Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Grej of the day.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Grej of the day."— Presentationens avskrift:

1 Grej of the day

2 Kalle Anka! ofta arg sjömanskostym seriefigur pratar ”kvackigt”

3 När, var och av vem? Skapades i USA av Walt Disney.
Skapades i USA av Walt Disney. Disney insåg att han inte var så duktig på att rita utan han lät andra rita istället. Kalle Ankas första film var ”Den Kloka hönan” som kom 1934.

4 Kalle Ankas familj Knattarna
Bland Kalles mest kända släktingar finns hans tre brorsöner Knatte, Fnatte och Tjatte. Egentligen är han deras morbror för det är hans syster Dumbella som är deras mamma. Knattarna fick bo hos Kalle för de hade lagt en sprängladdning under sin pappas stol så han var på sjukhus.

5 Farmor Anka och Mårten gås.
Joakim Von Anka Joakim Von Anka är egentligen Kalles morbror. Han är världens rikaste och antagligen snålaste anka. Joakim förvarar sina pengar i en gigantisk pengabinge i Ankeborg. Han har också för vana att ta en simtur bland pengarna.  Farmor Anka och Mårten gås. Farmor Anka är syster till Farbror Joakim. Hon driver en bondgård utanför Ankeborg tillsammans med den lata drängen Mårten Gås. Farmor Anka och Mårten Gås är de enda figurerna i Kalle Anka som bor i samma hus fast de är av olika kön.

6 Kajsa Anka 1940 sker en stor händelse i Kalle Ankas liv: i det tomma grannhuset flyttar det in en söt ankflicka vid namn Kajsa. Kalle och Kajsa blir ett par fast de flyttar aldrig ihop.

7 När kom Kalle Anka till Sverige?
Kalle Anka & C:o är Sveriges största och äldsta serietidning. Första numret utkom i september 1948 och kostade 60 öre. År 2011 såldes ett exemplar av samma nummer för kr.

8 Vad heter Kalle Anka på andra språk?
Danska: Anders And Finska: Aku Ankka Norska, Engelska, Tyska, och Franska: Donald Duck Italienska: Paperino

9 Onödigt vetande. Man dricker mycket lemonad i Ankeborg.
Det allra mest kända läskmärket är Bubbelblurp. 

10 Ankeborgskonst Leonardo da Vincis Mona-Lisa Ankifierad Mona-Lisa

11 Eduard Manet, The Balcony,
Ankifierad Eduard Manet.

12 Salvador Dali - Minnets envishet
Ankifierad Salvador Dali.

13 Kalle Anka i Sverige 2013 reser Kalle från Ankeborg till Malmö eftersom Eurovisionsschlagerfestivalen ska hållas där. Kalle råkar ut för halsbrytande händelser i olika tidsåldrar, och det skånska landmärket Turning Torso spelar en betydande roll ... med några välkända schlagerprofiler i bakgrunden!

14

15 Stödord: Skapades i USA av Walt Disney.
Kalle Ankas första film kom 1934. Egentligen är han deras morbror. Första numret utkom 948 och kostade 60 öre. På många språk heter han Donald Duck.


Ladda ner ppt "Grej of the day."

Liknande presentationer


Google-annonser