Nya spelregler gäller från den 15 mars 2017

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Spelet stoppas för att en anfallande spelare är skadad i sin anfallszon. Pucken är i den skadade spelarens anfallszon. LM upplyser/ rapporterar ett straff.
Advertisements

PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Tjänstgöra som funktionär? Hedra Njutning Känslor Arbete
Planera träningar med OCAD
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
2012. Innehåll •Funktionärsinformation •Allmänna regler.
Övningsbank – IK SödraDal
Skottövning Spel Dribblingsövning Nickövning Två måls spel
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Lagledaren ansvarar för att alla i laget tagit till sig detta.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Lagledaren ansvarar för att alla i laget tagit till sig detta.
Information om hur man spelar Trafik!. Din väckarklocka ringer på morgonen och du går upp och gör dig i ordning. Efter en smaskig frukost är du på väg.
Kapitel 1 - ALLMÄNT § 1:6Dräktfärger Ordinarie landslagsdräkt, gul tröja och blå byxor, får inte användas av förening. I förbundsserierna.
INTRODUKTION TILL ATT DÖMA AMERIKANSK FOTBOLL
FÖRSVARSSPEL Högt försvarsspel
Rollfördelning i funktionärsbåset Vem gör vad i Danicahallen.
Nybörjarcurling Strömsbro IP, klockan den 19 mars 2015
Regelgenomgång. Grek och fristil Invägning Invägning sker i trikå.
Välkomna!.
Spelmodell 11-manna Vaksala SK P00
SKÖVDE AIK 2014.
PASSNINGAR. VAD ÄR EN PASSNING? Definition av passning enligt regelboken (2-19-1): Att passa bollen är kasta den. En passning förblir en passning tills.
Förvaringsfallet igen, hur angriper vi problemet?
Ergonomi på arbetsplatsen
Regelgenomgång Säsong Matchfunktionärs utbildning Joel Hansson 2013.
7-mannamatch spel 9-12 år Anfallsspel Målvakten rullar eller kastar ut bollen till någon av medspelarna. Bollhållaren fortsätter speluppbyggnaden med att.
REGLER FÖR MATCHSPEL HERRAR C55, FALU BORLÄNGE GOLFKLUBB -De regler som gäller här är samma som matchspel enligt golfregelboken. Vid spelets början skall.
Spelidé – 2014 Därför är det viktigt att:  Alla deltar i anfall: spela bollen framåt med hela laget för att försöka göra mål.  Alla deltar i försvar:
Etik- att göra det rätta Metaetik Kan man alls säga att det finns det rätt eller fel i moraliska frågor. Detta är något man funderar över och diskuterar.
DROPPNING Vem ska droppa bollen, och hur gör man ? Var ska bollen droppas ? Omdroppning När en droppad boll är i spel Lyfta en boll som har droppats på.
Domarpolicy Ungdomsserierna VIBF påminner som alltid om att det viktigaste är att ha roligt. Detta gäller såväl spelare, ledare som domare. VIBF påminner.
Söndag 25 September 2011 Välkommen till Asarum Höstcup P 02 Thorens Mekaniska i Karlshamn.
MÅL 2015 Vinna serien. Punkter för att nå vårt MÅL Ge järnet på träning Gör maximal insats i alla övningar och spelmoment på träningen. Använd samma energi,
ÖVNINGAR P03 v Roberth Bromér. Bollteknik I denna organisation har varje spelare var sin boll, och en egen yta att jobba i. Spelaren tar med.
Instruktion – sekretariatet Ekhallen/Ekrinken. Såhär ser kontrollpanelen ut:
Nya regler och tolkningar SÄSONGEN ”No charge”-halvcirkeln förändras Tidigare räknades en spelare som berörde linjen som utanför området. Nu.
Skott 10 meter, eller längre. Öva: Ta några meters ansats och försök att skjuta bollen, så att den flyger i luften. Uppgift: Visa en vuxen att du kan skjuta.
SvFFs ”Arbetsmodell” A2.1FÖ1 Vad? Varför? Hur? Instruktioner: Öva: Organisation : Anvisningar : Sammanfatta (med följande kontrollfrågor): Ev. stegring.
Peter Bertlin Offside - tolkning av regeln 2011 Peter Bertlin Offside Riksinstruktör Offsidebedömningens två faser: 1.Offsideposition ? (ej armarna)
Ändra sökordsmallen i GynOp
Regel 6-8. Avbrott i spelet. Återupptagande av spelet
Regel 13 Bollen spelas som den ligger.. Regel 13 Bollen spelas som den ligger.
Åsa IF Stiftelsen Dunross
ÖVNINGAR P03 - målvakt bas
Funktionärer/domare Tävlingsledare Grenledare Löpledare och bandomare
Regel 18 Boll i vila rubbad.. Regel 18 Boll i vila rubbad.
Matchfunktionärs utbildning
Funktionärer/domare Tävlingsledare Grenledare Löpledare och bandomare
AGENDA Program 09:30 – 10:00 Incheckning och info
Friidrottens oskrivna regler
FÖRSVARSSPEL Högt försvarsspel
VIK P03:1 Regler på träning & match
Regelträff med Tipspromenad
Gothia Cup 2016.
Uppvärmning Inomhus Utomhus
AIK P03, V33-10, måndag, Driva / Vända / Bollbehandling, steg 1: ca
Fotbollsträning 20 april – Tips o ideér av Håkan Broman.
Påverka klotets egenskaper med…
7-manna cup HÅLLTIDER KIOSKEN ÄR ÖPPEN! LOTTERI & ANDRA AKTIVITETER
Det som kommer att hända är att moderniserade och förenklade regler kommer att införas från Jan efter beslut sommaren 2018 och att en gemensam världshandicap.
Anmälan VFF:s disciplingrupp.
Informationsmöte Pojkar 8 år (-2010)
Komma igång med Scratch
Christer Olsson Ordförande Timrå IBC
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Uppvärmning totalt 30 min.
Tisdag 26/5 Mottagning/Passning
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton CO2/år
Presentationens avskrift:

