Dagordning Inledning – välkommen till NAV-scen, Daniel Lundqvist

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Elisabeth Beijer, FoU i Väst/GR Karin Olsson, RFHL-Oberoende Göteborg
Advertisements

Älskling, ska vi spela bridge eller knyppla den här terminen?

- en positiv och realistisk självbild
Inkludering av barn med hörselnedsättning i förskolan.
RINKEBYSKOLAN
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Pronomen.
Svenska på Vård- och Omsorgsprogrammet
Åk 9 - året då det händer -.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Det flippade klassrummet? Kungsholmens gymnasium 15 aug 2012 Katarina Lycken Rüter.
En utvecklares bekännelser Daniel
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Fritidshemmet Rubinens barn enkät
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
Chefen tittar förtvivlad på sin klocka och upptäcker att hans underordnad inte kommer att komma i tid för att hålla ett mycket viktigt seminarium på en.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Uppföljning och utvärdering arbetsmarknadsinsatser
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Dom, de eller dem? Förklaring.
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
Växjö kommun,  Kommunala högstadieskolor, Växjö kommun  Administratörer, kulturaktörer, koordinatorer och elever  Delaktighet som värde och praktik.
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Livskvalitet hos anhöriga som vårdar en äldre närstående med inkontinens “Det var inte så här jag hade tänk mig livet” Gunnel Andersson, Med dr, uroterapeut,
Elizabeth Odalen Bjord
Inflytande – på Riktigt!
Case – ABB, FG Wilson och CAT
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)

Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Strategi, kundmötet m.m. Mats Löventeg.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
Nackas vuxenutbildning 2011 Kundval -35 anordnare -Ca kurser MVG- (Skolinspektio- nen) Full flexibilitet ”Alla får läsa allt” Hälften yrkesvux Integrationsverktyg.
Trivselsundersökning 2014 Brukarundersökning höst 2014 (utdrag) Skolor som blev kontaktade Alla 882 trivselskolorna som var aktiva hösten Besvarde.
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Jag ställer mig upp Jag sitter igen Jag ställer mig upp Jag sitter igen Det är jätte roligt Jag vill sjunga mer.
MED KUNDVAL HAR NACKABORNA MAKTEN ÖVER SIN SERVICE.
Förädlad jobbpeng 2015.
Välkomna till BRÅ NACKA 24 september Dagordning. Mötets öppnande Minnesanteckningar från föregående möte Håkan Ekengren - ny ordförande i Trå Älta.
Resultatrapport AFN Q Resultaträkning Q AFN.
Diskussionstillfälle 4
Vuxenutbildning – lite siffror
Nacka Yrkesvux 2010 Skolverket startade yrkesvux med statliga medel 2010 Nacka har erbjudit yrkesvux sedan 2005 Alla Nackaelever får läsa alla yrkesprogram.
Hej. Allt är inte så lätt som det låter Även om man är vuxen och har förstått, är det inte säkert att man gör som man blir tillsagd.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Barn och stress.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Lektionsupplägg Elevkommentarer Länkar och namn. Lektionens arbetsgång Uppvärmning Säger tal-eleven lägger och skriver Se talgestalter- eleven lägger,
Två arbetsmarknadsinsatser initierad av staten - Yrkesintroduktionsanställning - Traineeanställning.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Trivselregler P07-Furulund
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Våra relationer och folkbibliotek
Spelarmöte F-11 Välkomna!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Presentationens avskrift:

Välkomna till mötet 13-09-26 för Nackas anordnare av arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning

Dagordning Inledning – välkommen till NAV-scen, Daniel Lundqvist Presentationer av deltagarna Vad händer i verksamheterna - anordnarnas rapporter Jobbpeng – Nackas inriktning Nacka – Värmdö matchningsråd Lärlingsvux 2014 Praktikplatser vid upphandling CSR Praktikplatser för sfi-elever Övriga frågor Avbrottsundersökning inom vux Kundval Samhällsorientering Värderingsarbete, Carina Filipovic

Arbetslösheten

Flyttnettot i Nacka 2007-2012

Antal beslut och antal individer i checkinsats En markant ökning av antalet kunder i arbetsmarknadsinsats check

Nackas vuxenutbildning 2/3 av eleverna har inte svenska som modersmål Den mest efterfrågade kursen är Svenska som andraspråk Unga vuxna utgör en liten målgrupp - tidigare elevenkäter visar att 75 % av eleverna är äldre än 24 år Situationen på arbetsmarknaden har stor betydelse – tidigare mätningar visar att mer än hälften av vux utgörs av yrkesvux Mycket få elever efterfrågar de behörighetsgivande kurserna Inbjudan till ett speciellt möte för vuxanordnarnas administratörer

Hälsa, etablering och arbete – utvärdering av Skapande Svenska-SFI Karin Flodström ”Det som var bra med henne är att när hon lär oss, när man jämför med skolan (SFI) så agerar de inte. Men hon agerar och rättar till och säger, så här ska det vara. Så hon uppmuntrar oss att vi ska prata.”   ”Gunilla är bra för att hon säger till oss när vi pratar fel svenska och hon säger också hur du ska prata rätt svenska.” ”På SFI sitter man tyst och läraren pratar. Här pratar eleverna.” ”Där på SFI, en sak som är viktigt är att man blandar alla nivåer, den som inte förstår och den som förstår är tillsammans, det verkar inte spela så stor roll. Här är en liten grupp.” ”Det första är att vi är få antal i gruppen. Där (SFI) får man öva mycket på att skriva, men här (Skapande svenska) lyssnar man till svenskan.” ”Hon pratar ju svenska med oss, allting är på svenska och hon frågar oss och får oss att prata. Eller så pratar hon om någonting och ställer frågor till oss.” ”Jag har lärt mig jättejättejättemycket. Tidigare så visste jag bara SFI och hemmet, SFI och hemmet. Jag visste inget annat. Nu har jag gått runt, sett mycket, lärt mig jätte mycket.” ”Jag går i SFI. Det är bra där men inte lika bra som här. För att här man tar det lugnt. Det är en liten grupp. Gunilla pratar långsamt också, så att vi hinner, höra vad hon säger och sen försöker vi att träna också. Dom ord hon säger, vi säger efter. Och sen jag har svårt med uttal och det är det som är bra när hon pratar lugnt då hör jag vad hon säger. Och jag härmar och det har hjälpt mig jätte mycket, mitt uttal.”