Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Instruktion – sekretariatet Ekhallen/Ekrinken. Såhär ser kontrollpanelen ut:

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Instruktion – sekretariatet Ekhallen/Ekrinken. Såhär ser kontrollpanelen ut:"— Presentationens avskrift:

1 Instruktion – sekretariatet Ekhallen/Ekrinken

2 Såhär ser kontrollpanelen ut:

3 För att påbörja ny match 1.Det kan stå två olika frågor då man påbörjar match, läs noga då de kräver olika svar. 1.Står det: ”Spela hockey Ja/Nej” - svara då ”YES” 2.Står det däremot: ”U-Hockey Ja/Nej” – svara då ”NO” (annars blir det tut-hockey) 2.”Paus i 15 minuter” – Svara ”YES” 3.Tryck på knappen ”Matchtime” – här är det inställt på 20.00 minuter alt 00.00 minuter. Ändra detta till 15.00 minuter genom att trycka (1500) på sifferpanelen 4.”Uppräkning – Nej/Ja” – ”JA” 5.Nu kan du trycka på ”Start” för att sätta igång matchern 6.Då signalen ljuder efter första perioden startar pausklockan som är satt på 15 minuter automatiskt 7.För att avbryta pausklockan (eftersom vi kör med 5 min paus i juniorhockeyn( tryck på ”Stop” 8.Sätt igång period två genom att trycka på ”Start”

4 Utvisningar Vid utvisningar notera att du använder den vänstra delen av panelen för hemmalaget och den högra för bortalaget. Gör sedan följande; 1.Tryck på knappen ”No:” (alltså för nummer inte för nej) 2.Ange tröjnummer på den utvisade spelaren med två siffror (om han/hon har nr 8 skriver man in 08) 3.Ange därefter hur många minuter utvisningen gäller. Vissa alternativ finns det knappar för men inte för det som gäller för oss då vi kör med en minuts utvisningar – tryck alltså in en etta (1) på sifferpanelen. 4.När matchklockan sätts igång startar även utvisningstiden. Det är personen i utvisningsbåset som ska hålla koll på när det är dags för den utvisade att gå ut på isen igen

5 Protokoll Här till höger ser du vilka fält på protokollet som ska fyllas i markerade med röda kryss. Under delen som heter ”förlopp” fyller man i händelse för händelse uppifrån och ner i kronologisk ordning. Självklart kanske men det går att missuppfatta och fylla i fel (been there, done that…)

6 Musik och speaker Strömmen slås på genom att man slår på grenkontakten som finns nere vid golvet till höger innanför dörren till sekretariatet, under mixerbordet. De olika volymreglagen är uppmärkta så att man ser vilket reglage som sköter musik och vilket som gäller för mikrofonen. Har man med sig en smartphone eller dator finns sladdar för att koppla in dessa. De sitter redan i mixerbordet och är bara att plugga in.

7 Glöm ej Hämta ett protokoll i cafeterian och fyll i detta samt lämna till motståndarlagets ledare för att få spelarnas namn och nummer. Protokollet måste signeras av domare efter match. Vid matchens slut skall protokollet delas ut enligt nedan – Vit del – till cafeterian – Rosa del – till motståndarlagets ledning – Gul del – denna behåller hemma laget. En pärm ska finnas i vårt förråd lite längre fram, så länge den inte finns – lämna till lagledare/tränare. Ersättningsblankett för domare finns i cafeterian som också hanterar utbetalning av domararvodet. Hämta matchpuckar och ha några i reserv i sekretariatet. Meddela domarteamet om speakern behöver extra tydlig info om orsak till exempelvis utvisningar etc. Då kan de meddela vad som gäller direkt i mikrofonen in till sekretariatet.


Ladda ner ppt "Instruktion – sekretariatet Ekhallen/Ekrinken. Såhär ser kontrollpanelen ut:"

Liknande presentationer


Google-annonser