Kick-off dag -2017-03-08 Amal Shabibi och Victor Muñoz.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kött och Skolmat KRAV. 2 Hur ofta äter du kött av något slag, tex från nöt, gris, lamm och kyckling? Bas (1018)
Advertisements

Energimärkning i reklam
ÖPPET KÖP BYTESRÄTT Ingen lag!
1 Övervakning av djursjukdomar Evira Obs! Endast gällande författningar är officiella källor.
CE-märkning av byggprodukter
Ncg | sweden om | navigator beslutstödsportalen Oskar Kristiansen
Meny •Hem: Visar denna sida. Kan användas för allmän info •ProNavigo visar Modellen, mallar, checklistor •Projektlänkar: visar en undermeny med lämpliga.
Affärside Fallskyddspecialisterna är ett komplett fallskyddsföretag vilket innebär att vi förutom försäljning av fallskyddsprodukter och räddningssystem.
Viktigaste nya kraven enligt förordningen om kosmetiska produkter
Minskad köttkonsumtion Antibiotikaresistens
Distanshandel med vidimerad kopia på id-handling
till en presentation av System och lösningar med RFID
Byggproduktförordningen CPR
SVENSKT KÖTT Sveriges Nötköttsproducenter, jan -14.
Kontroll av kemikalier i varor enligt Reach
Revisionsverksamheten inom 650, Medical Engineering
Boverkets roll - marknadskontroll - kontaktpunkt - utveckling av CPR Sida 1.
VÄLKOMMEN!!!.
Ehrenborg Networks AB EuroSox® Spårbarhet och Tid Didrik Ehrenborg EuroSox® Alliance.
CPR, EN & MK Ieva Kisieliute.
Modell för Utveckling av ledningssystem
ERA-förordningen Förslag till ny förordning om Europeiska unionens järnvägsbyrå Ersätter nu gällande förordning (EG) nr 881/2004.
Kemikalietillsyn Patrik Karlsson Miljöförvaltningen i Landskrona stad
Vad händer på en ort om transportförsörjningen uteblir? Hur påverkar det din verksamhet?
Lantmännen – först ut med klimatdeklarerade livsmedel
i rätt tid och på rätt sätt
Livsmedelskontroll
The Capital of Scandinavia Artikelinformation förenklar handel med belysningsartiklar Anders Hedlund, Trafikkontoret.
Vilken hjälp kan svenska myndigheter ge företag som söker EU:s skydd av beteckningar? 19 januari 2011 Stefan Ernlund, Livsmedelsverket.
Skriv in processens namn här Skriv in produktens och företagets namn här.
Affärsidé Den yttre affärsidén Vad skall produceras ?
CE-märkning och tillsyn i praktiken Hearing Näringslivets hus Nils Ahlén.
ABP Kerstin Edeen
The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance.
Miljövän naturligtvis
Här kommer lite fakta om Jordbruk.
Informationsträff Livsmedel Evertsbergs Bygdegård Välkomna!
1 Marknadskontrollrådets seminarium ”Din produkt, ditt ansvar ” Nalen 21/ Olika roller, olika ansvar: Tillverkare, importör, distributör Göran Lundmark,
Produktsäkerhet - Tullverkets roll vid import från tredje land? -
PV7170 Föreläsning 2b Analys och förhandling
Miljöstyrningsrådets revidering av animaliska livsmedel och vår roll i Sverige – det nya matlandet Monica Sihlén, Miljöstyrningsrådet, Gotland 17 juni.
Ursprungsmärkning!. Om ursprungsmärkning Det finns regler för obligatorisk ursprungsmärkning för vissa livsmedel, vilket bl. a regleras i EG-förordningar.
6:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Värdekedjan.
Vikten av spårbarhet i BASTA-systemet Sussi Wetterlin FINFO-dagen
H2000 Branschkunskap – lär känna din bransch Kopiering tillåten © Liber AB 8:1 PRODUKTUTVECKLING.
Regelverk kring spårbarhet
E-handel Snart börjar det…..
Vilmale FINFO-dagen 2016.
Tillsyn över sprängämnes-prekursorer
Kosttillskott Snart börjar det….
Livsmedelskontrollen
MARKNADSFÖRING Marknadsföring är allt arbete som utförs i ett företag i syfte att föra en vara eller tjänst från producent till konsument.
Processer och verktyg för effektivisering av spårbarhet av livsmedel.
En muntlig eller skriftlig överenskommelse
Projekt inom Miljösamverkan Västra Götaland och Miljösamverkan Halland
Kick-off dag Amal Shabibi och Victor Muñoz.
KAPITEL 9 Pris och moms.
KAPITEL 13 Marknadsför rätt.
Marknad, målgrupp och mål
SÄLJAKTIVITETER SÄLJAKTIVITETER KAN:
Vad kan du kontrollera hos en importör?
VÄLKOMNA.
Energimärkning av däck 1222/2009
Läs detta först Detta dokument (diarienummer 18EV690) har tagits fram av Elsäkerhetsverket och kan användas av företag och organisationer som önskar utbilda.
Foderkontroll i primärproduktionen
Tvärvillkorskurs- märkning och registrering av djur
Grundkurs i tvärvillkor för rådgivare
Enheten för foder och djurprodukter
Integrerat Växtskydd – Regelverk och tillsyn
Växtskydd Tvärvillkorsutbildning, sept. 2018
Presentationens avskrift:

