Manscentrum i Haninge Kriscentrum för Män Verksamt på Södertörn sedan 1999. Främst för män från Haninge, Nynäshamn och Tyresö. Vi finns på Stationsvägen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
De glömda barnen… Moni Höglund
Advertisements

FREDA – bedömningsmetoder i arbetet mot våld i nära relationer
Välkommen till Studenthälsan!
Nettitukinainen.fi – att hjälpa offer för sexuellt våld med Internet som hjälpmedel Kaisa Holmström, PsM.
Våldtäktskriscentralen Tukinainens krisarbete för att hjälpa offer för sexuellt våld Heli Heinjoki, utvecklingschef för krisarbetet Våldtäktskriscentralen.
JAG Föreningen r.f. Kalevalavägen ESBO Finland
Vad innebär val av vårdenhet?
Alkoholism.
Psykisk hälsa på 1177.se och UMO.se
vi revolutionerar bokning av vård
Samband missbruk/beroende och psykiatrisk vård
Lena Persson Lena Persson beteendevetare, magister i psykologi arbetar med frågor som handlar om: våld i nära relationer.
Kriser.
Palliativ vård Hälso- och sjukvård i syfte att lindra lidande och främja livskvalitet för patienter med progressiv obotlig sjukdom. Vården innebär beaktande.
Samband missbruk/beroende och psykiatrisk vård
VIVA – sett föräldrar bråka eller själv blivit slagen GRINDEN – mamma eller pappa med psykisk ohälsa BIG – mamma eller pappa med missbruksproblem BARNBYRÅN.
Barnets rättigheter i vårdnadstvister
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
SCB:s medborgarundersökning våren 2007
Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter Mångfald Resurs Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter.
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun Psykoterapimottagningen Samtalshuset i Mälardalen AB Kontaktinformation: Jane.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Resultatenheten för socialt arbete
Mansfrid? - Offer på lika villkor?
Psykoterapi för personer med utvecklingsstörning
ATT HJÄLPA GER GLÄDJE Rödakorsveckan Rödakorsveckan 4–
Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!
Samverkan mellan vårdgivare 24 mars 2011 Maj Rom.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Överenskommelse mellan Regeringen och SKL Prioriterade grupper Barn och unga år som har, eller riskerar att utveckla, psykisk ohälsa Personer.
Musslan … för dig som har en närstående som dricker för mycket alkohol, tar droger eller mår psykiskt dåligt.
I Norrbotten NSPH i Norrbotten N Nationell Samverkan för P Psykisk H Hälsa Bildades Bildades N Nationell Samverkan för P Psykisk.
1 Äldreomsorg - årets rapport Kvalitetsnyckeltal och ekonomiska nyckeltal Bilaga med jämförelser
Remisskonferens om Missbruksutredningen
Infoga eget foto Infoga ett foto som täcker sidytan och placera det längst bak. Ta sedan bort exempelfotot! (markera och klicka “delete”) Välkommen till.
Barn som växer upp i familjer med våld
Förvaltning/avdelning/enhet Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
TRR Trygghetsrådet - Din partner vid omställning Stockholm 29 november 2013 Johan Sandgren Ann-Sofi Sjöberg.
Introduktion till hälso- och sjukvården i Sverige April 2016 Hälso- och sjukvård för nyanlända Finns även tillgänglig digitalt på
Vad är landstinget? I Värmland finns tre sjukhus. De finns i Arvika, Karlstad och Torsby. Det finns cirka 30 vårdcentraler. Några är landstingets och några.
1 Att upptäcka våld mot barn - om rutinfrågor inom elevhälsan Karin Blomgren Tematisk rådgivare/Sakkunnig Rädda barnen.
Arbetet med våldsutövare. Medverkan - Familjefrid i GGVV Rei Malmros.
Låna pengar direkt? Pengar fattas för det mesta kan man tycka. Åtminstone fattas de just då de behövs som mest. Hur många gånger har du fått försaka något,
Signe – ett projekt för sjukskrivna kvinnor i Haninge, Nynäshamn och Tyresö.
Kvinnolots Lisa Gustafsson, Skydd – hjälp till skyddat boende, säkerhetsplanering,
Vad är våld i nära relationer, statistik och begrepp Haninge kommun.
Vårdprogram Våld i nära relation Hälso- och sjukvårdens omhändertagande av barn och vuxna
Syfte att öka kunskap som en del av Region Gotlands program för förebyggande av självmord, år Fakta, information och referenser:
LOK-Stöd. Kommunalt & Statligt Kommunala & statliga aktivitetsstöd skall redovisas 15 februari resp. 15 augusti Nytt för 2014 – personnummer på alla medlemmar.
Min verksamhet som mentororganisation. Att vara mentororganisation Associationer till betydelsen av ”mentor” Ledare Föreläsare Hjälp-stöd-stöttning Rådgivning.
Förberedelse av pilot ”Fråga alla” Alla elever får vid elevhälsodamtalet frågor om psykosociala risker i i hemmiljön – pilot hösten 2016 i Enköping och.
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Kurator i Palliativ vård/ Övergripande roll
Krishanteringsplan - lathund
Lathund för administratörer
Välkommen till Studenthälsan!
Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare.
Lektion 1:1 Vad är våld Hur kan våldet benämnas
Våld i nära relationer.
Välkommen till Studenthälsan!
Tellusgrupper Självhjälpscentrum Västmanland
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID
Helhetstänkande kring hälsa
Komhall + Smedjebackens kommun.
Välkommen till Studenthälsan!
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting om ökad tillgänglighet inom barnhälsovård.
Kunskapsdagar - GDPR.
SKL:s uppdrag Intressebevakning och omvärldsanalys
Presentationens avskrift:

