Kyrkans världsdag Uppsala 14 maj 2011. Vårt internationella arbete.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Varför förlorade jag mitt favoritjobb?
Advertisements

Kyrkoavgiften: 1% av din beskattningsbara inkomst planteras för tillväxt, i din församling och i vårt världsvida engagemang genom EFK.
”Jag har ställt en dörr öppen…”
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Sv Universitets- och högskolerådets arbete mot diskriminering och för lika rättigheter Motstånd och möjligheter - En nationell konferens om jämställdhet.
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
Katolska kyrkan Läs sidorna
Trestegsmobilisering för regeringsskifte!
Inlärningsmiljö för att öka motivation
Case Aneby Vilka är vi?.
Insändare Struktur och respons.
Att styra med kompetens
Göteborg Härryda Mölndal
Bygg upp min kyrka! Jesus Kristus är grunden Vi är Guds medarbetare
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Strategi för biologisk mångfald
Skolan är till för ditt barn
Användningsforum – Dagordning Möte # – Inledning, Ordförande Peter Krantz – 10.30Bakgrund och relation till övriga it-politiska.
Följande presentation är inte tänkt att reta upp vare sig anhängare av fotboll, ishockey, växtfärgning av kläder eller någon annan populär sport.
Isglöd – Allt är möjligt!. Isglöd-filosofin Omöjligt? Då är du på rätt väg! Problem blir möjligheter Inte bättre men annorlunda Mångfald eller enfald?
Framtidens församling Urban Ringbäck. Detta har varit typiskt för Smyrna Förkunnelsen Mission Musiklivet Barn och ungdomsverksamhet Församlingsplantering.
Världens kurs – kyrkan och utveckling 1874 – Svenska kyrkans mission Kyrkomission; hela kyrkans ansvar att grunda och bygga nya kyrkor runt om i världen,
Programförklaring, Vad är Teachers Without Frontiers? Teachers Without Frontiers är en ideell förening vars främsta syfte, uppgift och mission.
TRE SAMFUND PÅ GEMENSAM RESA … större än vårt hjärta…
Mission → Uppdrag Diakoni → Tjänande Kyrkan i världen – varför internationell mission och diakoni?
Redo för naturen. Bakgrund Scouterna – en organisation för alla. Börjar arbeta för att starta scoutkårer knutna till etniska organisation Ny scoutkårer.
MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige.
INTER Internationaliseringsstrategi Karolinska Institutet Forum för Internationalisering 2 februari 2012 Docent Clara Gumpert, ordförande i internationella.
Kunskapsöverföring och kunskapsutveckling Erfarenheter från Uppsala stadsbibliotek.
Välkomna till BRÅ NACKA 24 september Dagordning. Mötets öppnande Minnesanteckningar från föregående möte Håkan Ekengren - ny ordförande i Trå Älta.
Valberedningsutbildning
Kyrkan i Kongo-Brazzaville
HANDLING Serien handlar om att en zombieepedemi har slagit till mot U.S.A. och troligtvis resten av världen. Man får följa en grupp människor och se hur.
Väckelserörelsen i Sverige på 1800-talet
Världen idag Flera hundra miljoner barn lever i extrem fattigdom Flera miljoner barn utsätts varje år för prostitution, trafficking, sexuella övergrepp.
Skrivregler AV: ANTON, SARA OCH JOCKE. Styckindelning  Förstå och Handling  Blankrad eller Indrag  Andvänds i ?  Viktigt för att ?  Grundregler och.
Dela för helhetens skull Seminarium kyrkokonferensen 2016 Christer Jonsson kyrkostyrelsen Lasse Svensson kyrkoledare Marianne Dahl Radhe administrativ.
1 Tillsammans bär vi världen Svenska kyrkans internationella arbete.
Magnus Malm, Ett hjärta större än världen: ”I dagens globaliserade värld kan en rimlig definition av vem min ”nästa” är låta så: varje människa som påverkas.
ForskarFredag Vetenskapsrådet 18 april 2007 Cissi Askwall och Anders Sahlman.
En flerspråkig kyrka - policy och mål Uppsala Svante Ewalds.
Gott ledarskap a och o för skolan! Skolans (o)möjliga ledaruppdrag? Jenny Madestam.
Tankar om återkoppling SANT-teamet i Västerås Barnsimulatormöte Eskilstuna 2015.
Förslag på ny organisation för EFS Presentation vid årsmöte 2016 inför remissutskick.
Uppsala stift en del av Svenska kyrkan. Svenska kyrkan Ett evangelisk-lutherskt trossamfund, framträder som stift och församlingar Nationella organ En.
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare. Vad ska vi göra? 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Införa ÄBIC (Äldres behov i centrum). ÄBIC är en nationell.
Kyrkans världsdag Uppsala 14 maj Vårt internationella arbete.
Callcenter i fokus 2012 Bättre texter ger nöjdare kunder Hur kan kundkommunikationen förbättras och kundnöjdheten öka med bättre texter?
1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanering Verksamhetsidé Värdegrund Vision SWOT-analys Strategier Mål Handlingsplaner Uppföljning Varför finns vi?
De sju rörelserna Ur Biskop Martin Modéus herdabrev Levande tillsammans med Kristus – om en kyrka i rörelse.
Välkommen som student på Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet Dekan informerar.
DRÖMMARNAS BUDSKAP Undrar du också ibland varför du drömt som du gjort under natten? Varför dyker en del personer upp som du inte träffat på evigheter?
Familjeekonomi Samhällskunskap åk 4.
Lutherdom och karismatiska rörelser
Nya Riktlinjer för Svenska Kyrkans Konfirmandarbete
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare.
Seminarium om äktenskapet
Personnummer.
Utveckling av branschrådet för järnväg
Uppsala stift En del av svenska kyrkan
Attraktiv Hemtjänst Webbaserad Introduktionsutbildning
FRAMTIDENS SMAKDESTINATIONER Eva heter jag, för er som inte träffat.
E-hälsa och strategisk IT
Täby församling.
Verktyget Utmärkelsen….
Religion.
Viktiga datum Kandidatuppställningen avslutas
1. Den nya organisationen Regionalt arbete Styrgrupp Närvård
en del av den holistiska missionen
Finska Missionssällskapet
Presentationens avskrift:

