Värdsbutiken ”Världen” Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Advertisements

Jultips! Kfast noterar …… …att Sveriges 9,2 miljoner invånare Använder lika mycket energi som Indonesiens drygt 200 miljoner. Det finns mycket vi kan göra.
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
Bra villkor för akademiker i staten
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
Marknadsekonomi eller planekonomi?
~ Den första mobiltelefonen ~
Att få pengarna att räcka när man handlar Överslagsräkning i butiken.
V ÄLKOMMEN TILL OSS I T OMELILLA !. H ÄR HAR VI ETT BLANDAT SORTIMENT MED NÄRPRODUCERADE OCH EKOLOGISKA PRODUKTER.
Namn Namn Praktikplats Egen bild….
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
AFFÄRSPLAN Elias Brander.
En kort lektion i hur du inte blir blåst
Tema Konsumtion/Avfall/Återvinning
Olika vägar mot samma mål
Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto Kvittot kan vara bra att ha om du vill: - Kontrollera så.
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
Hur vi hjälper kunden till rätt beslut

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
RÖDA KORSET I UPPSALA 18 VERKSAMHETER 600 FRIVILLIGA 2300 MEDLEMMAR.
SAMHÄLLSEKONOMI.
Marknadsföring Bertil Grenströmer.
Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.
Organisationen Fair Trade Återförsäljarna 2011 Världsbutiksrörelsen Rättvis handel – en rörelse.
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Näringslivets Ungdomsprogram: Morgondagens förmågor behövs nu.
Utlandsstudier för I:are
Fem frågor att ställa i uppföljningsarbetet
Handel – ord och begrepp
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Visa ord om arbetslivet
Affärsidé - företagets vägvisare
Handel i världen - varför då?
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
Vad är ett varumärke? Mer än bara en logotype!
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
© Diakonia 2 Vad är Diakonia? © Diakonia 3 Diakonia är en kristen biståndsorganisation som tillsammans med lokala partner arbetar för en varaktig förändring.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill

Bo och leva INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Modul 5 Att söka arbete.
Att fundera på. En bildserie om att tycka och tro.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Föräldramöte 19/10 P05.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Novus Unga om vården Vårdförbundet Lina Lidell 1718.
Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att.
World Fair Trade Organization & Världsbutikerna för Rättvis Handel - En historisk tillbakablick.
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.
Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto. Erbjuder ett företag/butik inte ut kvitto riskerar man.
Christoffers Clothing Company
Miljövän naturligtvis
Samhällsekonomi Del 1 Åsa Lillerskog, Forsenskolan, Tidaholm –
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Attraktiv Hemtjänst Deluppdrag Införa välfärdsteknologi Max Domaradzki.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
BÖNEDAG FÖR MÄNNISKOHANDELNS OFFER. dags att ändra på att mer än 30 miljoner människor lever i slaveri.
Adress: Konstantine's AB Skånegatan STOCKHOLM Telefon:
Bättre kundupplevelse med relevant och effektfull kommunikation.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Björn Svensson Fredrik Krig Filip Edén.  Att sälja kläder online  Kunder ska kunna designa sina egna kläder  Låga priser  Kvalitet.
REKO = Relationsmat! I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som sen tillagar och äter den. REKO står för Rejäl.
Presentationens avskrift:

Värdsbutiken ”Världen” Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika.

Unika varor till ett rättvist pris •Unika varor till ett rättvist pris •Här i världsbutiken finner Du varor från världens alla hörn. Världsbutiken är en marknadsplats för unika varor av hög kvalitet från länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Du kan köpa vackert hantverk, spännande matvaror, keramik, leksaker, pappersvaror, textilier, smycken, kläder och mycket mer. När du köper en vara i en världsbutik stödjer Du de människor som tillverkat den. Varorna köps in till ett rättvist pris, vilket innebär att producenten får bra betalt och möjlighet att förbättra sina levnadsvillkor

Välkomna till oss!

