Berättigande-villkor

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
F. Drewes, Inst. f. datavetenskap1 Föreläsning 13: Resolution •Resolution i satslogiken •Resolution i predikatlogiken.
Advertisements

Livsåskådning och religion
Intelligent Design i skolan
En genomgång av de kristna idéerna och trosuppfattning
Vapenrustningen Ef 6:10-20.
Paradigmskifte på gång?
Hur ser verkligheten ut? Uppfattningar om tro, Gud och kyrkan. Genomgång av några aktuella studier och en just genomförd enkätundersökning.
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
Konsten att leda sig själv
Vi börjar med en samarbetsgissning t ex två-och-två
Jan Lif Rum 201, Olof Wijksgatan – RELIGIONSFILOSOFI.
En berättelse om hur européerna ser sig själva och ”de andra”.
Sydamerika, Sydeuropa och Ryssland
Trettonde Natten Innovation.
RELIGION begrepp.
Flödeskontroll Satser i ett program utförs en och en efter varandra. Detta kallas sekvensiell flödeskontroll. Ofta är det dock nödvändigt att modifiera.
ArgumentationsanalysI 1. Semantiken erbjuder oss verktyg med vars hjälp vi kan: (i) uttrycka oss tydligare (när situationen så kräver), (ii) undvika missförstånd.
Vetenskaplighet En gissning blir inte vetenskap för att den råkar visa sig vara sann. Vetenskap handlar om att ge tillräckligt goda /rimliga skäl för att.
Formell logik Kapitel 1 och 2
Matematik A - Introduktion
UPPGIFT: På din skola har ni bestämt- du fått i uppdrag- att stärka/utveckla den lokala lärkulturen på skolan. Vilka skall engageras? Vilka berörs? Och.
Översikt  ”Svenskhe(a)t och islam”  Vad var bra respektive mindre bra (3min)  Muslimernas hyperkänslighet  Den romantiska middagen.
FTEA12:2 Filosofisk metod
2 saker religioner håller på med:
Semantik – introduktion
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
MORIA: Nietzsche. Nietzsche ( ) Slavmoral och Herremoral Resentment, samvete och skuld Det genetiska felslutet (Gud är död.
Praxis och professionell utveckling Göteborgs universitet 4-5 oktober 2007 Petri Salo, Tammerfors universitet, Finland Pedagogisk praxis.
Världens snabbast växande religion
Vetenskap & Religion.
”Böckernas bok” ”Den heliga skrift” ”Guds ord”
Jan Lif Rum 201, Olof Wijksgatan – RELIGIONSFILOSOFI.
Samverkan mellan vårdgivare 24 mars 2011 Maj Rom.
Föreläsning 3. Flödesscheman while For Max/min-algoritm Datatyper Konvertering Dubbelloop (m. For)
Religion?.
Jan Lif Rum 201, Olof Wijksgatan –
1 Semantik – introduktion Semantik = läran om mening Tvärvetenskapligt filosofi lingvistik psykologi AI Lingvistik motsägelser mångtydighet metaforer Filosofi.
Judendomen k.
Vilka olika typer av tal finns det?
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Vem är Gud?. Jesaja 46:9 ”jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag.” Svenska Folkbibeln.
Religion Själva ordet religion är svårt att definiera då det innefattar mycket. Men väldigt enkelt förklarat är religion att tro på en högre makt av något.
Statistisk hypotesprövning. Test av hypoteser Ofta när man gör undersökningar så vill man ha svar på olika frågor (s.k. hypoteser). T.ex. Stämmer en spelares.
Hinduismen och buddhismen
Från början var det kanske så här! Vet ni då inte att alla vi som har döpts in i Kristus Jesus också har blivit döpta in i hans död? Genom dopet har.
Tänk på era ledare som har förkunnat Guds ord för er, se på vad deras liv förde fram till och ta efter deras tro. Jesus Kristus är densamme i går, i.
Religionsfilosofi.
Livsåskådningar - hur människor beskriver och tolkar livet
Nordeas boendebarometer- om bostadspriser, boräntor och boendeekonomi
Hegel Fichte, Schelling.
Vetenskap & Religion.
Att vara Jesu vittne (Evangelisation).
Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11
Formell logik Kapitel 1 och 2
Frågor om kunskap och existens
Jesus – enligt evangelierna Johannesevangeliet 14:1-11
Religion och vetenskap
Berättigande-villkor
1800-talet Filosofi.
Två strategier vid argumentationsutvärdering: kort repetition
Att vara kristen – vad är det?
Rationalismen 1600-talet.
Faktaresistens Från ett filosofiskt och ett psykologiskt perspektiv
Buddhismen.
Söndag 4 februari 2018 Motala Baptistförsamling
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT
Vår profil - ”doft” Vad önskar vi att de som kommer till vår kyrka skall erfara? Vad vill vi skall prägla våra gudstjänster?
Resultat DemoskopPanelen 2017
En förkunnelse om Guds befrielse genom Gideons hand
4. IDEOLOGI Idéer och tankar om hur samhället
Presentationens avskrift:

Berättigande-villkor Teist TROR att Gud Agnostiker VET INTE om Gud finns Ateist TROR INTE att Gud finns Tro och vetande Föreställningsvärld Mind-first-view Intelligens eller medvetande (Gud) ligger till grund för allt som existerar Matter-first-view Materia ligger till grund för allt som existerar Epistemisk grundstruktur Graden av trosvisshet Angelägenhetsgrad Delar av tron är perifert dvs berör mer eller mindre Tros- villkor Sant – Falskt Berättigande-villkor Sant – Falskt Sannings- villkor Sant KUNSKAP Profan tro en generell form av tro Trons objekt: en individ, en tanke Trons ståndpunkt: Kognitiv tro – en tro att något förhåller sig på ett bestämt sätt Fiduciell tro – en tro på något i form av tillit eller förtroende Testimoniell tro – en tro som grundas på information som vi fått från andra Religiös tro en specifikt religiös form av tro Trons objekt (fides quae): GUD Trons ståndpunkt (fides qua): Kognitiv tro – en tro att något förhåller sig på ett bestämt sätt Fiduciell tro – en tro på något i form av tillit eller förtroende Testimoniell tro – en tro som grundas på information som vi fått från andra Rationell tro Tron är rationellt berättigad Irrationell tro Tron har ingen rationell grund Evidentialism Tron är rationell endast om det finns goda skäl (evidens) Platon 427 f v t – 347 f v t © Bramante