BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Släng inte mat! Ta hand om den!
Advertisements

Torka dina grönsaker, bär, frukt, svamp, örter, m.m.
godare, snabbare och enklare!
MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla LANDGÅNGEN SOS Smör ost och sill, 2 sorter handkavlat knäckebröd.
Syra dina grönsaker
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Vad ska ni äta för gott idag ?
Under första levnadsåret
EAN-scanning. Alternativ Program Alternativ Program.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
MENY VÅRTERMINEN 2014 SKOLA
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
MAT – OCH MATKULTUR I SYDAMERIKA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2013 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Köttbullar med pasta och ketchup Indiana JanssonLingonpanna v jan.
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2012 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Kökets val Kycklingköttbullar med makaroner, ketchup Shepards pieLingonpanna.
MENY VÅRTERMINEN 2014 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Röd dag Trettondagen PlaneringsdagKöttbullar med pastaIndiana Jansson (gratäng.
Hemtrivsel.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
DAGENSMENY V, 36 DAGENSMENY V, 36 MåndagViltfärsbiffar med kokt potatis, kantarellsås, gurka och grnsallad. Tisdag Panerad flundra,
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Från frukost till kvällsmål.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
Matsmältningssystemet
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATSEDEL FÖRSKOLA HÖSTTERMINEN 2012 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug Kökets val Köttbullar makaronerRaggmunk, keso och sylt v
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
SKOLMATSEDEL HÖSTTERMINEN 2013 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug v aug Köttbullar med makaroner ketchup Sprödbakad fisk med kall.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Sveriges matkultur.
Kryssning med Hilja på onsdagen. Karaoke Vi sjöng utländska låtar. Hilja hade en mängd olika slags musik, så det blev jättemäktigt. Vi sjöng utländska.
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Tillred mat av din fisk.
Varma och kalla färger What's Hot, What's Not.
Obbola skola – med närhet till skog och hav…
Att skriva en beskrivande- och instruerande text
Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet KR4 3. Smarta Val ?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
.. Vi valde ett äpple som ikon därför att det passar till namnet (M L K) och temat. Det ser fräscht ut och representerar klokhet. Äpplet har en fin grön.
Kost och Prestation Kost Träning Vila Inställning.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Mexikansk matkultur Soma Hartikainen.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Linguine San Marzano e Bufala 95 kr
Nina Barresjö Carpe Diem
Lektion 4 Fisk Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Lektion 1 Grönsaker, frukt och bär
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Sprintdemo 8 18 jan Sprintdemo 8 18 jan 2018.
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Hur når vi våra gemensamma mål?
Tillred mat av din fisk.
Sammanställning enkät matdistribution 2018
Hur vet vi det vi vet om historia?
Ugnsbakad panerad kyckling
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
Presentationens avskrift:

BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1 tsk hackad chili 1 msk olivolja 1 lime Örtsallad ruccola mangoldskott basilika frissésallad Olivolja Skala och tärna mangon. Kärna ur gurkan och tomaterna och skär i tärningar. Blanda med hackad chili i en skål. Smaka av med olivolja, pressad limesaft, salt och peppar. Fyll en cylinderform och tryck till med en sked. Vänd den upp och ner på en tallrik. Stek BBQ nuggets försiktigt i olja. Plocka sallad och örter. Blanda med några droppar olivolja. Krydda med salt och peppar. Garnera på mangosalladen och servera med BBQ nuggets.

BBQ nuggets med tapenadesås och zucchini 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Gratinerad zucchini 2 zucchini 4 plommontomater olivolja 1 vitlöksklyfta parmesanost Tapenadesås 2 gula lökar olivolja 1 vitlöksklyfta 1/2 l grönsaksbuljong 2 msk sojasås 1 msk maizenamjöl 1–2 msk tapenade

BBQ nuggets med tapenadesås och zucchini Skär zucchini och tomat i centimetertjocka skivor. Stek zucchinin i olja i en stekpanna. Ta upp och varva med tomaterna på en plåt eller i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Strö över hackad vitlök och riven parmesanost. Ugnsbaka i 200  C ca 5 min. Ta ut grönsakerna och ringla över lite olivolja. Skär den oskalade gula löken i stora klyftor. Rosta den i en stekpanna med lite olja tills den fått ordentligt med färg. Tillsätt grovhackad vitlök, buljong och soja. Häll över i en kastrull och låt sjuda ca 20 min. Sila buljongen och låt den koka upp. Red med maizena utrört i lite vatten till en simmig konsistens. Tillsätt tapenade och krydda med salt och peppar. Stek BBQ nuggets försiktigt i olja. Servera med de ugnsbakade grönsakerna och tapenadesåsen.

Vegeschnitzel med tomatvinägrett och citronpuré 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegeschnitzel Tomatvinägrett 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1/2 dl olivolja 4 tomater en nypa socker 3 msk rödvinsvinäger Citronpuré 1 vitlöksklyfta sparris- el. mandelpotatisar ca 1/2 dl olivolja 1 citron fortsettelse neste side >

Vegeschnitzel med tomatvinägrett och citronpuré Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i lite av oljan i en kastrull. Dela tomaterna och lägg i kastrullen. Tillsätt socker och vinäger och låt koka upp. Mixa och sila genom en finmaskig sil. Vispa i resterande olja och smaka av med salt och peppar. Skiva vitlöken ett par gånger. Koka potatis och vitlök i lättsaltat vatten. När potatisen är klar, häll av vattnet och låt den ånga av någon minut. Pressa potatis och vitlök genom en potatispress. Tillsätt olivolja, citronsaft och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar. Stek Vegeschnitzeln försiktigt i smör. Koka grönsaker var för sig i lättsaltat vatten och servera som tillbehör.

Vegeschnitzel med aubergine och basilikasås - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegeschnitzel Aubergine ca 1 dl olivolja 2 auberginer 1 citron vitlöksklyftor ca 1 dl grovt riven parmesanost mandelpotatischips Sås 3 dl grönsaksbuljong 2 dl crème fraiche ca 2 dl plockad basilika Salta och ringla lite av oljan över auberginerna och rosta dem hela i ugn. När de är mjuka, ta ut och låt svalna. Skala och skär dem i små tärningar. Lägg i en kastrull och svetta dem. Tillsätt citronsaft, rivet citronskal och hackad vitlök under omrörning. Tillsätt resten av oljan och hälften av parmesanosten. Krydda med salt och peppar. fortsettelse neste side >

Vegeschnitzel med aubergine och basilikasås - 4 portioner Koka ihop buljongen ca 5 min. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter. Mixa med basilika till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Koka upp igen. Fyll en cylinderform med auberginetärningarna och tryck till med en sked. Vänd den upp och ner på en tallrik och garnera med resterande parmesanosten och mandelpotatischips. Stek Vegeschnitzeln försiktigt i smör. Servera gärna tillsammans med säsongens grönsaker.

Tortilla med Cocktailkorv 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 2 gula lökar smör 12 kokta potatisar 1 gul paprika 1 röd paprika 1 vitlöksklyfta 8 ägg Skär löken i tunna klyftor och fräs den mjuk i smör på svag värme. Skiva ner potatisen i en ugnssäker panna. Tillsätt lök, hackad paprika och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop äggen med 1 dl vatten och krydda med salt och peppar. Slå på äggstanningen och ugnsbaka i 175  C ca 15 min. Stek Cocktailkorvarna försiktigt i smör. Lägg korvarna på den färdiga tortillan. Servera med en blandad sallad.