År 5 Välkomna! Föräldramöte ht-2013.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till Förskolan Lodet
Advertisements

”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Att välja till gymnasieskolan ………är en process som pågår……
SYV Studie- och yrkesvägledning
En guide i praktisk loggboksanvändning
Dingtuna skolas föräldramöte!
VÄLKOMMEN TILL Föräldramöte
Välkomna.
Föräldramöte Idun läsår
TUMLARENS FRITIDS TEL  MORGONFRITIDS KL –  STÄNGNINGSAVDELNING: BADSTRANDEN – TEL  MÄRK KLÄDER OCH SE.
Välkomna till föräldramöte för klass 4C
Välkomna till Skogens föräldramöte!
Välkomna.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Välkommen till Sundsbroskolan 24 januari 2011
Välkomna till föräldramöte för år 2
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Karin Vetander Linda Sjödahl
Elevens val Tomaslundsskolan Ht. 10.
Föräldraråd
Föräldrar till elever i åk 6-9.
Välkommen på föräldramöte!
Föräldramöte åk 4 Måndag 25 augusti 2014
Föräldramöte Seglet 6 och Rodret
Elevens val Tomaslundsskolan Vt. 09.
Välkommen på föräldramöte!.
Välkomna till föräldramöte
Välkomna till föräldramöte Skarpnäcksskolan år 5
(Denna power point lägger vi på vår blogg)
Föräldramöte 19 sept Presentation och fika - Klass 6D! - Planeringssidan och intensivveckor - Sjukanmälan - Läxläsning - Besöksvecka v 41 - Mentor.
Välkomna till klass 3!.
Välkomna till föräldramöte för klass 5A
Välkommen! Föräldramöte HT B.
Föräldramöte 2A
Rubinen Åk 9 Välkomna !. Speciellt schema denna vecka  Tisdag-Torsdag  Fredag/ Lektioner enligt ordinarie schema  Välkommen tillbaka ÅK.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Välkomna ! Välkomna.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Välkomna till föräldramöte för klass 5B
Elevens val Tomaslundsskolan Vt. 10.
Välkomna på föräldramöte 20/
på föräldramöte för år 3-6!
Välkomna till åk Dagordning  Presentera oss  Nuläget  Vad vill ni att barnen ska kunna när de lämnar åk 3?  Blogg  Dexter  Infomentor.
Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter
Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a.
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Lärande, enligt PUH om hur du kan bli ägare av ditt eget lärande
KLASS 6 FÖRÄLDRAMÖTE 7/9. VÄLKOMNA! Nationella proven Läxor Bloggen Utvecklingssamtal Sjukanmälan Skolfoto Föräldraforum Julavslutning Friluftsdag Kläder.
Välkomna - Möte åk 5 Max Beijer Anne Ericsson. Välkomna!  Presentation  Blogg  Gleerups  Klassen  Läxor  Studiestöd  Utvecklingssamtal  Klassresa.
Bengt-Olof, Jennie och Lotta
5A - LÄXOR v.10 Vad händer vecka 10? Vad händer längre fram?
Välkomna! Föräldramöte 6 sept. 2017
Dagordning föräldramöte 1C
Föräldramöte 6C och 6D 19 september 2017.
6A - LÄXOR v. 12 Vad händer längre fram? Vad händer vecka 12?
Välkomna.
6A - LÄXOR v. 18 Vad händer längre fram? Vad händer vecka 18?
Det här händer under vecka 39 Bra datum att ha koll på:
6A - LÄXOR v. 13 Vad händer längre fram? Vad händer vecka 13?
Det här händer under vecka 42 Bra datum att ha koll på:
6A - LÄXOR v. 7 Vad händer längre fram? Vad händer vecka 7?
Det här händer under vecka 47 Bra datum att ha koll på:
Utvecklingssamtal 6a vårterminen 2018
Välkomna!.
Det här händer under vecka 47 Bra datum att ha koll på:
Det här händer under vecka 9 Bra datum att ha koll på:
Föräldramöte åk 2 Välkomna.
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag
Presentationens avskrift:

År 5 Välkomna! Föräldramöte ht-2013

Agenda Schema, tider Arbete i år 5 Läxor Utvecklingssamtal Föräldrasamråd Övriga frågor

Schema Elevernas skoldagar börjar kl. 08.00 varje dag. Sluttider är 14.50 på måndagar, 12.50 på tisdagar och torsdagar, 13.05 på onsdagar och 14.00 på fredagar. Båda grupperna har slöjd sista passet på måndagar. 5A (Petras grupp) har idrott tisdagar 8.55 och fredagar efter lunch. 5B (Åsas grupp) har idrott tisdagar och fredagar direkt på morgonen. 5B har musik på måndagar efter rast och 5A har musik med Marie på fredagar innan rast.

