Vinprovning Ungerska Viners Vänner Örebro Lite om vinlandet Ungern, regioner, men vi provar mest och samtalar
Vinlandet Ungern – var det här det började Appellation Controlee-ca 150 år före i Ungern Ungern-Centraleuropas kornbod och balsal
Vem är Gussi……..
Vinlandet Ungern Var det här det började…..? Appellation Controlee
………. Lång tradition Central Europas kornbod och balsal Adel och Aristokrati
Ungern
A love affair…
Zoltan Polgar -några karaktärsdrag 5:e generationen; började göra eget vin vid 4 års ålder Levt med “vinet” i hela sitt liv..är “druvornas tjänare”- naturen skall bestämma
Vinerna Kadarka 2009 Pinot Noir2008 Kekfrankos2009 Merlot2009 Cabernet Franc2006
Kadarka 2007 Ursprungligen från Serbien På väg att utrotas under kommunismen Nu enkom i Ungern Växte mest på Pustan Ungerns “benchmark” Blir särskilt bra i Villany Mjuka frukter
Pinot Noir 2008 Körsbär eller bigaråer, plommon Läder och ceder Tobak o choklad Intensiv-kräver mat- rådjur, lamm, äv fläsk.. Kryddor, ceder Skördas oftast mitten september Barruiqe månader
Kekfrankos 2009 (family selection) Skördas mitten oktober Plommon (marmelad), hallon Körsbär- och så tobak och choklad-kanel ….till vilt
Merlot 2009 Skördas mitten/slutet oktober Mycket frukt o bär-kkörsbär, hallon, lingon Barrique lagring gör den lite “muskulös” Medelstor kropp-lång eftersmak
Cabernet Franc 2006 (“ Kopar Selection”) Skördas sent, under optimala förhållanden, jordmån, läge, tid på dygnet…. Enbart under riktigt goda vinår Vinbär, björnbär, körsbär plommon, kaffe/kakao….? Exotiska kryddor Lång lagringspotential
Hoppas ni tyckte om dom Tack för mig!