Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här."— Presentationens avskrift:

1 Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här får ni följa med några barn från Hönan som går till återvinningsstationen med skräp.

2 På samlingen pratade vi om vad det man kunde göra med de olika sakerna som fanns framför oss på golvet. Läsa tidningen, rita på pappret, äta äpplet, ha sylt i burken och att det kunde finnas batteriet i en fjärrkontroll. MEN…vad ska vi göra med dessa saker när vi är färdiga med dem eller om det slutat att fungera? Vi ska gå till återvinningsstationen och lämna batteriet i en batteriholk och även lämna in tidningar och papper.

3 Detta var det skräp vi fick med oss när vi skulle gå och göra vår del i att rädda världen.

4 Väl framme efter en låååång promenad, så kollade vi runt på återvinningsstationen, vart vi skulle lägga de olika soporna som vi hade med oss. När vi visste det så blev det full fart på barnen att sortera soporna.

5 Sist med inte minst så var det dags att ta hand om batterierna vi tagit med oss. Barnen var ivriga på att få slänga ner batterierna i den röda batteriholken.

6 Förskola skall lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor
Förskola skall lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Förskolan skall medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten skall hjälpa barnen att förstår hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och framtid. Lpfö98


Ladda ner ppt "Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här."

Liknande presentationer


Google-annonser