Kompetensutveckling MILJÖ Miljöenheten vid GU erbjuder kompetensutveckling för anställda vid universitetet. ”Sommarbuffén” är en sådan utbildning.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Gymnasiearbetet p..
Advertisements

Hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
PROJEKTARBETE Nationell kursplan 100 gymnasiepoäng
Utbildningsvetenskaplig fakultet •IPD •MHM •Idrottshögskolan •Institutionen för arbetsvetenskap •Rektorsutbildningen Miljöberedningen tillsattes våren.
EKONOMI  De ekonomiska resurserna ska användas optimalt för att skapa en bra verksamhet  Samtliga anställda ska ta ett aktivt ekonomiskt ansvar, uppföljningar.
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Ulf P Andersson Miljösamordnare Göteborgs universitet. HU GÖTEBORGS UNIVERSITET.
Hälsovecka på Olaus Petriskolan Arbetslag B 2009
Ellen Lagrell, Märkning av kurser och program Efter inslag av miljö och hållbar utveckling.
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
Tema Kär och galen.
Välkommen Önskar: Alexander, Angela, Birgitta, Fredrik, Kerstin och Troij.
Utvärdering i HK?.
Kommission för ett socialt hållbart Malmö 30 maj 2012 Kommission för ett socialt hållbart Malmö.
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
Introduktionsfilm till Intensiv sommarkurs i spanska (SP1106)
Projektarbete (PA1201) 100 poäng.
Pedagogisk planering Brönjaskolan
utveckla de styrkeområden som identifierats utvärdera och identifiera forskningsmiljöer och forskningsprojekt forskare med hög internationell kompetens.
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Ett konkret kursupplägg presenteras Erfarenheter från systemvetenskap Hela programmet kan läsas på distans eller på campus Nytt – start hösten 2004 Två.
Hållbar utveckling och miljömål Hållbar utveckling och miljömål Naturvetenskapliga fakulteten.
Forskningsverksamhet I institutionens verksamhet betonas sambanden mellan det vi äter, vår hälsa och hållbar utveckling. Centrala teman i forskning är.
Kristina Yondt
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Agnes Ö, Petter B, Hannah, Sabina. Rådslaget – tema hållbar konsumtion Vad vi gjort under projektet Kickoff Filmer om hållbar konsumtion Stilmedveten.
EXAMENSARBETE DEGREE PROJECT 15 HP Byggingenjörsprogrammet och Affärsutvecklingsprogrammet.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Välkommen på Hälsa och Kulturkonferens i Kalmar! Slutkonferensen kring Hälsa och Kulturprojektet i Kalmar län genomförs som en del av en större internationell.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
GÖTEBORG – Chalmers – Göteborgs universitet Välkommen till Göteborg! - CHALMERS Göteborgs universitet.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Schema för Villan i Vivalla Verksamheten måndagen den 15 augusti.
Välkommen! Hanna Sepp Moment 1: Introduktion till hem- och konsumentkunskap (5 hp) Momentet ger en introduktion till hem- och konsumentkunskap genom.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
Svensk matkultur Historiskt perspektiv Historieätarna.
Lektion 1 Mål med lektionen:
Måndag: Ugnsgratinerad falukorv serveras potatismos
Teknikutveckling i ett hållbart perspektiv
Lundens måltidsprojekt
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK ELLER EDGYMNASIET.SE
Meny vecka 22 Måndag: Kyckling gryta serveras med bulgur
Lektionsplanering Hanna Sepp.
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck En matsedel Matsedel
MATEMATISK KOMMUNIKATION
Välkommen till Miljöombudsträff Den 31 maj 2016 kl
IFMV bjuder till årsmöte och fest
Kursen i Arbets- och miljömedicin Läkarprogrammet termin 11 Ht 2017
Hem- och konsumentkunskap (HK)
Servicecenter – service för hela universitetet
Exjobbsmässa för elkraftingenjörer
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
2010 Månadskalender Du kan skriva ut den här mallen och använda den som en väggkalender eller kopiera sidan för en viss månad och lägga till den i din.
Ange vilken/vilka dimensioner av hållbar utveckling är
Spinningpass april 2011 Vecka 17 Tisdag 26/4 Kl Hasse
Rubriker: Franklin Gothic Demi Brödtext: Franklin Gothic Book
Servicecenter – service för hela universitetet
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
. Tisdag 11/7 Kl Bingo o kaffe Onsdag 12/7
Lek, lärande och rörelse 15 hp
Om du vill ändra kalenderns utseende kan du använda en ny designmall.
Ingen ny regering i sikte! Åtta (8) alternativ!
Varmt välkommen till kursen Avslutande VFU, 13,5 hp. VT 2019
KIOSKANSVAR 2018 MÅNDAG FREDAG TISDAG LÖRDAG ONSDAG SÖNDAG TORSDAG
Mariehems fritidsgård:
Presentationens avskrift:

