Med ritstiftet som verktyg samt utan lagermask!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn eller med.
Advertisements

Google SketchUp Del 1.
Marlene Nordhage QR-KODER Det finns många möjligheter med att använda sig av QR-koder i förskola och skola. En QR-kod är en avskanningsbar kod som kan.
Klubbteknik ATT NÅ UT LÅNGT och KÄNNA pucken är hemligheten till en bra klubbteknik. Effektiva finter får du genom att du lyckas hittar ytor genom klara.
Primälvalsförfarande samt tillvalsförfarande Följ noggrant följande instruktioner! På skolans hemsida: ämnen, elevhand- ledning, ämnesval finns ämnesvals-
Self Service NET2 -Set up Spara gärna denna manual på din PC eller skriv ut materialet för senare stöd. | +46.
Benpress i maskin Sitt med fötterna lite mer än axelbrett i mitten av fotplattan. Se till att knäna är rakt ovanför tårna och att både tår och knän pekar.
Välkommen till bildspelet om S2S Följ bara instruktionerna på skärmen För tränaren/ledaren: ett fullständigt videobibliotek av moment och övningar. förbered.
Vad är du för typ av person? (Skriv vid raderna i dina papper)
HOPPSAN… DU HAR VISST FLYTTATS TILLBAKA I TIDEN – TIDEN FÖRE LINJALEN, MÅTTBANDET OCH TUMSTOCKEN ATT MÄTA….
De mest använda knapparna Excel Start Ångra Gör om Fler knappar Vanligaste talformaten Klistra in Hämta format Inställningar tex För att placera.
Träningsuppgift 1 Att registrera pappersremiss Hämta patient A Remiss -> Registrera remiss Remissdatum Det datum remissen skrevs ( för att underlätta övningen.
Beställningsguide allergikost Saffron detaljerad Datum och version nr: 1.
Med efterföljande After Work. Repetition från tidigare samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika. Möjlighet till att.
Hur man använder EasyWorship del 1
Kom igång med - Disgen Modul 3
Hur man gör en affisch i Illustrator och Photoshop
Sundsvall Slalomklubb November 2004
Lathund PowerPoint 2010 Lathund
Ny DEP-relaterad funktionalitet i Ustart
Lathund Ladoksupport.
Wordgenomgång.
Anslag att sättas upp vid behov
Karlstads Segelsällskap
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
Att rita tvåpunktsperspektiv
Beskrivning av förslaget
Excel En introduktion.
DIAGRAMTYP 1. Gå till rutan ”välj diagramtyp” i verktygsfältet. Ändra diagramtyp till Candlestick. Ändra sedan tillbaka till OHLC.
Bild/Svenska – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
KAA med fokus på analys Marcus Stéen.
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Registrera dina närmaste - modul 2
Lite 3D-lajbans i Photoshop
Antikenprojekt 2017 Hjälmared folkhögskola
Konvertera OL karta till ISOM 2017
Att ”tillverka” nya klasskamrater
Knivövningen i llustrator
Rutiner vårdplan Sårbehandling
Powerpoint 2007 Lathund Kvalink
Hur jag vektoriserar Öppna Illustrator.
Att använda ”pepparkaksformar”!
Knivövningen i llustrator
avsnitt instruktion SmartArt-grafikmed bilder på röd bakgrund (Medel)
Gift två kusiner med Disgen
Välkommen till det nya PowerPoint
Statistikuppgift åk8 Upptäck datorns förträfflighet i att rita diagram och beräkna statistik.
Konvertera OL karta till ISOM 2017
Välkommen till det nya PowerPoint
‹Title›
Börja med att skriva in alla tävlandes namn i resultattabellen
Skicka provbunden beställning i ROS
Att boka tvätt i Zenit. OBS
Filmremsa (Medel)   Så här spelar du upp effekterna i den här bilden:
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton/år
Hur ställer man in värme i en VW e-up?
Att boka cykel i Zenit kalender.
Ärendetyper Visning av de olika frågor du kan lägga till i ett formulär.
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton CO2/år
Skapa etiketter från adresslistor
I Anteckningarna finns kommentarer till bilderna.
Medarbetarrättighet -
Innehåll Förväntat deltagande på individuellt tillfälle 1-2
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Rapportera resultat för en enskild student
Ny betavy: hantera resultat för enskild student
Instruktioner för tävlingsledare
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

Med ritstiftet som verktyg samt utan lagermask! HDR-teknik-igen Med ritstiftet som verktyg samt utan lagermask!

