godare, snabbare och enklare!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Kött och Skolmat KRAV. 2 Hur ofta äter du kött av något slag, tex från nöt, gris, lamm och kyckling? Bas (1018)
Tipspromenad om mat och klimat
Släng inte mat! Ta hand om den!
”En barnstol är en utav stolarna runt bordet, ingen tron.”
Tekniska System - Elvispen
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Det svenska kulturarvet
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Spisens historia.
Hockey och Kost! Hallsberg Hockey Team 96/97
Stänkfri stekning Se overhead 1 Per Persson Johnny Skagersjö
Unga i Piteå granskar måltider
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
Skol maten Klubbgerdsskolan ca 130 elever Klass 2.
Styrka & styrketräning
MENY VÅRTERMINEN 2014 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Röd dag Trettondagen PlaneringsdagKöttbullar med pastaIndiana Jansson (gratäng.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
Hemtrivsel.
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Kostcirkeln del 5 - Matfett
Mat och klimat.
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
ViktreduktionAptitlöshetIllamående 2 Nutritions behandling vid Hematologisk sjukdom, Okt 2011, Leg dietist Åsa Nybacka.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Ett klimatvänligt alternativ
Matsmältningssystemet
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Logistik Vad är det?.
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Fetter Energi Kroppens reservenergi Värmeisolering Stötdämpare
Vad är temat för dagens lektion?. Tema: Någons skräp, en annans skatt.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Sveriges matkultur.
Vad finns i maten?.
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Kött, fisk och ägg I kostcirkelns 6:e grupp ingår bara animaliska livsmedel dvs. mat som produceras ifrån djur. I den här gruppen ingår förutom kött,
1 ORDENSETIKETT För att umgänget i loge och klubb skall vara trevligt och stilfullt. Steg 1 ver 499.
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Kostcirkeln del 5 - Matfett Matfett kan man dela in i framförallt två grupper: Hårt matfett – Främst smör och margarin som innehåller en stor mängd animaliskt.
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
A NSIKTSMASKER – RENA OCH GE NÄRING. Lermasker Blandas ihop av terapeuten. Mixa ett torrt puder och en aktiv ingrediens till en jämn slät pasta. Ingredienser.
Lektion 1 Mål med lektionen: -Jag jämför olika måltider och beskriver vilken näring de innehåller samt hur de påverkar ekonomi och miljö. Detta gör vi:
Stekning/Fritering med MONTABES Extra jungfruolivolja
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Kost och Prestation Kost Träning Vila Inställning.
Lektion 1 Mål med lektionen:
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Tisdag: Nötfärsgratäng med potatis Onsdag: Kycklingsoppa serveras
Matsedel vecka 42, Oktober
Professionella mikrovågsugnar Varför välja en Samsung?
Hem- och konsumentkunskap Smarta Val
Matsedel vecka 1, 1-7 januari
Matsedel vecka 3, januari
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Energi och Näringsämnen
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Sammanställning enkät matdistribution 2018
Presentationens avskrift:

godare, snabbare och enklare! Den Svenska matreonen ! Den Svenska matrevolutionen ! Modern matlagning : godare, snabbare och enklare! i UGNEN

Varför iPinium ? Kortare matlagningstid Mindre svinn Mindre elförbrukning Aptitligt matresultat Enkel hantering (tid och vändning) Du kan laga helt utan fett Vill du ha smörsmak – pensla ett tunt lager på produkten du tillagar Lätt rengöring

Fisk 2 ½ - 3 minuter ! Salta och peppra Placera fisken på förvärmd plåt (230 grader) Grilla cirka 2 ½- 3 minuter, ta ut plåten, vänd fisken och låt vila í ytterligare 2 minuter

Entrecôte 3 minuter ! Pensla eventuellt med klarnat smör för bättre färg Salta och peppra Placera nötköttet, här entrecôte tjocklek 10-11 mm, på varmt galler (230 grader) Grilla cirka 3 minuter, tag ut galler, vänd och låt vila i ytterligare 2 minuter

Benfri kotlett 5 ½ minuter ! Salta och peppra Placera fläskköttet på förvärmd plåt (230 grader) Grilla cirka 5 ½ minut. Ta ut plåten, vänd köttet och låt vila í ytterligare 2 minuter.

Kycklingfilé 8 ½ minuter ! Salta och peppra Placera filéerna på kall plåt Stek cirka 8-8 ½ minut, ta ut plåten, vänd köttet och låt vila í ytterligare 2 minuter.

Steka bacon, fläsk, falukorv mm Placera maten på kall plåt. - Sätt in plåtarna i uppvärmd ugn (230 grader) - Stek 4-8 minuter beroende på vad som tillagas. (båda ovanstående plåtar har varit i ugn 4 minuter)

Grilla grönsaker Pensla eventuellt med klarnat smör eller olivolja - Grilla 7-12 minuter beroende på tjocklek - Salta och peppra

Tillaga omelett Häll omelettsmeten i kall panna. Grädda i varm ugn (230°)

Lasagne Jämnare resultat och snabbare tillagning Krämigare och godare Enklare rengöring

Baka bröd Du får saftigare bröd med bättre volym på kortare tid med iPiniums produkter.

Pannbiff 8 minuter! Med iPinium Traditionellt Placering på plåt Stekning i ugn Färdig att servera Diska Traditionellt Placering på tex brickor Stekning på stekbord, alt. bryna på bord och färdigställande i ugn Färdig att servera Rengöra stekbord Diska Arbetstiden att förbereda och lägga på brickor för att sedan steka mot att enbart placera på plåt för att dag 2 steka i ugn sparar på 100 portioner ca 2 timmar. Utöver detta sparar man ytterligare tid på rengöring och så sparar man kwh då tiden i ugnen är mycket begränsad.

Rengöring Vår unika ytbehandling gör att iPiniums produkter är: extremt lätta att diska eliminerar behovet av granulatdiskmaskin tål både hand- och maskindisk

Våra produkter !

www.ipinium.se