Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om en enklare vardag Av: Barbro Norbeck & Elisabeth Dahlqvist Välkommen!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Försäkringskassans förslag för minskat krångel • • Sida 1 Välkommen på pressträff om Försäkringskassans förslag för minskat krångel 12 april.
Advertisements

Var hittar du oss? Nationella försäkringscentra
– en översyn av aktivitetsersättningen
Stöd till personer som lämnar sjukförsäkringen
Rätt stöd till arbete.
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Nya sjukförsäkringen 1 juli 2008
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
Försäkringskassan Administrerar försäkringar och bidrag som ingår i socialförsäkringen Fattar 19 miljoner beslut per år varav 8,5 miljoner beslut avser.
Rehabiliteringskedjan – bedömning av arbetsförmågan
Aktivitetsersättning
Stina Randevall Hjärtstam
Sjukförsäkringen Sjukförsäkringen
Dagens möte Regeländringar i sjukförsäkringen – hur påverkar det dig som arbetsgivare Nya effektiva samverkansformer mellan Försäkringskassan och dig.
Försäkringskassan genomför Sjukförsäkringsreformen
Försäkringskassans roll i samverkan
Information om sjukförsäkringen
Fyra vinnare ARBETSLIVET SKOLAN KOMMUNEN ELEVEN Fyra vinnare ARBETSLIVET Kompetens Rekrytering Generationsväxling Nya företag SKOLAN Arbetssätt KOMMUNEN.
TUNA-projektet.
MINORITETSSPRÅK.
Övergång skola - och sen?. Ny nordisk definition dövblindhet Dövblindhet är ett särskilt funktionshinder. Dövblindhet är en kombination av funktionsnedsättningarna.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Möte fackliga ref.grupp Vad händer – kort om Medborgarcenter Pågående aktiviteter Planer inför det fortsatta arbetet Frågor.
Ersättning vid sjukdom
Yrkesvägledare Vem är det?. Eva Eriksson Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har jobbat på Dragonskolan i 9 år. Har mött många föräldrar och elever på.
En enklare sjukförsäkringsprocess
Rehabsamordnare 2015 Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering Arbetsförmedlingen Har rehabiliteringsansvar Två kundgrupper - Arbetsgivare - Arbetslösa.
Allmän pension. För att uppdatera sidfotstexten, gå till menyfliken: Infoga | Sidhuvud och sidfot. ALLMÄN PENSION En femtedel av livet – men vad ska man.
Sid Bostadsbidrag till unga år Bostadsförmån – Bostadsbidrag till unga utan barn som fyllt 18 men inte 29 år.
Försäkringsmedicin 2016 Socialförsäkringen Gunnel Amonsson Specialist sjukförsäkring Rehabkoordinatorer.
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Sjukförmåner Om du blir sjuk, skadar dig på arbetet eller blir sjuk utomlands.
Tjänstepension från din statliga anställning – enligt tjänstepensionsavtalet PA 16.
April 2016 HSO Sjukersättning Frågor Assistansersättning Frågor Mina sidor Försäkringskassan informerar.
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Förmåner till nyanlända - etableringsersättning, etableringstillägg, bostadsersättning.
SIDAN 1 Reform för nyanländas etablering.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Information Steg-ett-ut 2015 Sida 1 Välkomna. Information Steg-ett-ut 2015 Sida 2 En enklare vardag Sex löften från Försäkringskassan till personer med.
Skogen som integrationsplats, Språk intro Gymnasieskolan Vilhelmina Per Norman, Instruktör Farhad Hosseini, Elev 21 år Per Lindberg, rektor.
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet.
Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Mathias Holmlund.
Sid Försäkringskassan informerar nyanlända Förmåner vid funktionsnedsättning - assistansersättning, handikappersättning, bilstöd, aktivitetsersättning,
BRIA Bättre Rustad Inför Arbetslivsintroduktionen 1 KARTLÄGGNING FÖRE UNDER UPPFÖLJNING EFTER BRIA.
Utbildning ST-läkare-specialister 2014 Vårt uppdrag är att utreda, besluta om och betala ut bidrag och ersättningar i socialförsäkringen Att samordna resurser.
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Sid 1 September 2016 Egen arbetsgivare Efterskottsbetalning och egen arbetsgivare.
Föräldraförmåner Föräldrapenning – barnbidrag och flerbarnstillägg - underhållsstöd Det här avsnittet handlar om olika förmåner som föräldrar kan få; Föräldrapenning,
Älskade barn i skolan Ett EU projekt medfinansierat av
Skolsamverkan i Göteborg
Gymnasiedagarna & Future Skills okt
Studie- och yrkesvägledning
Välkomna VISION ”Ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning” Vi presenterar oss.
Gymnasiedagarna & Future Skills okt
Sjukförmåner Om du blir sjuk, skadar dig på arbetet eller blir sjuk utomlands Det här avsnittet handlar om vilka förmåner du kan ha rätt till om du blir.
Samordningsförbundet
Skolsamverkan - Göteborg.
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Försäkringskassans uppdrag
Förmåner till nyanlända - etableringsersättning, etableringstillägg, bostadsersättning Det här avsnittet handlar om etableringsförmåner som du kan få när.
Tjänstepension från din statliga anställning
Ersättning vid sjukdom
1 1.
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Information från Försäkringskassan till Steg-ett ut utbildningen april Välkomna.
Gymnasiedagarna & Future Skills okt
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Information från Försäkringskassan
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Presentationens avskrift:

Sid 1 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Information om en enklare vardag Av: Barbro Norbeck & Elisabeth Dahlqvist Välkommen!

