DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Släng inte mat! Ta hand om den!
Advertisements

Näringslära Energiintag för olika energibehov
Under första levnadsåret
Kost Internationella Hälsokommunikatörer.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
Hockey och Kost! Hallsberg Hockey Team 96/97
Energi Energi är partiklar som rör sig. Ju högre fart, desto mer energi. Energi är också värme. Ju högre värme, desto mer energi. I en atombomb finns mycket.
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2013 SKOLA och MOTTAGNINGSKÖK FÖRSKOLA
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2011
MATSEDEL VÅRTERMINEN 2013 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Köttbullar med pasta och ketchup Indiana JanssonLingonpanna v jan.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Du är vad du äter Höstterminen 2011.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
-Betydelsen av vad du äter och när du äter
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Ladda för Lidingöloppet 10 bästa tipsen på bra löparmat!
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Vid första tanke…. Kan man tro att Sveriges topp 1 är köttbullar & potatis med lingon. Men när du tänker efter riktigt noga tror du den rätten är absolut.
Februari 2014 Kristina Yondt arlandagymnastiet
Hur ska man planera upp sina måltider?
Kost för idrottare.
Teori Träningscamp 7 maj
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
SKOLMATSEDEL HÖSTTERMINEN 2012 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug Köttbullar och makaronerRaggmunk, keso och sylt v aug Stekt korv.
SKOLMATSEDEL HÖSTTERMINEN 2013 MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v aug v aug Köttbullar med makaroner ketchup Sprödbakad fisk med kall.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Sveriges matkultur.
Vad finns i maten?.
Kost och vätska för längdskidåkare referens; SISU idrottsböcker
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Att skriva en beskrivande- och instruerande text
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Fotboll kräver mycket energi Vad ska man äta och dricka för att orka prestera på topp? Hur mycket ska man äta? När ska man äta?
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Kolhydrater igår, idag, imorgon Anna Nyström maj 2013.
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
Senior Alert forum för SÄBO Anna Nylén Leg. Dietist Visby lasarett
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
Kost och Prestation Kost Träning Vila Inställning.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
RESTAURANG SOMMARSTADEN Vecka 6
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck När och vad äter de?
Kost 1 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
1. Syskonkluring Min lillebror som är fyra år är bara hälften så gammal som jag, och min storasyster är dubbelt så gammal som jag, sa Stina. Hur gammal.
Lektion 2 Orka från morgon till kväll
Matsedel vecka 45, 6-12 november
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
Träff 6 Välkomna!.
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Hur når vi våra gemensamma mål?
Kanderade mandlar 200 gram mandel 2 msk vatten 4 msk socker
Kost för prestation.
Presentationens avskrift:

DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare

DAGENS MIDDAGSTIPS SVAMP OCH KIKÄRTSGRYTA SERVERAT MED PASTA ELLER RIS Cirkapris 2-3 port 130 kr SVAMP OCH KIKÄRTSGRYTA SERVERAT MED PASTA ELLER RIS Häll av spadet från en burk svamp men spara det. Fräs svampen i en kastrull med olja och lite salt. Slå på spadet. Värm och red med 1-2 påsar Varma Koppen Svampsoppa. Häll i en kartong med kikärtor och koka upp. Tryck i ca ½ tub mjukost. Tex. Champinjon eller Tomat/Mozzarella. En burk oliver sätter lite extra piff…  Koka pasta eller ris och servera till! Cirkapris 2-3port 65 kr EFTERRÄTT, Fruktcocktail med chokladsås Koka upp 1 dl vatten. Bryt ner valfri chokladkaka i det varma vattnet och rör om så att den smälter. Öppna en burk fruktcocktail. Servera och njut!

