Karlstads Segelsällskap

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hans-Eric Carlsson HANDHAVANDE AV MASTKRAN I SÖDRA HAMNEN.
Advertisements

Med förstärkta larmisolerrutor skapas, en trygg, säker och trivsam fastighetsmiljö. Vanliga fönsterglas, stoppar inte tjuven! Vanligt fönsterglas, stoppar.
Uppgifter FCD P03:2 (Med plats för förändringar).
Klubbteknik ATT NÅ UT LÅNGT och KÄNNA pucken är hemligheten till en bra klubbteknik. Effektiva finter får du genom att du lyckas hittar ytor genom klara.
Fristående placering av förskolan på Kaplan 4 avdelningar.
Effective Sourcing Alla strategier på ett papper Häromveckan beskrev jag en metod för att korta ner kategoriplanen till ett kategorikort.
Benpress i maskin Sitt med fötterna lite mer än axelbrett i mitten av fotplattan. Se till att knäna är rakt ovanför tårna och att både tår och knän pekar.
Välkommen till bildspelet om S2S Följ bara instruktionerna på skärmen För tränaren/ledaren: ett fullständigt videobibliotek av moment och övningar. förbered.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Neuronens anatomi. Neuronens produktion Mitokondrierna är neuronens kraftverk. De omvandlar socker och syre till energi. DNA innesluts av cellkärnans.
Några viktiga regler angående SKILJETECKEN. Rubriken ● Slutar aldrig med en punkt ● Kan sluta med ! eller ?
HOPPSAN… DU HAR VISST FLYTTATS TILLBAKA I TIDEN – TIDEN FÖRE LINJALEN, MÅTTBANDET OCH TUMSTOCKEN ATT MÄTA….
F ÖRÄNDRADE SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll på barns och ungdomars villkor Beslutat på Repskapet 2010 Göteborgs Fotbollförbund.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
Hur man använder EasyWorship del 1
Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma.
Kom igång med - Disgen Modul 3
Målvaktsutbildning grund del 1 - Målgrupp grön och blå nivå
En snabbkurs i orientering
Sundsvall Slalomklubb November 2004
Gymnasievalet på internet
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Förhållningsregler Järfälla hC Team 07.
Tja (bo) det är fredag idag och ett extra bildspel vecka 26
Konsten att läsa sakprosa
Fotbollsträning 27 april – Tips o ideér av Håkan Broman.
Föräldraenkät 2017 Förskola
Ispass tis 17:30-18:30 VSK F-07 Övning 14 Övning 13 Reserv
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
AIK P03 U2 Träningsläger 18-19/8
Karlstads Segelsällskap
Huvudregel: Inte störa – inte förstöra!
8 3 Nu får det väl vara nån m Istället visar vi vecka……
Ispass tis 17:30-18:30 VSK F-07 3 Övning (ca 10 min)
Påverka klotets egenskaper med…
Alsike IF - Presentationsmall
Några viktiga regler angående
Steril såromläggning Vid steril omläggning bör helst 2 personer hjälpas åt. Sterilt material ska skyddas genom att förvaras i avdelningskartongen. Ta.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Ha kul ihop man måste få något gott på avslutningen
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Världsvan & Hemkär Vår världsvana kommer av viljan att växa och vår nyfikenhet på framtiden och vad som händer i omvärlden. Här finns nytänkande och.
Puberteten Vad är det för något..?
Maskar ”finess” – viktigt!
Typiska kännetecken för instruktioner
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Din säkerhet på sjukhus
Antikenprojekt 2017 Hjälmared folkhögskola
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Övning Tid: 20 minuter Upphovsrätt eller fel.
Med ritstiftet som verktyg samt utan lagermask!
Vår rätt att vara i naturen
Rådgivande organ.
Jenny Henriksson Hushållningssällskapet
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Välkommen till det nya PowerPoint
Välkommen till det nya PowerPoint
Tips på verktyg som stöd i förbättringsarbetet
Tips för det praktiska ledarskapet
Djuren möter ungdomskulturen
Kreativa verktyg och metoder
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton CO2/år
Bakgrund Sedan 2018 har staden ett program för en jämlik stad som sträcker sig fram till Programmet har en bred politisk förankring.
Dag 1 fm Se till att den övre av sargerna innehåller några ramar med honung, pollen och täckt yngel men inga ägg eller öppet yngel. Tag bort en ram i.
Teori Kuben P07.
Välkomna till Forsviks bruk!
Innehåll Förväntat deltagande på individuellt tillfälle 1-2
Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:
Presentationens avskrift:

Karlstads Segelsällskap Masta på Karlstads Segelsällskap

Förberedelser Masten ska vara förberedd vid kranplan, med monterade spridare, vant, lazy jacks och flagglinor Vantskruvar monterade på däck Verktyg till hands Tång till saxsprintar Skruvmejslar Skiftnyckel eller fasta nycklar Windex

Kör fram båten till mastkranen

Kör fram båten till mastkranen Vrid båten så att mastfoten hamnar nära mitt under mastkranen, gärna lite bakom så att masten inte slår i mastkranen när den är rest.

Mast med enkla spridare Masten ska ligga ”på rygg” på mastvagnen, dvs förstaget ska vara uppåt. Lägg sling under spridarna runt enbart masten. Vant, förstagsprofil och mastvagn(!) ska vara utanför. Förstagsprofil

Mast med enkla spridare Master med enkla spridare brukar vara enkla att hålla i vid mastfoten.

Mast med enkla spridare Är masten tung i toppen kan man fästa kroken i en tamp där man gör ett enkelt halvslag runt fästpunkten man vill ha, och sedan fäster vid mastfoten.

Master med dubbla spridare En sling man satt under övre spridarna blir väldigt svår att få ner när masten är rest, använd tamp med enkelt halvslag så blir det mycket lättare. En 10 mm tjock förtöjningstamp klarar ca1500 kg eller mer, beroende på tillverkare. Vad väger din mast?

Masta på Rulla fram mastvagnen nära kajkanten när du fäster kroken. När du börjar hissa upp masten håller du emot vid mastfoten så att inte mastvagnen rullar ut mot kajkanten och att inte masten faller nedåt och skadar båten. Har du ingen förstagsprofil kan du med fördel fästa förstaget innan du börjar hissa upp den. Yttre toppvantet kan du fästa när masten är på väg ut över båten. När du sedan rest masten helt har du bara det inre toppvantet kvar innan masten står säkert.

Masta på Vrid toppen på masten akterut så blir det lättare att få profilen runt kranfoten. Nu kan du fästa förstagsprofilen.

Masta på Res masten och ställ den på sin mastfot. Har du inte fäst yttre toppvantet förut så gör det nu. Fäst det inre toppvantet. Dra åt vantskruvarna så att vanten inte slackar. Har du svepta spridare så står masten stadigt nu och du kan koppla bort kroken från masten.

Glöm inte att klättra upp i mastkranen och montera Windexen! Masta på Res masten och ställ den på sin mastfot. Har du inte fäst yttre toppvantet förut så gör det nu. Fäst det inre toppvantet. Dra åt vantskruvarna så att vanten inte slackar. Har du svepta spridare så står masten stadigt nu och du kan koppla bort kroken från masten. Lämna kajplatsen vid mastkranen och bered plats åt nästa båt i kön. Akterstag och undervant kan du fästa när du är tillbaka vid din bryggplats. Glöm inte att klättra upp i mastkranen och montera Windexen!