Ta minst tre bilder på samma motiv, från samma plats, fast med olika exponering. För bäst resultat fotograferar man med RAW- format. Kolla bara först om Photoshop kan läsa RAW- formatet!!!!! Ta 3 bilder

De kan se ut såhär Underexponerad Normalexponerad Överexponerad

Öppna upp alla bilderna i Photoshop Se till att du ser alla bilderna såhär: Om du inte gör det: Ta tag i varje bilds överliggare och dra dem ner mot arbets- ytan, så frigör du varje bild så att de inte ligger i flik- visning

Tänk nu noga vad du vull ha från var och en av exponeringarna Tänk nu noga vad du vull ha från var och en av exponeringarna. Detta är ett viktigt beslut och avgör dina arbetsmoment framgent. Jag beslutar mig för att jag vill behålla fönsterbänken från denna bild.

Jag vill sen behålla burkarna från denna bild!

Till sist vill jag behålla resten från denna bild. Det är viktigt att vara smart i vilken lagerordning bilderna skall komma. Jag väljer att lägga denna bild längst ner!! Som mellanlager väljer jag lagret med fönsterbrädan. Slutligen väljer jag lagret med burkarna som översta lager. För att byta ordning mellan lagren drar jag med musen nedtryckt så att de hamnar på rätt plats

Jag aktiverar flyttverktyget i photoshop och drar över de båda översta lagren till det nedersta. Ge gärna de olika lagren lämpliga namn för att snabbt kunna veta vilket som är vilket.

Släck nu ner det översta lagret,(med ögat) och sänk opaciteten på det mellersta lagret så att du kan se båda lagren samtidigt, t.ex 50 % Se nu till att flyttverktyget är aktivt och justera så att dina bilder verkligen ligger rakt ovanför varann. Detta kan man se om opaciteten är sänkt på det övre lagret.

Slå sedan på visningen av det översta lagret och gör likadant med nästa lager fast en nivå nedåt. Sen kan vi börja jobba! Försök hitta ritstiftet. Det ser ut såhär!

Markera nu ritstiftet och glöm inte följande: Bara fortsätt klicka runt det du önskar frilägga, stanna aldrig och försök reparera på vägen. Vi lagar det i efterhand. Försök att forma din bana när du ritar med ritstiftet. Klicka inte bara, utan försök att forma när du håller musknappen nertryckt. Du måste förena banan, så att du kommer tillbaka till startpunkten. Det blir en liten ring Klicka då så att du får en bana. Justera sedan med ”vit pil-verktyget” som ligger på samma plats som svart pil. Förstora din bild så att du ser ordentligt. När du är helt nöjd, så sparar du din bana i din panel ”banor”,

Om du inte ser panelen för banor så finns den här:

När din bana är till belåtenhet så trycker du på följande knapp, Då kommer din bana att bli en markering. Om du vill behålla det markerade, så måste du du invertera det, så att rätt sak blir frilagt. Det gör du här Tryck sen på delete för att slänga.

Om det behöver vara flera banor på ett lager??? Detta kan hända, och då måste man spara markeringen på följande ställe! Man måste då spara varje enskild bana som en egen markering. För att sedan få alla att visas på en gång så läser man in markeringarna en efter en och trycker på följande:

För att få en snygg kant kan man med fördel lägga på lite ludd på markeringen. Denna lilla möjlighet hittar du här Välj lämpligt värde på luddet. På stora bilder kan 10-20px vara bra men på mindre bilder kan det vara ok med 2-3px

Släck sedan ner det färdiga lagret! Gå till nästa lager och gör precis likadant. När allting är färdigt på dina två översta lager så slår du på visningen på dem och får se det färdiga resultatet Wow Såhär kan det bli!! Lycka till/Claes