Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter"— Presentationens avskrift:

1 Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter
Terminsplanering ht-15 Mål Skolwebben Frånvaro Fritids Klassbloggen Förväntningar Länkar Övriga frågor Dagordning för kvällen.

2 Presentation Presentation av nya och gamla föräldrar
Cicci - förskollärare Janne – fritidspedagog/ idrottslärare Vakant Sara – praktikant BOF, tisdagar och onsdagar t o m maj-16 Cina – ansvarig fritids Helena och Soul - fritids Josefin – lärare 2B Elin – lärare 1C Presentation av nya och gamla föräldrar Presentation av personal och föräldrar.

3 Vi ser på veckoschemat som sitter uppe på FE´s fönster.
Veckostruktur Vi ser på veckoschemat som sitter uppe på FE´s fönster. Vi har haft en bra start i nya klassen. Viktigt att känna sig trygga. De har kvar sina gamla vänner men får nya. Klassen har arbetat väldigt bra den första tiden.

4 Diverse Biblioteket Utvecklingssamtal, vecka 6,7 och 8 Klassfamiljer
Bornholm, mattelyftet, UR t ex Bokstavslandet, Läslek, Mattelek Faddergrupper Födelsedagar Klassråd/Elevråd Idrott Tygpåsar

5 Kontaktuppgifter De som vill skriver upp sina kontaktuppgifter, som sedan kopieras till de som skrivit upp sig. Vi lärare i åk 1 planerar tillsammans. Det här kommer vi bland annat att arbeta med under resten av terminen.

6 Terminsplanering HT-15 Vecka Inskolning Vecka 36 Klassråd, Idrott, Utedag Faddergruppsträff Vecka 37 Bibliotek, Elevråd, Språk lek, Föräldramöte Vecka 38 Vi-vecka, Respektgympa Vecka 39 Brandkårens dag Vecka 40 ”Hur-funkar-det?” Tema för hela skolan Vecka 41 ”Hur-funkar-det?”, Elevråd Vecka 42 ”Hur-funkar-det?”, Gå och cykla Vecka 43 Tema: Hösten Vecka 44 Höstlov Vecka 45 Tema: Hösten, Bornholmgrupperna startar, Fadder gruppsrast Vecka 46 Tema: Hösten Vecka 47 ”Från is till moln” Tema för hela skolan Vecka 48 ”från is till moln”, Fackeltåg med hela skolan Vecka 49 Tema:Julen, Vi besöker Ängby Kyrkas julkrubba Vecka 50 Tema: Julen, Barnekät; Trygga och otrygga platser Vecka 51 Tema: Julen Vi arbetar utifrån vår läroplan och målen i årskurs 3 som ni fått i svenska och matematik. Vi bryter ner målen för åk 1. Ni har även fått ett utdrag ur de övergripande målen som också är väldigt viktiga. Även fritids omfattas av läroplanen och vi arbetar med barnens hela dag. Mer information finns på skolverkets hemsida.

7 Målet med året i förskoleklass
Skolans mål är att varje elev kan göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper om mänskliga rättigheter och grundläggande demokratiska värderingar samt personliga erfarenheter, respekterar andra människors egenvärde, tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till att hjälpa andra människor, kan leva sig in i och förstå andra människors situation och utvecklar en vilja att handla också med deras bästa för ögonen, och visar respekt för och omsorg om såväl närmiljön som miljön i ett vidare perspektiv.

8 Frånvaro Lägg in mobilnummer på skolwebben Anmäl direkt på
skolwebben https://skolwebb.stockholm.se/ support Stockholms skolwebb Anmäl via appen ”Anmäl frånvaro” Hjälp med appen Det är viktigt för oss att ni anmäler frånvaro varje dag som ert barn är sjukt. Enklast gör ni det via appen. Om vi inte hör från er måste vi ringa upp. Information om ledighet finns på skolans hemsida. När man anmäler via appen eller via skolwebben kan alla vuxna på skolan se, te.x idrottslärare. Johan i maten så att han inte lagar onödigt mycket mat VIKTIGT!!

9 Fritids Lektionerna slutar 13.00 Då är det utelek till 14.30
14.30 är det mellanmål i matsalen Efter mellanmålet är det fritidsaktiviteter som barnen får välja mellan 17.00 går de som är kvar ner till Kartan som är stängningsfritids VIKTIGT att barnet säger hej då till en personal och kryssar ut sig på ”listan” när de går hem. Lärandet sker absolut inte bara i skolan utan fritids är väldigt viktigt för elevernas utveckling och där får de öva på många saker. Cina berättade att de alltid samlas kort när fritids börjar och berättar vad som ska hända på fritids och vad det finns att välja på. Ibland är det aktiviteter i ateljén eller idrottssalen. Den fria leken är också väldigt viktig.

10 Klassbloggen FREDAGAR: Här får ni info om vad vi har gjort i veckan i klassen. OLIKA DAGAR: Då det kommer viktig information andra dagar, är det viktigt att ”följa” bloggen så att det ”plingar” till i mobilen. Ett tips är att klicka på Följ+ knappen längst ner till höger på klassbloggen. Där kan man skriva in sin mejladress och får då ett mejl varje gång ett nytt inlägg läggs upp. Det finns nu också fasta sidor högst upp med info om läxor, schema och kalender.

11 Janne informerar om förväntansdokumentet.

12 PUL VIKTIGT! Ni som ej har lämnat in ”PUL” måste göra det omgående!
Ny blankett finns att få av Janne!

13 Länkar http://mariehallsskolan.wordpress.com
Klassbloggen – min informationskanal till er Skolans hemsida med allmän information Skolwebben Info om frånvaroanmälan – sms/app /Nyheter/Forskola/Ny-app-for-franvaro/ Bra länkar att ha! På hemsidan hittar man allt om t.ex. vad som gäller för ledighet och vilken mat det blir. Skolwebben ska fungera nu och där är det bra om man lägger till sina uppgifter men mobilnummer för då kan man ladda ner appen ”Anmäl frånvaro” och lägga in sitt/sina barn och bara trycka på en knapp för att sjukanmäla. Väldigt enkelt! Glöm inte att sjukanmäla varje dag barnet är sjukt. Det är för er skull så att vi är säkra på att barnet är sjukt och inte har försvunnit på vägen till skolan.

14 Kontakta oss! cecilia.forssberg.semnani@stockholm.se
Vad gör vi om något på skolan känns så här för ditt barn eller för dig som förälder!? Jätteviktigt att ni kontaktar oss på skolan direkt om det är något som era barn berättar hemma och ni undrar över. Mejla är det lättaste sättet att nå oss. För barnens bästa behöver vi samarbeta! Kontakta oss!

15 Det finns massor av kvarglömda omärkta kläder på olika uppsamlingsställen i skolan. Vi behöver er föräldrars hjälp så att så många kläder som möjligt hittar hem igen!

16 Övriga frågor?


Ladda ner ppt "Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter"

Liknande presentationer


Google-annonser