Kompetensutveckling MILJÖ Miljöenheten vid GU erbjuder kompetensutveckling för anställda vid universitetet. ”Sommarbuffén” är en sådan utbildning. /programochkategorier/miljo/ _h--llbarhetsredovisning_2010.pdf

INBJUDAN SOMMARBUFFÉ Favorit i repris. Institutionen för kost och idrottsvetenskap (f.d MHM) tillsammans med Miljöenheten bjuder in till en sommarbuffé i samarbete med studenter från kursen ’Mat och måltider i ett hållbart samhälle’. Studenterna har till uppgift att laga en vegetarisk buffé med försommarsmaker. De ska välja råvaror och rätter utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt, socialt och kulturellt perspektiv. Råvarorna som väljs ska vara så närproducerade som möjligt, säsongsanpassade, ekologiska, inte växthusodlade och helst utan förpackning. Studenterna kommer att göra en utställning samt presentera sommarbuffén.

Gestalta en måltid och redovisa ”ämnesfördjupning” Ramar Servera en vegetarisk buffé med försommarsmak till inbjudna gäster Maten skall vara hållbar i ekologisk, ekonomisk, social och kulturell dimension 100 kronor per person dvs 5000 kronor skall räcka till en måltid för 50 personer dvs till mat, dryck, dukning, dekor

Fördjupning som integrerar ämnesteori och ämnesdidaktik Välj ett tema för sommarbuffén utgå från lärande för hållbar utveckling inom hem- och konsumentkunskap och begrepp som kan hanteras inom ramen för LHK160 gestalta temat på olika sätt – utställning, film, power-point, kortföreläsning, demonstration, avsmakning Skriv en kort rapport med syfte/mål, motivering, genomförande, resultat, referenslista 2-3 s

VeckaNärVadÖvrigt 20Måndag 16 maj kl CE04 Uppgift 9 Projekt startar Presentation av ramar för projektet. Val av tema Obligatorisk närvaro 20Tisdag 17 maj kl Att planera en buffé och välja rätter inom valt tema, välja grupper Obligatorisk närvaro 20 Onsdag 18 maj Planera buffé, arbeta med recept och mängder Obligatorisk närvaro 21Måndag 23 maj, tisdag 24 maj, torsdag 26 maj Forsatt planering, handledning Ämnesfördjupning och redovisning Tillämpning i kök, vegetarisk mat Obligatorisk närvaro 21Fredag 27 maj Skriva och sammanställa inköpslista Gå igenom detaljer för buffé och ämnesfördjupning Obligatorisk närvaro 22Måndag 30 maj Förberedelser, tillagning, dukning Utställning mm Obligatorisk närvaro 22Tisdag 31 maj Sommarbuffén redovisas Gästerna kommer Maten serveras Obligatorisk närvaro

PLANERA Vad kan serveras? Vilka grupper ansvarar för olika rätter? Hur mycket skall lagas av varje rätt? Hur kan vi duka? Hur gör vi inköpen? Hur skall vi gestalta ”ämnesfördjupningen”? Vad behöver vi skaffa till ”ämnesfördjupningen”?

Tisdag 31 maj Hälsa välkommen Presentera ämnesfördjupning, 30 min Presentera buffén och motivera valet av rätter utifrån hållbar utveckling, 10 min Severa måltiden ca 13.30