Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger."— Presentationens avskrift:

1

2 Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger

3 Vi jobbar särskilt inom 16 områden t ex med att förhindra… vårdrelaterade infektioner fallskador och trycksår fel i samband med användning av läkemedel Vi arbetar även med… att hjärtsjukvården ska bli så bra som möjligt att införa mobila intensivvårdsteam

4 Av vem? Alla medarbetare inom hälso- och sjukvård, Landstinget i Jönköpings län.

5 För vem? För alla patienter som besöker hälso- och sjukvården i Landstinget i Jönköpings län. Bild från SKL’s patientsäkerhetssatsning. Säker vård – alla gånger är den del av denna satsning

6 Vad kan du göra? WHO, som är FN:s världshälsoorganisation, har ett särskilt program för patientsäkerhet. I det finns sex goda råd till alla patienter:

7 1.Säg ifrån om du har frågor eller funderingar om din vård – du har rätt att få veta. 2.Delta aktivt i alla beslut som tas om din vård. 3.Lär dig så mycket du kan om din diagnos och de undersökningar och behandlingar du erbjuds. 4.Be en familjemedlem eller en vän du litar på att vara ditt stöd och din företrädare när det behövs. 5.Ta reda på vilka mediciner du har ordinerats och varför du ska ta dem. 6.Vänd dig till en vårdgivare som har ett systematiskt patientsäkerhetsarbete och kontinuerligt utvärderar sin vårdkvalitet. Sex goda råd till dig som är patient:

8 är en vårdgivare som har ett systematiskt patientsäkerhetsarbete och kontinuerligt utvärderar sin vårdkvalitet. Landstinget i Jönköpings län

9 Fler goda råd till dig som är patient: Fråga alltid om du har funderingar! Nöj dig bara med svar som du förstår. Berätta om dina vanor! Vilka mediciner du tar, om du är överkänslig eller äter speciell mat. Säg om du har ont eller mår dåligt! Det finns skattningsskalor ( 0 …. 10 ) du kan fylla i och visa oss. Delta aktivt i alla beslut! Anteckna de undersökningar, behandlingar och prover som planeras för dig. Skriv ned målen för din vård. Ha gärna med dig en anhörig eller vän. Låt den personen läsa dina anteckningar om din sjukdom om du skrivit sådana. Lär dig mer om din sjukdom eller din medicin!


Ladda ner ppt "Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger."

Liknande presentationer


Google-annonser