Kick-off dag -2017-03-08 Amal Shabibi och Victor Muñoz

Spårbarhetsprojekt - SILK Checklista Restaurang och Butik Spårbarhetsprojekt - SILK

Checklista Restaurang och Butik Avvikelse: - Information som finns på meny i en restaurang eller på skyltar i en butik stämmer inte med information på märkning. Lagstöd – artikel 7.1a på förordning (EU) 1169/2011.

Checklista Restaurang och Butik Avvikelser: - Ursprungsmärkning saknas eller är inte korrekt på förpackningen: - Butik kan inte informera om ursprungsland av kyckling eller lamm som säljs oförpackat över disk. - Produkten saknar identifieringsmärkning (ovalen)

Obligatorisk Ursprungsmärkning Uppfött i: Land Slaktat i: Land Partikod: XXXXXX * partikod = den partikod som identifierar det kött som levereras till konsumenter eller storhushåll

Identifieringsmärkning (ovalen) Land: Sverige Anläggningsnummer: 5678 EG: Europeiska Gemenskapen

Checklista Restaurang och Butik Avvikelser: - Finns inte spårbarhet till leverantör – företaget har 24 timmar på sig att ta fram dokumentation annars skriver man sanktion med förbud att sälja livsmedel, i arbetsrum till detta projekt finns det exempel på sanktionen – Lagstöd – artikel 18 förordning (EU) nr 178/2002.

Checklista Restaurang och Butik Avvikelser: Företaget saknar system för identifiering och registrering av kött. Lagstöd – artikel 3.1 förordning (EU) nr 1337/2013. System finns men det säkerställer inte överensstämmelse mellan ankomster och avgångar. Lagstöd – artikel 3.3 förordning (EU) nr 1337/2013.

Checklista för kontroll av spårbarhet i Spårbarhetsprojekt - SILK tidigare led Spårbarhetsprojekt - SILK

Position i Livsmedelskedjan -3 Styckningsanläggning -2 Grossist -1 Restaurang eller Butik Grossist

Checklista för kontroll av spårbarhet i tidigare led

Checklista för kontroll av spårbarhet i tidigare led Avvikelser: - Företaget saknar spårbarhet om försändelsen som skickades till kunden och kan inte göra information om försändelsen tillgänglig. Lagstöd – artikel 3.1 förordning (EU) nr 1337/2013. - Företaget har spårbarhet om försändelsen som skickades till kunden men en del information saknades. Det beror på vilken information som saknades, Lagstöd – artikel 3.1a, b, c…h förordning (EU) nr 1337/2013.

Checklista för kontroll av spårbarhet i tidigare led Avvikelser: - Finns inte spårbarhet till leverantör – företaget har 24 timmar på sig att ta fram dokumentation annars skriver man sanktion med förbud att sälja livsmedel. I arbetsrum för detta projekt finns exempel på sanktionen– Lagstöd – artikel 18 förordning (EU) nr 178/2002.

Checklista för kontroll av spårbarhet i tidigare led

Checklista för kontroll av spårbarhet i tidigare led Avvikelser: System för identifiering och registrering saknas. Samband mellan köttet och djur som köttet kommer ifrån finns inte. Ursprungsmärkning överförs inte vidare. Partikoden på förpackningen överensstämmer inte med parti som köttet kommer ifrån. Det finns inte överenskommelsen mellan köttet som kommer in och köttet som går ut från verksamheten. Det saknas ursprungsmärkning eller ursprungsmärkning är ofullständig Det saknas identifieringsmärkning (ovalen).

Lathund Bilaga 2 Del 1 Bilaga 2 Del 2 Lamm = 12 – 14 månader Hogget = Får mellan 1 till ca 2 år Mutton = Får

Frågor? Tack!!