Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte Klippans förskoleklasser

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte Klippans förskoleklasser"— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte Klippans förskoleklasser
Torsdag 18:00-19:30

2 Dagordning Presentation Two Stars and a Wish om inskolningsperioden
Välkomstsamtal En vecka i förskoleklass Flexibla undervisningsgrupper Blogg och kalender Förväntningar Information från skolhälsovården

3 Two stars and a wish om inskolningen
Här fick de deltagande föräldrarna skriva två positiva saker om inskolningen och två saker som de hade önskat. Resultatet sammanställer vi på skolan och kommenterar i bloggen kommande vecka.

4 Välkomstsamtal Välkomstsamtalet innebär att du får berätta om ditt barn och om det är något särskilt som skolan behöver veta. Pedagogerna får också tillfälle att ta upp sådant som de har sett under de första veckorna.

5 Fortsättning om välkomstsamtalen
Listan med tider skickades runt under mötet. Nu sitter den på pelaren uppe på fritids, så att ni som inte kunde komma kan skriva upp er. Det spelar ingen roll vilken pedagog du bokar tid med. Ta en tid som passar dig!

6 En vecka i förskoleklass
MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 8.20 Diamanter Svenska 4-grupper Matematik/ ute/   Ute Matematik Idrott/ Sv Lunch Lunch Lunch Lunch Lunch Rast Rast Rast Rast Rast Högläsning 4- grupper Högläsning Högläsning Vecko-   bok F F F F F R R R R R I I I I I T T T T T D D D D D S S S S S

7 Fritids 12:30 Samling inne/ute
Aktiviteter inne/ute (Inne: Skapande, lego, spel, röris lek och massage. Ute: Fotboll, klätterställning, gunga osv) 14:00 Mellis 14:30 Ute/inne (Inne: Skapande, lego, spel, röris, lek och massage o.s.v. Ute: Fotboll, klätterställning, gunga osv) 16:00 Samling inne för alla. Lugn aktivitet t ex läsa, rita, spela). Smörgås för den som vill ha.

8 Flexibla undervisningsgrupper
På Sjöstadsskolan arbetar vi med flexibla undervisningsgrupper, vilket innebär att de 77 eleverna leker och arbetar i olika gruppkonstellationer. Anledningen till det är dels att det ger oss möjlighet att arbeta i mindre grupper vid flera tillfällen i veckan, men också att eleverna får fler kompisar. De basgrupper eleverna är indelade i nu kommer att ändras minst en gång per läsår.

9 Blogg och kalender Charlotta Wilson, skolans kommunikatör berättade att skolan har flera informationskanaler för föräldrar och elever. Du som förälder kan hitta praktisk info i gruppkalendern och gruppbloggen för Förskoleklassen. I kalendern läggs all tidsbunden info ut, t ex utedagar, ev hemuppgifter och föräldramöten. I bloggen berättar pedagogerna varje fredag om vad som händer i  verksamheten. För att hitta gruppsidorna går du till Sjostadsskolan.se, klickar på Gruppsidor, klickar på Förskoleklass. Samma information kan du också hitta i vår alldeles egna app: Sjöstadsskolan. Den finns att ladda ned både för iPhone och Android. Om du har frågor eller synpunkter på informationen på skola får du gärna kontakta:

10 Sjöstadsskolans ordningsregler
Sjöstadsskolans ordningsregler  Du ska vara en trevlig vän och arbetskamrat samt respektera alla barn och vuxna på skolan.  Kläder och skor har vi på anvisad plats.  Cyklar ställs på skolgårdens cykelparkering  Inga hjul får användas inomhus eller på skolgården.  Du ska vara rädd om skolans lokaler och material. Vid medveten förstörelse av skolans egendom är du ersättningsskyldig.  Vi tar inte med godis eller nötter till skolan och använder inte parfym.  Ingen snöbollskastning under skol- och fritidstid.  Fotografering samt film- och ljudinspelning under skol- och fritidstid får endast ske på uppdrag av pedagog.  Välkomna till skolan är elever, anhöriga och personal. Besökare hänvisas till expeditionen.  Elever ska lämna skolan senast 60 minuter efter dagens sista lektion om inte annat är avtalat med skolans personal.

11 Förväntningar på förskoleklassföräldrarna:
Att barnen har regnkläder och ombyte på sina hyllor Att föräldrarna läser bloggen och kalendern varje fredag Att idrottskläder och handduk finns med varje fredag Att föräldrarna säger till en personal vid hämtning och lämning Att föräldrarna ringer och sjuk- eller ledighetsanmäler sitt barn senast kl. 8:00 Att barnen kommer i tid till samlingen kl. 8:30 Att veckoboken tas med hem över i helgen och är tillbaka i skolan igen efter skolan Att förskoleklassen har representanter i skolans föräldraråd. Att föräldragruppen själva avgör om det finns ett behov av klassföräldrar. Personalen finns dock behjälplig med e-postadresserna.

12 Information från skolhälsovården
De flesta har nu lämnat de ifyllda blanketterna till skolhälsan. Alla elever kommer under läsåret att bli kallade till skolläkaren. Kallelsen hängs upp på elevernas hyllor. Snart är det avlusningshelg på alla Stockholms skolor. Då uppmanas alla att luskamma hemma.

13 Övriga frågor från föräldrar
Grinden mot gamla Flower Garden är trasig. Personalen tar upp det med vaktmästaren. Hur blir det med modersmålsundervisningen? Johanna kollar upp det och mailar berörda föräldrar. Gör vi skolresor? Nej, men vi kommer att åka på dagsutflykter i vår. Får barnen vara på Grönan? (klätterställningen utanför skolgården). Bara tillsammans med förskoleklasspersonalen. Får barnen ha med sig egna leksaker? Bara då det är ”leksaksdag”. Det kommer att stå på bloggen när det är dags.


Ladda ner ppt "Föräldramöte Klippans förskoleklasser"

Liknande presentationer


Google-annonser