Choklad Mascao choklad, KRAV- och Rättvisemärkt En rejäl chokladkaka av bra kvalitet som är både KRAV- och Rättvisemärkt. Kanongod! Kakaon kommer från Bolivia och sockret från Filippinerna. Chokladen görs av Claro, ett handelshus i Schweiz, som stöttar utvecklingsländer genom handel och sociala projekt.

Kaffe Konsumentförpackat, KRAV- och Rättvisemärkt Cafe Organico och Kyrkkaffe tillhör några av våra mest uppskattade produkter. Finns i 500 grams förpackningar och passar till "vanliga” kaffebryggare.

Rättvisemärkt fotboll

FOTBOLLAR •FOTBOLLAR, Rättvisemärkta Sackeus fotbollar är Rättvisemärkta och det innebär att de är producerade utan barnarbete och med godkänd lön för de anställda. Det internationella kontrollorganet FLO (Fair Trade Labelling Organisation International) utför kontinuerligt kontroller hos de certifierade fabrikerna. Fabriken vi köper av heter Vision och ligger i Sialcot i norra Pakistan. •Finns i två olika kvalitéer; träningsbollen CAMP och den tåligare matchbollen AIRCELL. Båda bollarna finns i "vanliga" storlek 5 och i den mindre storlek 4 för juniorerna. Matchbollen i storlek 5 uppfyller kraven för spel i Division 2 och neråt. NYHET! Nu finns det en Rättvisemärkt fotboll som dessutom är FIFA- kontrollerad och där igenom uppfyller kraven även för Division 1 och Allsvenskan!.

Kläder

Vykort Tingatingakort från Tanzania

Ta en Paus Du kanske känner dig lite hungrig? Vi har idag ett erbjudande på bananer. Köp 1 kg för 18 kr. Vi bjuder på en banan till vårt rättvisemärkta kaffe/the.

Dags att gå till kassan

Vi hjälper dig att slå in presenter.

Tack för att du har handlat hos oss. •Världsbutiken är en marknadsplats för unikt hantverk och livsmedel av hög kvalitet från småskaliga producenter i Syd. I världsbutiken finner du keramik, korgar, musikinstrument, leksaker, te, kaffe, choklad och mycket mer. När du handlar in en världsbutik handlar du rättvist! •Rättvis handel innebär att producenten får skäligt betalt för sitt arbete och att varan är tillverkad under värdiga förhållanden. Respekt för mänskliga rättigheter, fackföreningsfrihet och inget barnarbete är kriterier inom rättvis handel. Målet är att genom långsiktigt handelsamarbete förbättra levnadsförhållandena för människor i Syd. •En världsbutik säljer inte bara varor. Informationsspridning är en viktig del av arbetet. Det handlar om information om varorna, men också om människorna, producenterna och deras organisationer. Världsbutiker uppmärksammar orättvisorna i världshandeln och vill väcka opinion.

Bli butiksvärd •Bli butiksvärd •Tycker du om att stå i butik och träffa människor? Genom att engagera dig som butiksvärd i Världsbutiken hjälper du småskaliga producenter i Syd att sälja sina varor. Du väljer själv när och hur mycket du vill jobba. En del av våra butiksvärdar står flera gånger i veckan och en del mindre än en gång i månaden. Alla behövs! •Du får under en inskolningperiod stå i butiken med en erfaren butiksvärd och när du känner dig redo få du sköta dig själv. Om du har någon kompis du vill stå med, så får du självklart göra det. •Om du är intresserad, kontakta din lokala världsbutik Länk:

Välkommen åter! Du har besökt en virtuell världsbutik. Leta upp om det finns någon lokal butik där du bor, bor du på en mindre ort kan man hitta våra varor i församlingshem. Rättvisemärkta varor finns på Coop, Ica, Willys, Carefour, Naturalia (butiker i andra länder)

Bildspel: Jimmy Nilsson, Frankrike