Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kurvorna ger en bild av hur fort nya sjukfall avslutas. Det finns en tendens till att det sker allt tidigare. Och antalet startade sjukfall minskar. Genom.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kurvorna ger en bild av hur fort nya sjukfall avslutas. Det finns en tendens till att det sker allt tidigare. Och antalet startade sjukfall minskar. Genom."— Presentationens avskrift:

1 Kurvorna ger en bild av hur fort nya sjukfall avslutas. Det finns en tendens till att det sker allt tidigare. Och antalet startade sjukfall minskar. Genom att här redovisa enbart sjukfall som blivit minst 30 dagar neutraliseras effekten av det varierande antalet veckor i sjuklöneperioden.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Utflödeskurvorna har ett ’knä’ kring en fallängd på 150 dagar. Innebörden är att ungefär då ökar påtagligt risken för att sjukfallet ska bli farligt långt. Det är alltså viktigt att få ner andelen sjukfall som blir så långa, att få ner ’knäet’. Det följande diagrammet visar på påtagliga framgångar i de allra flesta län. Där syns också en glädjande minskning av spridningen. Men det är skrämmande att av de sjukfall som blivit 1 månad blir vart tredje längre än 5 månader. Alla berörda måste arbeta intensivt med att få ner denna andel.

25


Ladda ner ppt "Kurvorna ger en bild av hur fort nya sjukfall avslutas. Det finns en tendens till att det sker allt tidigare. Och antalet startade sjukfall minskar. Genom."

Liknande presentationer


Google-annonser