Svenska,. Vi arbetar med boken Simsalabim textbok och arbetsbok Svenska, Vi arbetar med boken Simsalabim textbok och arbetsbok. Strategier för att förstå och tolka texter och texters budskap. Språkets struktur, meningsbyggnad, skiljetecken, ordklasser. Muntliga presentationer. Språkliga strategier för att minnas och lära, t.ex. tankekartor och stödord. Matte, Här använder vi oss av Matte Borgen 5A och 5B. Vi jobbar med problemlösning och rika problem och kommer att ha utomhusmatte en gång i veckan. Vi tipsar er om att gå in på mattemästarens hemsida: www.mattemastaren.se, där kan ni tillsammans med era barn träna på vissa moment som vi arbetar med i skolan. Engelska Vi använder oss av läromedlet New Champion 5 Text- och övningsbok. Vi tränar uttal och förståelse av engelska i sitt sammanhang. Samtal och dialoger, muntliga och skriftliga instruktioner och beskrivningar. Sånger, sagor, filmer, brevvänner. De veckor eleverna har läxa i engelska kommer det vara från tisdag till fredag. Vi vill gärna tipsa om www.glosmastaren.se som är en bra sida för eleverna att träna glosor på. NO, Teknik Under hösten kommer vi i biologin att jobba med arbetsområdet kroppen (hälsa) och med väder och energikällor (Energijägarna). Vi kommer även arbeta med naturen och samhället med fokus på hållbar utveckling. Under våren kommer vi bl. a. att jobba med NTA Rörelse och konstruktion. SO Vi kommer under hösten arbeta med Norden i geografi. Vi kommer även ha religion och samhällskunskap. Under vårterminen kommer vi fortsätta med samhällskunskap inför höstens riksdagsval samt historia där vi ska arbeta med stormaktstiden. Elevens val Vi har i vårt arbetslag (4-6) valt att fokusera på kärnämnena under elevens val-tiden. Eleverna kan då välja att arbeta med något de vill få klart eller något de enligt sin IUP behöver träna extra på alternativt arbeta med kompletterande material i de olika kärnämnena. Vid en del tillfällen kommer vi lägga in arbetsområden vi vill lägga extra tid på. Vad händer i år 5

Läxor. Vi kommer att ha läxa i engelska ungefär varannan vecka, från Läxor Vi kommer att ha läxa i engelska ungefär varannan vecka, från tisdag till fredag. I övrigt kommer vi dra ner på den traditionella läxan till förmån för ”flipped classroom”. Meningen med denna metod är att eleverna ska kunna få en introduktion till ett arbetsområde och sedan komma med frågor som vi kan arbeta vidare med under lektionstid. I mellan åt kommer vi även lägga in andra läxor, ex läsperioder eller en problemlösningsuppgift.

Utvecklingssamtal Vecka 39 kommer samtalen att sätta igång. Det finns en lista nu under föräldramötet, där ni kan välja tid. Sen förra läsåret har vi utvecklingssamtal under dagarna då elever och lärare finns på plats. Samtalen är begränsade till 30 min.

Föräldrasamråd Föräldrasamrådsrepresentanter blev Lotta Ramqvist Iderbring och Dennis Wiksborg Första mötet 23 september kl. 18.00. Klassföräldrar blev Veronica Lundmark och Sara Bergåker

KRAM

Framtidens mat

Övrigt Nu har alla klasser på skolan en egen blogg. Välkomna att besöka oss på http://dingtunaskola02.moobis.se/ Vi kommer skriva månadsbrev, vilka ni kommer hitta på bloggen. Bloggen kommer vara vårt forum vad gäller den mesta information vi lämnar till er. Det går bra att göra inställningar så ni får en avisering när bloggen uppdaterats. Sjukanmälan gör ni på 021-39 41 02 före kl 7.45. Projekt: Framtidens mat, Comenius, KRAM, Äventyrspedagogik Kom ihåg att det är stängningsdag den 18/9.