Att använda andras bilder på internet Det är inte tillåtet att använda andras bilder hur som helst. De bilder, fotografier, filmer, musik med mera som.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En presentation av ett unikt system
Advertisements

Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Skapa ett video-CV på YouTube
Källkritik på Internet
Anneli och Christians Datorskola
This work is licensed under a Creative Commons 3.0 Attribution License Wikispaces för SBC En guide
Gymnasiearbetet Tekniker och resurser för informationssökning
Kommunikationslösning för licensansökningar
Några moln tillgängliga gratis på Internet
E-post juni 2013.
Vad är Creative Commons?
 Visa upp vår verksamhet  Kontakter med omvärlden  Möjliggör ett omdefinierat lärande  Öka medborgarnas möjlighet till insyn.
OH-mallen Upphovsrätt i skolan – en presentation från Kolla källan
På kik kommunicerar man genom att chatta och skicka bilder till varandra gratis var man än befinner sig förutsatt att man har internet. Har man en video.
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Startsidan ger kunskap Om vad som är möjligt att göra Och vem som står bakom. Blocken för ämne och organisationer Är klickbara och leder till sidan för.
Hur får jag använda digitalt material i min undervisning?
Det var en gång tre systrar
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
©storm.
Göra en enkel webbsida med word
Exempel/Utbildning Delegering för behörighetsbeställning
Grundkurs i Internetsökning
WMS i Google Earth Öppna Google Earth, (version 4 eller högre!)
Hur hitta en grupp - Anvisningar Rednet. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Källor! Hur gör man egentligen?
1. Uppgiften presenteras
Licensregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna registrerar licenser till era spelare och lag. Har ni frågor ring Marika.
Klicka på någon av de kapitel för mer information eller klicka på knappen bredvid guide till start. 1.Hur navigerar man på hemsidan?Hur navigerar man på.
För att Nyheter ska visas som egen rubrik skall denna ruta vara ibockad. Markera Nyheter Klicka därefter på ”Ny sida”
Licensmanual 2015 Steg 1-13 visar hur ni ansöker om en licens Steg visar hur ni i efterhand kan kontrollera era licenser 1.
Registrering av DentalEye licensen DentalEye 3.0 Jacob de Leur © DentalEye AB.
Informationssökning och källkritik
Upphovsrätts Bilder Musik Film Verk Med mera. Skyddat Litterära och konstnärliga verk Resultat av personligt intellektuellt skapande Personliga uttrycksformen.
UPPHOVSRÄTT.
En guide för arbeten i SO
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
R ESULTAT ALTERNATIVA VÄGAR ATT RAPPORTERA RESULTAT PÅ.
VIKTIGT När du ska göra en bok i Rison så måste originalet alltid vara i A4 format. Är det mindre eller större får du göra om det till A4.
Torsdagen den 3 december. Dagens lektion Fortsatt jobb med den muntliga presentationen (utformning, bilder, kanske lite träning om vi hinner) Boksamtal.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Berättelser i PowerPoint Några blandade trick. Hitta material
En genomgång av nya funktioner Introduktion till appen från Inläsningstjänst.
KÄLLKRITIK. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som Flickr.com eller.
Sociala medier källkritik. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som.
Uppsats. Du ska skriva en uppsats om något som har med musik att göra! Det kan till exempel vara en grupp eller ett instrument Du kommer att få lektionstid.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
Best Practice i sociala medier
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
FOTOSYNTESEN Upphovsman benavid_2co0 Bildkälla - Licens:  CC0 Public Domain.
VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.
KÄLLKRITIK En metod.
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Här kommer en mall på hur du kan skapa en Grej of the Day
Så här anmäler du dig till högskolan VT19
Övning Tid: 20 minuter Vad är upphovsrätt?.
Redovisa match 3 senast den 8 februari 2019 på mina sidor
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
för att skapa din kvartershemsida
Göra en enkel webbsida med word
Licensmanual Steg 1-13 visar hur ni ansöker om en licens Steg visar hur ni i efterhand kan kontrollera era licenser.
Matchklocka NHK-arena
Redovisa match 3 senast den 6 mars 2020 på mina sidor
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Så här anmäler du dig till högskolan HT19
Presentationens avskrift:

Att använda andras bilder på internet Det är inte tillåtet att använda andras bilder hur som helst. De bilder, fotografier, filmer, musik med mera som man har gjort har man fullständig bestämmanderätt till och ingen annan har rätt att använda de tom man inte tillåter det. Tack och lov har en del människor bestäm att vi får använda deras verk. Bara man håller sig till vissa regler som du ska få lära dig här. Att hitta material som man får använda: Exempel: Jag vill hitta en bild på en häst. Gå in på Google. Sök på hästar. 1.Klicka på inställningar. Det lilla kugghjulet. 2. Klicka i avancerad sökning

Klicka på pilen till höger om där det står användningsrättigheter. Du får då upp flera Alternativ som du kan välja på: Beroende på hur du ska använda bilden väljer du ett av alternativen. Ska du bara använda bilden som den är så tar du ” får användas och delas” ska du däremot ändra bilden måste du ta ” får användas, delas och ändras”. Vad du behöver göra när du ska använda bilden på internet. 1. Du måste tala om vem som är upphovsman till bilden samt vilken licens som bilden har. Här har jag valt en bild. Klicka på miniatyren så att du får upp den större. Klicka därefter på förstoringen för att få mer information bilden.

Här kan man få reda på vem som är upphovsman till bilden. Eventuellt om bilden har någon titel samt vilken licens som bilden är satt under. När du nu är redo att använda bilden så ska: upphovsmannen anges. Gärna också en länk till hens sida. Länk till sidan där du hittade bilden Vilken licens bilden har samt en länk där man kan se vad som gäller för licensen.

Mitt arbete om hästar Upphovsman: FreukeFeind, Häst med föl, Licens: CC0 Public DomainFreukeFeindHäst med fölCC0 Public Domain Här är upphovsmannen angiven med länk till hans sida. Länk till där man hittar sidan. Eventuellt med det namn som verket har. Man uppger vilken licens som verket har helst med länk så att man kan läsa vad som gäller. Minimum när man använder andras bilder är att uppge upphovsman, bildkälla samt vilken licens verket har.