First Class Arken - Introduktionskurs

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Sammandrag i bildspelsform Du kan ta dig igenom hela bildspelet med piltangenterna eller med musen. Du kan även välja avsnitt genom att klicka på de olika.
Ringa video- samtal med datorn
IPad grundkurs.
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Skapa ett video-CV på YouTube
Anneli och Christians Datorskola
Snapchat.
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Välkommen till internet för nybörjare
Enkel steg för steg guide. Det förutsätter att du har en dator som är uppkopplad till internet. Ta det i lugn takt och läs instruktionen så tar det inte.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Några moln tillgängliga gratis på Internet
Pimpedstart PIM Upptaktsträff för pedagoger.
MANGE_MANIAC Ämne A Ämne B Viktig information Länkar till dina favoritplatser Skriv ett välkomstmeddelande här. Det kan vara ett långt meddelande eller.
E-post juni 2013.
Internet Den som söker han finner. Internetkunskap (Ingela Ek) Fem vägar till en hemsida 1. Given adress 2. Hämta en adress från dina favoriter 3. Använda.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Manual: Att lägga in en nyhet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Kom igång med Disgen Distanskurs med Bengt Kjöllerström
Digitalt klassrum och nätbaserat möte Sommarens lärande stunder.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Att hålla en presentation
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
2. Utveckla en presentation
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.2 Övningsuppgift Byta enhet Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
Hämta och installera Disgen
- ett kommunikationsverktyg som underlättar First Class - ett kommunikationsverktyg som underlättar  Underlättar vad?  För vem?  Behov?
Sektorn för Socialtjänst
- Gå till adressen kronoby
Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN.
Groupwise – skicka mail
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Vem är du?.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Unik Guide för elever Här får du lära dig hur du:  Loggar in i unikum  Ändrar i inställningar  Fyller i IUP inför utvecklingssamtal  Skriver i Bloggen.
Mitt första Java program Mahmud Al Hakim Copyright, Mahmud Al Hakim, 1.
Unik Guide för föräldrar
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
Manual: Att byta lösenord. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Hur laddar man ner poddcaster från P1?
William Sandqvist PIC-programmeringsmiljön i skolan Datorerna i skolans labsalar är centralt underhållna. Du har inte rättigheter att installera.
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Windows Live Messenger. MSN. Vad är Windows Live Messenger ? Ett klient program för direktmeddelanden, dvs ett program som laddas ned från Internet och.
Uppstart iPad Höörs kommun.
Datorhjälp i Släktforskningen
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Information gällande inloggning och lösenordshantering Totara
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Presentationens avskrift:

First Class Arken - Introduktionskurs Välkommen!

First Class Mailprogram Konferenssystem Anslagstavla Administration Personal Elever

Inloggningen Inloggning och lösenord får du av din skolassistent eller av din skoladministratör Lösenordet bör du snarast byta. Använd inte å, ä, ö och specialtecken i ditt lösenord.

Mailadressen När vi skriver till varandra, vi som finns i Arken skriver vi bara namnet. ”Ingela Ek” När någon utifrån ska skriva till oss använder de en adressen med @ ingela.ek@edu.botkyrka.se

Ta sig in på sitt mailkonto Dubbelklicka på First Class-ikonen

Avsluta FirstClass maximera Stäng fönstret Din privata brevlåda Konferenser

Nytt meddelande

Lätt att missa ”gubben”

Skriv ditt meddelande Hej, Idag är det kurs i First Class. När den här dagen är slut vet jag allt om hur man använder First Class Arken för att underlätta sitt arbete.

Frimärket / Frankotecknet

Vem är du? För att inte inte någon ska ta fel på dig och någon annan och av misstag skicka dina mail till fel adress, är en presentation till bra hjälp. Ctrl 5 Fyll i uppgifterna!

Installera First Class på din egen dator. På din arbetsplats är det inte din uppgift att installera något. Det gör någon IT-ansvarig och du ska bara kunna använda FC utan att fundera över detta. Men kanske vill du ha FC-inloggning hemma eller på en annan egen dator. Då gör du så här:

Hämta klienten Gå in på First Class egen hemsida som är: http://www.firstclass.se Nu ska du ladda ner en First Class-klient. Välj vilken version som passar till just din dator. Ju högre siffra, desto modernare och nyare. Leta dig fram själv, eller skriv in denna länk som är den som gäller i skrivande stund okt 2004. http://www.firstclass.com/ClientDownloads/IntlClients/se/SE_FC80_Win Välj där den klickbara texten som slutar med ”.exe” Nu börjar din dator nedladdningen av klienten till din dator. Oftast får du möjlighet att välja var du ska placera den tillfälliga nedladdade filen. Välj då skrivbordet (desktop), är mitt förslag. När nedladdningen är klar ska du leta upp den nedladdade filen. Har du då lagt den på skrivbordet är den lätt att hitta. Dubbelklicka på ikonen.- Då installeras den på din dator. Klicka dig igenom installationsanvisningarna. First Class sköter det mesta själv. Föreslår själv plats att lägga sig på osv När installationen är klar har du fått en FirstClass-symbol på ditt skrivbord. (Nu kan du ta bort den tillfälliga .exeikonen från ditt skrivbord)

Serverinställning: edu.botkyrka.se

Där vi började: Dubbelklicka på First Class-ikonen