Nya spelregler gäller från den 15 mars 2017 Vilka är de största skillnaderna från tidigare spelregler ? SBF Domarkommitté 2017-03-11

Nu finns vikt på lillar inskrivna i reglerna Miniorer och yngre juniorer har möjlighet att spela med klot som väger 600 g eller mer och har en diameter på minst 65 mm, förutsatt att de är från en godkänd tillverkare. Åldersgränsen för miniorer är ändrad från tidigare upp till 11 år - nu upp till 12 år Nu finns vikt på lillar inskrivna i reglerna Om en spelare suddar ut eller lyfter upp ringen innan alla klot i omgången är spelade, så ritas eller läggs ringen tillbaka på sin plats, men endast motståndarlagets spelare får kasta sina kvarvarande klot. Förtydligande: Om ringens plats inte var markerad eller på annat sätt helt känd, så får domaren lägga tillbaka ringen.   SBF Domarkommitté 2017-03-11

Det lag som vann rätten att kasta ut lillen har en (1) minut på sig att göra det. Även om de misslyckas med sitt lilleutkast behåller de alltid rätten att kasta ut första klotet. Om lillen inte kastas i överensstämmelse med reglerna ska motståndarlaget placera lillen på valfri godkänd plats på banan. De äger också rätt att flytta ringen i överensstämmelse med dessa regler om det första lagets placering av ringen inte medger att lillen placeras på det maximala avståndet. Det lag som vann rätten att placera ut lillen efter ett ogiltigt lilleutkast av motståndarlaget ska göra det omedelbart. Eftersom regeln kommit till för att påskynda spelet och flera frågor redan inkommit kring detta så kommer här ett förtydligande: Om laget som ska placera ut lillen misslyckas med att placera lillen på godkänd plats på banan (dvs: inom den 4-meters marginal man har till sitt förfogande), så kommer spelaren som gjort detta varnas och placeringen får göras om, av samma lag.   SBF Domarkommitté 2017-03-11

En spelare som står i tur att spela, eller dennes medspelare, får fylla igen en fördjupning orsakad av ett tidigare spelat klot. Spelare som inte följer denna regel, speciellt genom att med en svepande rörelse jämna till banan framför ett klot som ska skjutas, ska dömas till påföljd enligt § 35 Om en spelare plockar upp sina klot från banan medan laget fortfarande har klot kvar att spela får lagets kvarvarande klot i omgången inte spelas. Förtydligande: Man får givetvis ta upp och bort döda klot från banan, men inte behålla spelade klot i handen innan omgången är avslutad. En omgång anses vara påbörjad i och med att lillen är utkastad, oavsett om den är giltig eller inte. Undantag kan göras vid tidsbegränsade matcher. SBF Domarkommitté 2017-03-11

§ 35 Bestraffningar - kortare bestraffningsskala (annullering av två klot borttagen) 1. Varning, Om förseelsen gäller överträdelse av tidsregeln varnas samtliga spelare i det felande laget. 2. Annullering av det spelade klotet eller ett klot som ska spelas. 3. Uteslutning av den felande spelaren för resten av matchen. 4. Diskvalifikation av det felande laget. 5. Diskvalifikation av båda lagen. Samt varning är en påföljd som endast kan utdelas efter det att en överträdelse gjorts. Information eller uppmaning att följa regler som lämnats innan tävlingsstart kan aldrig betraktas som en varning. SBF Domarkommitté 2017-03-11

En korrekt klädsel krävs av varje spelare och det är inte tillåtet att spela i bar överkropp. Av säkerhetsskäl får man heller inte spela barfota eller i skor som är öppna fram- eller baktill. Förtydligande: Spelare som inte följer dessa bestämmelser efter tillsägelse från domaren utesluts från tävlingen. Det är förbjudet att röka, även elektroniska cigaretter, på spelområdet. Det är också förbjudet att använda mobiltelefon under pågående match. Nu är övertramp återigen varning enligt § 35, tidigare dömdes det som felaktigt kastat klot. SBF Domarkommitté 2017-03-11

Respekt Sammanhållning Vänlighet _____________________________________________________________________ Tack för att du respekterar domarens arbete SBF Domarkommitté 2017-03-11