning, partivisning ("schackbio") och inlärning av nya teman. Vi kommer gradvis att utnyttja vår satsning på klubbens hemsida till att lägga upp extra övningsuppgifter, där ni föräldrar får tillgång till svaren. Hemsidan ger givetvis även löpande dokumentation om barnens framgångar i träning och tävlingar! Vårt poängjaktsystem med medaljer osv, som ges enligt ett visst system, ska säkra motivationen så att schackbrädet och övningarna aldrig stoppas undan.

Efterhand kommer vi utöka möjligheterna även med webbaserade träningsupplägg. Vi har en särskild "Wasakod" som vi lär barnen parallellt med de schackliga kunskaperna. För oss är det självklart lika viktigt med gott sportsligt beteende, vänlighet och hjälpsamhet, som schackkunnandet i sig! Barn från alla de olika innerstadsskolorna, som kommer till oss, är ofta redan väl bekanta med schackspelet tack vare att skolledningarna runt om i stan i ökande grad blivit medvetna om schackets positiva verkningar på elevernas utveckling. Vi är stolta över att ha ett samarbete med skolor som Matteus, Johannes, Sverigefinska, Fredrikshov,Campus Manilla osv som ligger i framkanten av denna process. Därför är det ett nöje att Wasa tillsammans med Nordiska Schackskolan, som bedriver schackkursverksamhet runt om i skolorna - kan utveckla både tävlings- och schackutveckling med skolorna. Barnens schackliga framgångar bidrar till en parallell utveckling i skolan, så hemläxorna blir ett nöje att göra och schackbrädet kan sedan plockas fram för förkovran i spelats magiska hemligheter i en sund balans! Alla elever i träningsgrupperna kommer att få en egen Wasatröja, som kan användas på tävlingar och på klubben!

Vi kommer varje termin att genomföra en schackresa med barn & föräldrar, för att utveckla klubbandan, ge en koncentrerad dos med inlärning och ha fantastiskt kul! Inbjudan kommer att finnas på hemsidan tillsammans med det övriga terminsprogrammet. Torsdagseftermiddagen går väldigt snabbt för barnen som sitter och spelar & tränar och många barn är riktigt sugna på att spela mera med sina schackkompisar. Därför har vi sytt ihop ett samarbete som alla barnen får tillgång till: * Junior-spelkväll på fredagar på Stockholms Schacksalonger på Ringvägen, kl. 15-18.00 Alla elever i våra träningsgrupper får tillgång till detta . Välkommen att registrera ditt barn till våra träningsgrupper! Vänligen skicka ett email till Ingvar med barnets namn, ålder och skola, samtidigt med inbetalning av träningsavgiften kr 900/termin till Wasa Sk:s postgiro 40 07 99-3, märkt med barnets namn/termin. Elever som redan går på kurs i Nordiska Schackskolan, får 20% rabatt . Observera! Wasa har ingen medlemsavgift för barn upp till 16 år! Välkommen i schackgänget! Hälsar Ingvar (ingvar@nordicchess.com / 070-719 49 85) & Lars OA ,Kalle, Carl-Johan, David och Hans. All information om våra klubbkvällar med bilder och tävlingsprogram finner du på vår hemsida www.wasa.schack.se . Välkommen att kontakta oss !