DAGENS MIDDAGSTIPS WOKADE GRÖNSAKER MED FISKBULLAR Cirkapris 2-3 port 140 kr WOKADE GRÖNSAKER MED FISKBULLAR SERVERADE MED RIS ELLER PASTA Fräs en burk morötter och en burk minimajs (dela dom ev. i bitar) i lite olja. Häll av spadet från en burk fiskbullar i buljong och värm med grönsakerna. Tillsätt en kartong cocosmjölk och ½ - 1 påse greencurry kryddmix. Byt ut fiskbullarna mot en burk bönor och en burk svamp så blir det vegetariskt. EFTERRÄTT, Fruktcocktail med nötter & mörk choklad Öppna en burk fruktcocktail och lägg upp på tallrikar. Toppa med nötter och grovhackad mörk choklad. Cirkapris 2-3port 80 kr

DAGENS MIDDAGSTIPS PASTA MED OSTSÅS & MAJS Cirkapris 2-3 port 130 kr PASTA MED OSTSÅS & MAJS Koka valfri pasta. Tryck ut Ädelost ur tub i pastan. Ca ½ tub är lagom till 2 personer. Häll i en burk med majs och värm allt. Om du vill kan du fräsa en burk svamp eller några skivor salami (strimlad), och servera till. Ädelosten kan bytas ut mot annan ost i tub som du tycker om. EFTERRÄTT, Citronfromage med riven choklad Vispa ihop Citronfromage enligt anvisningen. Hyvla mörk choklad över med osthyvel eller hacka med en kniv och strö över. Cirkapris 3-4 port 60 kr

DAGENS MIDDAGSTIPS KÖTTBULLAR MED SVAMPSÅS OCH MORÖTTER SERVERAT MED POTATISMOS Cirkapris 2-3port 150 kr Häll av spadet (men spara det) från en burk svamp. Fräs svampen i en kastrull med lite olja och salt. Slå på spadet och red med 1-2 påsar Varma Koppen Svampsoppa. Tillsätt en burk morötter (utan spadet). Häll i en burk Köttbullar och låt allt bli varmt. Gör potatismoset enligt anvisning på kartongen. Lingonsylt är gott till! EFTERRÄTT, Chokladpudding med jordgubbstopping Blanda 1 påse Varma Koppen Jordgubb/Vanilj med 0,5-1 dl varmt vatten. Blanda Chokladpuddingen enligt anvisning och häll upp i glas eller muggar. Låt stelna. Ringla lite jordgubbsås över och servera. Cirkapris 3-4 port 60 kr

DAGENS MIDDAGSTIPS WOK MED TONFISK OCH GRÖNSAKER Cirkapris 2-3 port 120 kr WOK MED TONFISK OCH GRÖNSAKER Fräs en burk wokgrönsaker (eller annan grönsak )i olja. Häll i en kartong kokosmjölk och ½ -1 påse Santa Maria Kryddmix, rör om och värm. Blanda i en burk tonfisk och låt allt bli varmt. Servera med nudlar, ris eller pasta. Cirkapris 3-4 port 45 kr EFTERRÄTT, Jordgubbskräm Vispa ihop krämen enligt anvisning på paketet. Vispa ihop 1 liter mjölk och servera till. Det som blir över kan du ha till frukostgröten i morgon.

BÖNMIX MED KORVSLANTAR SERVERAT MED RIS ELLER PASTA DAGENS MIDDAGSTIPS BÖNMIX MED KORVSLANTAR SERVERAT MED RIS ELLER PASTA Cirkapris 2-3port 130 kr Värm en kartong med bönmix. Slanta Bullens Pilsnerkorv och blanda i, värm upp. För mer smak slanta ölkorv eller dela salami och blanda i. Koka ris eller pasta och servera till. EFTERRÄTT, Fruktcocktail med chokladsås Koka upp 1 dl vatten. Bryt ner valfri chokladkaka i det varma vattnet och rör om så att den smälter. Öppna en burk fruktcocktail. Servera och njut! Cirkapris 2-3port 65 kr

FRUKOSTTIPS Cirkapris 2 port 25 kr När du kokar havregrynsgröten så häll i en påse Varma Koppen, Äpple/Kanel. Mums! Strö en näve fjällgodis eller nötmix över gröten så blir du inte hungrig innan lunch. Med lite blåbärssoppapulver på toppen blir det kalas! Om du inte vill ha gröt så blanda havregryn med nötmix och ev. russin till en müsli. Ät med mjölk, och äppelmos eller lingonsylt! Cirkapris 2 port 25 kr Cirkapris 3-4 port 50 kr