Sid 2 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Nu vill vi bli bättre Minska krånglet Kortare väntetider för att få beslut Fler i arbete Möta upp tidigt i vården Samarbeta mer med våra partners

Sid 3 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning 1. En kontaktperson hos Försäkringskassan 2. Stöd till föräldrar som har barn som är svårt sjuka eller har en funktionsnedsättning 3. Förenklade och samordnade uppföljningar 4. Kortare väntetider på beslut 5. En egen plan för framtiden för elever på gymnasiet 6. Enklare digital kontakt med Försäkringskassan En enklare vardag Sex löften från Försäkringskassan till personer med funktionsnedsättning:

Sid 4 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Löfte 1 En kontaktperson hos Försäkringskassan. Du, eller om du är förälder till ett barn, som har många ersättningar på grund av en funktionsnedsättning erbjuds en kontaktperson, som samordnar ersättningar och stöd från Försäkringskassan.

Sid 5 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Löfte 2 Stöd till föräldrar som har barn som är svårt sjuka eller har en funktionsnedsättning. Du som är förälder till svårt sjuka barn eller barn med funktionsnedsättning kan få stöd av Försäkringskassan på det sjukhus eller den habilitering som ni har kontakt med.

Sid 6 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Löfte 3 Förenklade och samordnade uppföljningar. Det blir mindre krångligt för dig genom att vi samordnar dina efterkontroller.

Sid 7 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Löfte 4 Kortare väntetider. Vi förändrar vårt arbetssätt så att du får beslut snabbare inom vårdbidrag, handikappersättning eller aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. Om vi behöver mer information från dig eller behöver utreda ditt ärende mer kontaktar vi dig.

Sid 8 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Löfte 5 En egen plan för framtiden för elever som går på gymnasiet. Du som har aktivitetsersättning vid förlängd skolgång ska vara väl förberedd inför fortsatta studier eller arbete efter gymnasiet. Tillsammans med dig och andra aktörer erbjuder vi dig att ta fram en framtidsplan.

Sid 9 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Löfte 6 Enklare digital kontakt med Försäkringskassan. Du ska ha tillgång till ett webbaserat stöd så att du enkelt kan följa din ansökan, se kommande händelser och få aviseringar via sms och e-post.

Sid 10 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Gemensamt uppdrag för att ge unga med funktionsnedsättning stöd i övergången från skola till arbetsliv Ökat samarbete Från skolan till arbetslivet

Sid 11 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning har en funktionsnedsättning är mellan 19 och 29 år behöver längre tid för att avsluta utbildning på grundskole- eller gymnasienivå. Försäkringskassan behöver uppgifter från skolan och i vissa fall från vården. Aktivitetsersättning vid förlängd skolgång För den som…

Sid 12 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Att eleven går i skolan men inte klarat av att avsluta sina studier inom den tid skolan normalt tar och att anledningen till att studierna inte är slutförda beror på funktionsnedsättning Vad räknas som förlängd skolgång?

Sid 13 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Vi erbjuder eleven Planeringssamtal med eleven Uppföljningssamtal med eleven Samordningsmöte Kring skolstart (augusti-september) I samband med signal om att ersättningen upphör (december) Innan skolavslutning (mars-maj)

Sid 14 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Garantiersättning kronor per månad (2016) – Ökar vart annat år upp till kronor Inkomstrelaterad ersättning för den som arbetat – 64 procent av inkomsten Aktivitetsersättning – så mycket får man

Sid 15 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning För den som har aktivitetsersättning – även för den som ännu inte flyttat hemifrån Högst kronor, men det beror på bostadskostnaden och om man bor själv eller tillsammans med någon. Bostadstillägg

Sid 16 Månad 20xx Information om stöd till ungdomar med funktionsnedsättning Personlig handläggare Elisabeth Dahlqvist: Kundcenter för privatpersoner: Kundcenter för partner: Servicekontor Internet: – Mer information på 17 språk. – Möjligt att boka tid för ett telefonsamtal på finska, meänkieli, arabiska, somaliska, samiska, turkiska, polska, franska, spanska eller thailändska. – Blanketter och e-tjänster Kontakta Försäkringskassan