Emil Eriksson 5/5 -08 Judo är från Japan och grundades av Jigoro Kano...

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Anne Frank Historia.
Advertisements

Elsa Beskow.
Författare Josefin Berntsson År 2013
Landvetter Judoklubb (LajK) bildades 1990 och har idag ca 150 medlemmar och är därmed en av Sveriges 25 största judoklubbar. Föreningen mottog 2003 priset.
Aristoteles och Leukippos

Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
- en positiv och realistisk självbild
PROCENT Procent betyder hundradel.
Historien om Antiken i Grekland.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Svenska som andraspråk
Välkommen till infomöte med LSK P april 2007.
Bedömning för lärande Workshop för nyckelpersoner i Sundsvalls kommun
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Avslutning Lärare förädlar Sveriges viktigaste naturprodukt!
Syftet med en personlig handlingsplan
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Svärmor går på oväntat besök hem till sin nygifta svärdotter
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en.
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Träslöjd! Ht /11.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Historien om Grekland.
Solen solen har olika färger..
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Träningsdagbok – vad ska det vara bra för?
En ny ung lärarinna har sitt avslutningsprov inför klassen. För sysselsätta barnen med något harmlöst hade hon följande förslag: Eleverna skulle växelvis.
Jag vill känna mig som en kvinna En modern saga. På en flygresa över atlanten kommer planet in i en riktig storm. Turbulensen är hemsk och det blir ännu.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Stockholmsenkäten, 2014 Ekerö kommun Åk 9 Åk 2 (gymnasiet)
 Jag gillar djur. Mina favoritdjur är: Kanin, Häst, Späckhuggare, Elefant och Giraff. Jag gillar Späckhuggare, Elefant och Giraff för att jag tycker.
Ljusets färger.
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
JAG BLEV MED PADDA!!! och kunde plötsligt göra saker jag funderat över men inte haft verktyg till.
Pitch Min uppfinning är/heter: Sjungande robot säng (till alla åldrar) Jag tänkte såhär, om man har det svårt att sova, då kan man skaffa en sjungande.
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
Argumenterande text om: mera simlektioner på idrotten
Adam tänker 1.Han heter Adam. 2.Han tänker inte så bra. 3.Han är arg. 4.Jag tror att han kommer från USA.
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Annika Hultén Vem skriver vad till vem och i vilket syfte? Några källkritiska tips när du använder nätet.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Föräldrautbildning Innehåll Generellt Före träning På träning Före tävling På tävling Coachning Regler RF:s Anvisningar för Barn- och ungdomsidrott.
Text av Emran Safi Myskoxe.
ILLER ! Illern tillhör släktet mårddjur.
Textilarbete Alice Höök.
Min handduk ht 2013! Av: Ronja Petarsson! .
Varg Vedad Arifovic 2012.
Argumentation om innebandy
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
Wakeboard Wakeboard är en brädsport som liknar skateboard och snowboard men man åker på vatten i stället för asfalt eller snö. Det kan även beskrivas som.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Ljus I den här genomgången: Ljusets egenskaper Reflektion Färger
MANETER Maneterna tillhör nässeldjuret. Dom simmar långsamt men oftast glider dom runt med havströmmarna. Därför kan dom dyka upp i stora mängder. I Sverige.
Emelie Miller Handledare: Boo Johansson Svenska demensdagarna Karlstad maj 2015 Alzheimers sjukdom och konstnärlig förmåga.
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Går det några barn här? Det är alldeles för lite barn som går här. Vi ska satsa på att de ska komma mer barn hit och spela boule. Vi behöver mer ungdomar.
John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08.
Visa mig att jag är en kvinna EN MODERN SAGA. Under en transatlantisk flykt hamnar flygplanet i svårt oväder. Det är svår turbulens och läget förvärras.
En förenklad och förminskad bild av verkligheten sedd uppifrån himlen Vad är en karta?
BILD Välkomna Föräldrarmöte P februari, 2017.
Onsala BK Spelarmöte P01 inför 2016.
Vilken färg har den här frukten?
Min fågelbok Klass 3A.
Målarkonsten från Dalarna
Presentationens avskrift:

Emil Eriksson 5/5 -08 Judo är från Japan och grundades av Jigoro Kano...

Emil Eriksson 5/5 -08 Jigoro Kano Grundaren till Judo *28 okt 1860 † 4 maj 1938 Maj 1882 börjar undervisningen i Judo ”Judo är inte som vilken idrott som helst. Jag ser den som en av livets principer, en konst, en vetenskap.” Ett citat av Jigoro Kano.

Emil Eriksson 5/5 -08 Kyuzo Mifune Den fjärde att ta 10:e dan * 21 April 1883 † 27 Januari 1965 Skrev en bok 1956 ” Canon of Judo ”. Vid 40 års ålder blev han utmanad av en sumo brottare som vägde 108kg & var ca 180cm lång. Själv var han endast 156cm lång & vägde ca 45kg. Kyuzo Mifune var även en av Jigoro Kanos främsta elever.

Emil Eriksson 5/5 -08 Kort Info Om En Judo Tävling Match området består av speciella mattor som är 1x1m. Matcherna kan variera i tid beroende på ålder, i mitt fall så är match tiden 3min. När man tävlar så har man olika bälten ena personen har ett rött bälte och den andre har ett vitt. När man tävlar så har man även en dräkt på sig som heter Keikogi, Dogi eller Gi.

Emil Eriksson 5/5 -08 Info Om Gradering Gradering sker när tränaren tycker att eleven har lärt sig nog mycket om just det bältet han/hon ska gradera sig till. Och visar då upp dom kast tränaren säger att han/hon ska göra. Svenska bältesfärger 6 kyû vitt 5 kyû gult  4 kyû orange  3 kyû grönt  2 kyû blått  1 kyû brunt  1-10 dan svart