Manscentrum i Haninge Kriscentrum för Män Verksamt på Södertörn sedan Främst för män från Haninge, Nynäshamn och Tyresö. Vi finns på Stationsvägen 23, vid Handenterminalen Medlemmar i Rikskriscentrum för män

En ideell förening som erbjuder rådgivning och kristerapi Telefonmottagning fem dagar i veckan Telefon: Hemsida: Personliga besök efter överenskommelse Ingen registrering – inga journaler Rådgivare och kristerapeuter: Anders Lindblom och Mats Lundberg

Många kommer för relationen Svårt att vara med andra – närhet, tillit och integritet Kommunikation Kriser i familjen, Separation

En del kommer som pappor Svårt att hitta rätt roll som pappa Umgängestvister Vårdnadstvister Vad behöver barn för att klara separationer? Hur prata med barn?

Många kommer för sin ilska. Makt - Omakt Frustration Konflikthantering Aggressivitet Våld

Några kommer för annat…. Existentiella kriser – att hitta sig själv Livskriser, förluster, sorg Sexuellt relaterade kriser, porrmisbruk Utsatthet, våld och kränkningar från sin partner

Hur ni lotsar till oss Enkel hänvisning med vårt telefonnummer, en broschyr, eller vår hemsideadress passar de flesta. Ni kan också föreslå att vi kan ringa upp klienten. Om ni är osäkra – ring och konsultera oss! Vi kan i vissa fall komma till er för trepartsamtal och för att ”visa upp oss” för klienten.

Vilka tar vi inte emot? Vi tar emot de flesta – åtminstone för ett första ”orienteringssamtal”….men, Vi tar inte emot personer med pågående missbruk. Vi tar inte emot personer med konstaterad psykisk sjukdom. Personer som inte kan hålla samtalstider och inte ger återbud har vi svårt att hjälpa

Sökorsak i procent 2011 fram till 24 maj

Hänvisning/infokälla 2011 fram till 24 maj

Antal personer per kommun 2011 fram till 24 maj

Personer i samtalsserie per kommun 2011 fram till 24 maj