Kyrkans världsdag Uppsala 14 maj 2011

Vårt internationella arbete

Anders Åkerlund Ordförande i nämnden för Internationell mission och diakoni

Nämnden för internationell mission och diakoni

Mattias Nihlgård Enhetschef för internationell kommunikation och insamling, informationsavdelningen

Bakgrund till beslut

Ombuden signalerade att uppdelningen försvårade arbetet ? Oklart vem man betalade till Intern konkurrens om de insamlade pengarna

+

Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete

3. Namn/logotyp, igenkännande/ trygghet 2. Budskap, information 1. Bild, känsla

”Det finns missionssällskap som bedriver mission på annat sätt än vad vi i Svenska kyrkan gör, och det är väl inte så farligt om några hellre vill vara med där.”

”Vår verksamhet i partnerkyrkor har hamnat i skymundan, och den teologiska reflexionen lyser med sin frånvaro (börjar dyka upp först nu...). […] Lyft det som är unikt för oss som kyrka!”

”Skulle det vara bättre att återgå till den tidigare ordningen med Lutherhjälpen och Svenska kyrkans mission för att göra uppdraget tydligare och lättare kunna profilera resp del av uppdraget? Är tiden inte mogen för att se samman uppdraget och se att det är en del av att vara kyrka? Jag undrar...”

”Helhetssynen (holismen) i kyrkans uppdrag borde lyftas fram tydligare. Tanken att ’särskilja’ det internationella engagemanget från annan kyrklig verksamhet är mycket olycklig. Kan någon verkligen tycka så? Den ståndpunkten avslöjar okunskap om värdegrunden i kyrkans uppdrag.”

”Det internationella arbetet har alltid varit något externt, nästan en egen ö av arbete istället för något integrerat i församlingens alla grupper. Tyvärr har jag den erfarenheten."

"Nödvändigt med tillägget - internationellt arbete. Det är t ex omöjligt att bössinsamla till Svenska kyrkan."

"Nödvändigt med tillägget – internationellt arbete. Det är t ex omöjligt att bössinsamla till Svenska kyrkan.” ”Det finns missionssällskap som bedriver mission på annat sätt än vad vi i Svenska kyrkan gör, och det är väl inte så farligt om några hellre vill vara med där.” ”Vår verksamhet i partnerkyrkor har hamnat i skymundan, och den teologiska reflexionen lyser med sin frånvaro (börjar dyka upp först nu...). […] Lyft det som är unikt för oss som kyrka!” ”Skulle det vara bättre att återgå till den tidigare ordningen med Lutherhjälpen och Svenska kyrkans mission för att göra uppdraget tydligare och lättare kunna profilera resp del av uppdraget? Är tiden inte mogen för att se samman uppdraget och se att det är en del av att vara kyrka? Jag undrar...” ”Helhetssynen (holismen) i kyrkans uppdrag borde lyftas fram tydligare. Tanken att ’särskilja’ det internationella engagemanget från annan kyrklig verksamhet är mycket olycklig. Kan någon verkligen tycka så? Den ståndpunkten avslöjar okunskap om värdegrunden i kyrkans uppdrag.” ”Det internationella arbetet har alltid varit något externt, nästan en egen ö av arbete istället för något integrerat i församlingens alla grupper. Tyvärr har jag den erfarenheten."