Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VårfruskolansVårfruskolans TemaKretsloppTemaKretslopp.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VårfruskolansVårfruskolans TemaKretsloppTemaKretslopp."— Presentationens avskrift:

1 VårfruskolansVårfruskolans TemaKretsloppTemaKretslopp

2 Vi har som mål att barnen får en förståelse för ett fungerande kretsloppstänkande. Våra fem mål Mål 1

3 Mål 2 Vi har som mål att skapa ett fungerande återvinningssystem för förpackningar.

4 Mål 3 Vi har som mål att minska det brännbara avfallet i våra containrar och minska pappersanvändandet

5 Vi har som mål att minska frukt- och matavfallet Mål 4

6 Mål 5 Vi har som mål att använda det komposterade växt- och fruktavfallet i våra rabatter

7 Aktiviteter i mål 1  Vi har en idékläckarstund där eleverna uppmuntras att själva komma på hur de kan få sina familjer och kompisar eller lärare och elever i den egna skolan, att inte skräpa ned.  Eleverna arbetar med dricksvattnets och avloppsvattnets kretslopp. Eleverna får göra studiebesök på vattenverk och reningsverk.  Vi arbetar med ”Snilleblixtarna”. Vi gör skräpskulpturer av skräp eleverna själva har samlat in från närområdet.  Vi arbetar med de "ekologiska fotavtrycken", där vi tar reda på var ifrån vår mat kommer och hur det påverkar vår miljö.  Vi gör teckningar om kretslopp, skräp och miljö.

8 Aktiviteter i mål 2  Vi källsorterar våra sopor. Vi har miljöstationer på varje våningsplan  Vi lär oss mer om återvinning  Vi sparar på papper  Vi besöker återvinningsstationer  Vi samlar och tar tillvara på skräp i vår närmiljö. Vi är med i ”värmeljusjakten”

9 Aktiviteter i mål 3  Vi återanvänder kopierat papper  Vi källsorterar metall, hård- och mjukplast, kartong, papper  Vi minskar antalet papperskopior till föräldrar och personal

10 Aktiviteter i mål 4  Vi komposterar vårt fruktavfall  Vi slänger fruktavfall i stora hinkar med lock som vid veckans slut töms i komposten.  Vi har varmkomposter i växthuset.  Vi skapar rutiner så att eleverna slänger sina fruktrester direkt under rasten  Vi tar kontakt med SYSAV och skickar vårt matavfall till biogasproduktion.

11 Aktiviteter i mål 5  Alla elever planterar blomsterlökar den 10 september och gör fint i rabatterna  Vi anordnar en skolgårdsmiljövecka i april/maj där vi tar hand om vår komposterade jord.  Vi arbetar för att göra en fungerande samlingsuteplats på vår skolgård.  Vi anlägger fler rabatter i vår utemiljö.  Vi planterar fler växter på vår skolgård.

12 Rapportera  Skriv vad ni gjort för aktiviteter  Ta bilder  Skicka till patrik.bark@utb.lund.se patrik.bark@utb.lund.se  Utse en representant i arbetslaget som är med i miljörådet. Mina 3A Albin 4A Carolina 4B Felix 1A Hedda 2A Leo 2B Liina 5A Alexander 1B Klara Fsk Klara Fsk Siri Fsk Patrik Bark Fritidspedagog Kristina Scheffler Förskollärare/lärare Stefan Kask Fritidspedagog Mats Ljungdahl Kock Arpad Santa Vaktmästare Karin Ingelström lärare 4-5 Stefan Lanqvist lärare Fsk


Ladda ner ppt "VårfruskolansVårfruskolans TemaKretsloppTemaKretslopp."

Liknande presentationer


Google-annonser