GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Släng inte mat! Ta hand om den!
Advertisements

Innesälj Januari – Mars 2009
Torka dina grönsaker, bär, frukt, svamp, örter, m.m.
godare, snabbare och enklare!
MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla LANDGÅNGEN SOS Smör ost och sill, 2 sorter handkavlat knäckebröd.
Syra dina grönsaker
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Under första levnadsåret
EAN-scanning. Alternativ Program Alternativ Program.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
Cannelloni med Gourmefärs
MAT – OCH MATKULTUR I SYDAMERIKA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
Hemtrivsel.
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Kostcirkeln del 5 - Matfett
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Från frukost till kvällsmål.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Ladda för Lidingöloppet 10 bästa tipsen på bra löparmat!
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Cornflakes historia.
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Sveriges matkultur.
Kryssning med Hilja på onsdagen. Karaoke Vi sjöng utländska låtar. Hilja hade en mängd olika slags musik, så det blev jättemäktigt. Vi sjöng utländska.
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Tillred mat av din fisk.
Varma och kalla färger What's Hot, What's Not.
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Att skriva en beskrivande- och instruerande text
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
.. Vi valde ett äpple som ikon därför att det passar till namnet (M L K) och temat. Det ser fräscht ut och representerar klokhet. Äpplet har en fin grön.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Mexikansk matkultur Soma Hartikainen.
Matsedel vecka 42, Oktober
VEGA på Sörgårdsskolan
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Medeltiden historia åk 4 del 2
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Matsedel vecka 46, november
Linguine San Marzano e Bufala 95 kr
Matsedel vecka 3, januari
Nina Barresjö Carpe Diem
Lektion 4 Fisk Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Sprintdemo 8 18 jan Sprintdemo 8 18 jan 2018.
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Hur når vi våra gemensamma mål?
Tillred mat av din fisk.
Sammanställning enkät matdistribution 2018
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
Presentationens avskrift:

GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER - 4 Portioner 4 Hälsans Kök Gourmetburgare 200 g getost 2 skivor lantbröd Sydfranska grönsaker: 2 gula paprikor 2 röda paprikor 1 zucchini 1 fänkål 4 vitlöksklyftor 4 kvistar färsk rosmarin Olivolja Stek Gourmetburgarna enligt anvisningen på paketet. Skiva getosten i fyra skivor. Lägg getosten på burgaren och gratinera i ugn. Dela och kärna ur paprikan. Pensla med olivolja och rosta i ugn 200°C tills den är mjuk. Ta ut och låt svalna. Skala och skär den sedan i bitar. Skär zucchinin i långa skivor och rosta den i en panna med lite olivolja. Salta och peppra. Skär fänkålen i klyftor och rosta den mjuk i ugn med olivolja och en del av rosmarinen. Rosta även vitlöken mjuk i ugn med olivolja. Varva grönsakerna med olivolja, salt och peppar. Skiva och rosta lantbrödet. Garnera med rosmarin och det rostade lantbrödet.

GOURMETBURGARE MED SVAMP OCH MANDELPOTATISPLÄTTAR 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetburgare 200 g svamp efter säsong 4 hackade schalottenlökar 2 hackade vitlöksklyftor 100 g färsk bladspenat 1 msk smör gräslök till garnering Mandelpotatisplättar: 5 mandelpotatisar 1 ägg 2 tsk crème fraiche 1 tsk vetemjöl några droppar citron fortsettelse neste side >

GOURMETBURGARE MED SVAMP OCH MANDELPOTATISPLÄTTAR 4 portioner Sås: 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 0,5 l grönsaksbuljong 2 msk soja 1 msk maizenamjöl 1 morot i små tärningar 1 persiljerot i små tärningar 2 msk finskuren gräslök 1 msk smör Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa genom en potatispress. Blanda ner ägg, crème fraiche, vetemjöl och citronjuice. Forma plättar och stek dem gyllenbruna i smör.

SESAM NUGGETS MED TRYFFELMAJONNÄS OCH POMMES FRITES 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets 1 liten färsk tryffel ca 2 dl majonnäs några droppar tryffelolja 8 potatisar Frityrolja Stek Sesam nuggets enligt anvisningen på paketet. Hyvla tryffeln tunt och hacka den sedan (spara ett par skivor till garnering). Blanda med majonnäs och smaka försiktigt av med tryffelolja (tar lätt över smaken). Skala och skär potatisarna i stavar. Fritera i olja tills de är gyllenbruna. Ta upp potatisen och låt den rinna av. Salta. Servera Sesam nuggets med tryffelmajonnäs och pommes frites. Tryffeln går att utesluta ur majonnäsen.

OLIVFÄRSFYLLDA GRÖNSAKER PÅ ITALIENSKT VIS 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegefärs 1 rödlök 2 zucchini 2 auberginer 4 plommontomater 2 dl hackade svarta oliver 2 hackade vitlöksklyftor 1 msk repad citrontimjan Paprikadressing: 1 röd paprika 1 gul paprika 4 sticklökar 2 msk balsamvinäger 4 msk olivolja fortsettelse neste side >

OLIVFÄRSFYLLDA GRÖNSAKER PÅ ITALIENSKT VIS Ugnsbaka rödlöken med skalet på tills den börjar bli svart. Ta ut och låt svalna. Skala och skär den i klyftor. Skär zucchini och aubergine i ca 4 cm tjocka skivor och gröp ur dem försiktigt med ett parisienjärn eller en liten sked. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem likadant. Blanda Vegefärsen med oliver och vitlök. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar (var försktig med saltet). Fyll grönsakerna med olivfärs och placera dem på en smord ugnssäker form. Ugnsbaka i 180°C ca 12 min. Skala paprikorna med potatisskalare och skär dem i små tärningar. Ansa och skölj sticklökarna. Skär den i tunna ringar. Vispa ihop balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Blanda paprika och lök med vinägretten och fördela över de ugnsbakade grönsakerna. Garnera med färska örter.

VEGESCHNITZEL MED JORDÄRTSKOCKSCRÈME, SVAMP- OCH BÖNRAGU 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Vegeschnitzel 400 g svamp efter säsong 2 schalottenlökar, skalade och finhackade 1 vitlöksklyfta 100 g sockerärter 100 g haricots verts 50 g bondbönor smör att steka i Jordärtskockscremé: 10 skalade jordärtskockor 2 dl grädde ev. 0,5 dl mjölk Rensa och dela svampen och stek den i smör. Finhacka vitlöken. Koka och dela sockerärter och haricots verts. Koka och skala bondbönor. Tillsätt lök och bönor i svampfräset och smaka av med salt och peppar. Stek Vegeschnitzlarna försiktigt i smör. Skär jordärtskockorna i bitar och koka dem försiktigt i grädde tills de är mjuka. Mixa skockorna till en slät crème i en mixer. Om den blir för tjock, späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar.