OLA Det tävlingsadministrativa systemet Javaapplikation Klient-Server

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till BNK! • Om ni har en bokad tid (har fått en kallelse hit) ber vi er vänta i väntrummet. Vi kommer och hämtar er där. • Det finns ett till.
Advertisements

Integrationsplats För ett mänskligare och tryggare Göteborg.
En kortguide till arbetsmarknaden
Nulägesanalys genom frågor
Ett filter i huvet …är bättre än ett i datorn!
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Skapa jullåtar i grupp med Garageband
Nu rullar vi upp ärmarna, spottar i händerna och kör stenhårt.
Varför är det viktigt att mäta?
VI TAR DITT YRKE PÅ ALLVAR.. KVALITET KOMPIS KUL KUNSKAP KREATIV KONKRET KARRIÄR.
Patientenkät sommaren -13
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
En presentation för dig som är lärare
Exponeras med AIK webbradio
Konferens Vägvalet simhallen! Renovera – riva - bygga nytt 7 juni 2010 Jan Olsson Svenska Simförbundet.
Om att nå fram med sina budskap Susanna Uppling Gullers Grupp
Välkommen till Bönemöte
Skapa jullåtar i grupp med Garageband Fyra tillfällen av skapande för år sju.
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Skapa ideala kundprofiler
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Nationella Nätverket NATIONELLA NÄTVERKET NAVIGATORCENTRUM • april 2010 Nationella Nätverket Med bidrag från Ungdomsstyrelsen 2008,
Inspirationsdag – Vilka projekt kan vi göra? Det är ju rätt kul att få göra vad man vill.
Frågor Allmän IT-kunskap avsnitt 1 kapitel 1 Repetition 4
Menigo ”Vår kunskap — din framgång”
Mjukvara och nätverk Vad är det?.
Mikael Jarmdahl Kommun och stadsnätsansvarig
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.
Work IT smarter – Produktivitet inom Lantmännen
Välkommen till Förskolan Ekorren
D å var det snart dags igen! Jag fyller år! Skillnaden denna gång är att jag bara har en önska på önskelistan: Ett jobb! J ag är en mångsysslare med två.
Fiber till hemmet. Agenda Presentera dagsläget Vad har vi gjort sedan sist Valet av nätbyggare Vem vi valt och varför Insatser och Fiber bonus Tidsplan.
The worlds greatest orienteering event. O-Ringen Världens största orienteringstävling. Arrangeras alltid vecka 30 men på nya plats varje år. Hudtävlingen.
DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan.
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Information + tjänst = service online. Papper 30% Elektroniskt 70% Nu krävs det hårt arbete för varje procentenhet som går från P till E. Eller en.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Valnöten VAD/HUR.
Mobil Uppföljningsapplikation
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
Bakgrund! Piteå kommun skall lägga om strukturen i det befintliga nätverket. Det kommer att gå från tre system som löper paralellt med varandra till ett.
Välkommen till Del 1.
Beskrivning av SVT1 – SVT2 registreringsfel Möte på SVT 14 nov 2008.
Spam/virus-kontroll 1 Spam/virus-kontroll vid Lunds universitet.
Ver 1.0 IT-satsningen Styrelsens förslag Riksstämman Skövde 2003.
The Bitter End av Högstorps skola 6ornas studieresa till England Lördagen den 27 augusti.
1 onTarget project management TM VÄLKOMNA EFFEKTIV KOMMUNAL E-FÖRVALTNING INKLUSIVE SKOLPORTAL Microsoft och Sigma.
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
Praktisk arbetslivsorientering
MEOS på två datorer Motionsorientering. TävlingUngdom Korsad nätverkskabel Server Lägg upp tävlingen på denna Används som anmälan Extra batteri Startas.
Stefan Johansson Är det åldern som är problemet?
Hall projektet är i full gång! Vi är en liten grupp som jobbar för att entusiasmera och få bygden att satsa både pengar och energi i ett hallbygge.
Fiber är så mycket mer än bara snabbt internet…
BEANS NÖJD KUND INDEX 2014 (e-survey undersökning)
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Helen Ekelöf Kartan visar vägen till arkivets skattgömma.
Välkommen till! Varför QualisTorget – vad kan QualisTorget göra för Er skola? QualisTorget beskriver denna webbtjänsts funktion på ett bra sätt, eftersom.
BNP  Bruttonationalprodukt  Samlade värdet av alla varor och tjänster som produceras i ett land under ett år BNI  Bruttonationalinkomst  Värdet av.
Kommunikation SKS-gruppen PSA Regionkansliets Informations-
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Solen ger oss energi -Energin vi får från solen räcker för att täcka världens behov flera tusen gånger om, men då måste två problem lösas. 1. Vi måste.
Vad är en KATA? katatogrow.com.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Tidsord När du skriver tidsord ska du tänka på om det du berättar är i dåtid, nutid eller framtid. Tänk på vilket tempus du ska använda. Du använder tidsord.
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Med E-tjänst mot framtiden!
Resultat test Samordnad vårdplanering på distans
Presentationens avskrift:

OLA Det tävlingsadministrativa systemet Javaapplikation Klient-Server Klienter startas med webstart MySQL databas OLA Server kan användas med flera instanser Kommunikation med avläsningsenheter, sportident (RS232 / USB) Styr grafikdator/storbildsskärm Speglar databasen mot oringenonline (Ligger på JTH)

Mål De största och viktigaste målen med projektet är att drifta tjänsten OLA (Svenska Orienteringsförbundet system för hantering av orienteringstävlingar.) och oringenonline. O-Ringen vill under perioden ha ett fullt fungerande nätverk och ett antal tjänster (se nedan). Veckan innan skall ett förarbete äga rum så att allting är klart innan tävlingen börjar. Specifika krav från O-Ringens sida är:  Drift av tävlingstjänsten OLA.  Drift av hemsidan O-Ringen Online.  Nätverk med internetaccess på arenor och i O-Ringenstaden.  Internetaccess till utställare och butiker på plats efter deras egna specifikationer Under evenemanget kommer O-Ringen gruppen att övervaka nätverket och tjänsterna samt vara i beredskap för problemlösning.

Utmaningen Stort utlokaliserat ”mobilt” nätverk – ca 150-200 klienter 5 olika tävlingsarenor där nätverk och internet ska fungera tidigt på morgonen Tävlingsplatserna är ute i naturen Växla masterdatabaser mellan etapper Under tävling stora krav på att nätet är i funktion, finns inte mycket tid att laga något under tävlingsdagen. Failoverlösningar för databaser och OLA-server Få inlånade datorer att fungera i nätverket Streamning av radio/tv/speaker? 30 stycken TV-apparater som visar websidor med resultat Nya uppslag i sent skede, inget är spikat förrän tävlingarna är över.

Vad ska konkret göras Design av nätverk Klargöra servrar & klienter Inreda server/nätverksbuss Inreda serverhall Driftsätta OLA och MySQL-servrar (Replikeringar) Driftsätta Staden Driftsätta & flytta arenor Långa dagar

Vad kräver vi av er? Servicekänsla, reagera snabbt och serviceminded vid problem! Jag vill ha folk som tycker att detta låter jättekul. Har man kul gör man ett bättre jobb! Det kommer att bli krävande! Detta är så skarpt jobb det någonsin kan bli! Ni har mellan 15 000 och 20 000 löpare som är beroende av er varje dag! Stresståliga! Ansvarsfulla! Vi hjälper varandra! Med rätt inställning kan vi göra detta till en helt fantastisk erfarenhet för oss alla!

Vad ger det er Unika meriter under speciella förutsättningar Erfarenhet av design, utförande och avveckling! Hur många andra ger er det? Friheter att lösa specifika uppgifter på ert sätt En post i CV:t som är få förunnat En referens för framtida arbetsgivare Fri mat & logi under O-Ringen EN UTMANING SOM ÄR FÅ FÖRUNNAT

Välkommen till O-Ringen! www.oringen.se